Helsingin kotihoito ja Seure yhteistyöhön sijaisrekrytoinneissa

Seure ja Helsingin kaupungin kotihoito aloittavat uudenlaisen yhteistyön kotihoidon sijaisrekrytointeihin liittyen. Seure huolehtii, vuokratyövoiman välityksen lisäksi, 1.9. alkaen Helsingin kaupungin kotihoidon Etelän ja Idän palvelualueiden pidempiaikaisista sijaisrekrytoinneista. Yhteistyö koskee sijaisten rekrytointia määräaikaisiin työsuhteisiin, jotka ovat kestoltaan kolmesta viikosta neljään kuukauteen (3 vk–4 kk). Työntekijöiden työnantajana toimii Helsingin kaupunki.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstösuunnittelupäällikkö Tarja Näkki kertoo, että yhteistyön taustalla on halu selvittää vaihtoehtoisia tapoja kotihoidon sijaisrekrytoinnin järjestämiseen.

”Helsingin sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöresurssipalveluissa tehdään vastaavaa sijaisrekrytointia muutaman kuukauden mittaisiin hoitotyön sijaisuuksiin, mutta toiminnassa on paljon päällekkäisyyttä Seuren tarjoaman palvelun kanssa. Haluamme selvittää, millä tavoin palvelu on jatkossa tarkoituksenmukaista tuottaa, ja voisiko rekrytointipalvelu tarjota vaihtoehdon työvoiman vuokraamiselle”, Näkki kertoo.

”Tavoitteena on rakentaa esimiesten arjen tueksi sujuva palvelu, joka näyttäytyy myös työnhakijoille selkeänä kokonaisuutena.”

Seuressa rekrytoinnista vastaava palvelutuotantopäällikkö Katja Salvisto näkee yhteistyössä mahdollisuuksia, jotka hyödyttävät niin työkohteita kuin työntekijöitäkin. ”Seuren kautta työskentelee vuosittain yli 10 000 eri alojen osaajaa. Yhteistyön myötä työmahdollisuudet monipuolistuvat”, Salvisto kertoo.

”Yhteistyön tuloksena voimme entistäkin paremmin tarjota työntekijöille sopivia työmahdollisuuksia. Näin saamme potentiaaliset työntekijät paremmin kohdistettua työkohteiden käyttöön. Samalla päällekkäistä työtä poistuu ja asiakkaamme voivat suunnata työtä ydintehtäviinsä – parhaan palvelun varmistamiseen kotihoidon asiakkaille.”

Alkuvaiheessa kyseessä on pilotti, joka kestää 1.9.2017–28.2.2018. Pilottia arvioidaan alkuvuodesta 2018, jolloin päätetään yhteistyön jatkamisesta.