Lähetä työhakemus tänään ja saat rekrytointirobotilta työhaastattelukutsun huomenna – digitalisaatio avuksi rekrytoinnin tehostamiseen

Monilla aloilla vallitsee työvoimapula ja sitä kautta työnhakijan markkinat. Seure Henkilöstöpalveluissa käytössä oleva rekrytointirobotti käsittelee työhakemuksia ja lähettää jatkoon valituille hakijoille kutsun työhaastatteluun automaattisesti. Työnhakijat halutaan tavoittaa nopeasti hakemuksen jättämisen jälkeen ja tehdä työnhaku mahdollisimman helpoksi.  Digitalisaatio tuo uusia tapoja tehostaa rekrytointia.

Seure Henkilöstöpalvelut on ottanut rekrytoinnin avuksi käyttöön Maximus-robotin, joka käsittelee työhakemuksia ja lähettää hakijalle viestin jo seuraavana päivänä hakemuksen jättämisestä.  

– Rekrytoinnin käytössä oleva robotti käsittelee työhakemuksen ennalta määriteltyjen koulutus- ja työkokemuskriteerien pohjalta ja lähettää jo seuraavana päivänä jatkoon valitulle hakijalle viestin, jossa pyydetään varaamaan työhaastatteluaika. Työnhakijat saadaan siis haastatteluun paljon aiempaa nopeammin, kertoo HR-asiantuntija Tuuli Saari. 

– Itse työhaastattelun pitää kuitenkin aina ihminen, joka myös tekee lopullisen päätöksen hakijan työllistämisestä. Rekrytointirobotti ei käsittele kaikkia hakemuksia, vaan sen tehtävä on tukea ja tehostaa rekrytoijien työtä. Seuressa on tehty tänä vuonna 6 000 uutta rekrytointia ja saamme vuodessa noin 15 000 hakemusta, Saari kertoo. 

Digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia tehostaa rekrytointia työvoimapulan vallitessa

– Seure työllistää työntekijöitä erityisesti sairaaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Työvoiman tarve näihin tehtäviin on kasvanut viimeisen vuoden aikana 30% ja pahin työvoimapula on sosiaali- ja terveysalalla ja varhaiskasvatuksessa, Saari sanoo. 

– Kun parhaista osaajista kilpaillaan, ei enää riitä, että työnhakija työhakemuksen lähetettyään odottelee päiviä tai viikkoja vastausta hakemukseensa. Meidän täytyy ajatella rekrytointia aivan uudella tavalla ja digitalisaatio tuo tähän uusia mahdollisuuksia, Saari jatkaa. 

Seurella on otettu myös asiakaspalveluun avuksi asiakaspalvelurobotti, josta voit lukea lisää täältä ja täältä.

Seure

Seure

Seure on kunta-alan henkilöstöosaaja. Tehtävämme on turvata asiakkaidemme henkilöstön saatavuus. Työntekijöillemme tarjoamme monipuolisia ja joustavia työmahdollisuuksia.