Chatbot Seppo mukaan täydentämään Seuren asiakaspalvelua

Seuren asiakaspalvelu vastaa päivittäin noin 700 yhteydenottoon työnhakijoilta ja työntekijöiltä. Maanantaista 28.1. lähtien kysymyksiin vastaa asiakaspalvelijoiden apuna myös chatbotti Seppo. Robotti-asiakaspalvelijamme ymmärtää ja osaa vastata yleisimpiin kysymyksiimme selvällä suomenkielellä.

Seure.fi:stä löytyvä Seppo-botti vastaa tiedusteluihin muun muassa työn hakemisesta, salasanojen uusimisesta, aukioloajoista, palkanmaksupäivistä ja monista muista usein toistuvista mutta tärkeistä aiheista. Seppo valvoo ja vastaa kysymyksiin ympäri vuorokauden.

Käytännössä chatbot toimii siten, että Seure.fi:hin saapuvalle henkilölle ponnahtaa chat-ikkuna jossa botti tarjoaa apuaan. Sepon rinnalla jatkavat myös muut kanavamme; puhelinpalvelu sekä työntekijöiden viestit Keikkanetti-järjestelmämme kautta.

Seppo-botti myös oppii ja kasvaa tehtäviensä myötä, kun vastaamatta jääneillä pulmilla botti koulutetaan vastaamaan juuri niihin kysymyksiin ja juuri siten esitettynä, kuin mitä aidot asiakkaamme haluavat.

Robotiikalla parempaa asiakaspalvelua

Chatbot on osa Seuren automatisoinnin ja robotiikan kehitystyötä. Automatisoitu chat-asiakaspalvelu nopeuttaa avun saantia ja vapauttaa asiakaspalvelijamme tarjoamaan henkilökohtaista palvelua haastavimmissa pulmissa.

Seppo herätti myös akateemista kiinnostusta

Jyväskylän yliopiston organisaatioviestinnän maisteriopiskelijat tekevät Pro Gradu -tutkimuksen Seuren chatbotista. Tapaustutkimus tutkii sitä, minkälaisia keskustelurakenteita palvelutapahtumissa muotoutuu ja minkälaisia tunnereaktioita ja käyttäytymisiä botin kanssa asioiminen synnyttää. Sepon julkaisun jälkeen sen keskusteluja annetaankin anonymisoituina kuukauden ajan tutkimuskäyttöön.