Helsinki ottaa käyttöön Apotti-potilastietojärjestelmän huhtikuussa – Seure kouluttaa omia työntekijöitään

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnot siirtyvät valtaosin käyttämään Apotti-potilastietojärjestelmää 24.4.2021. Samaan aikaan Apotin ottavat käyttöön myös Kauniainen ja HUS Kuvantaminen.

Helsingin vammaispalveluissa Apotti otetaan käyttöön toukokuussa; Helsingin ja Kauniaisten lapsiperheiden palveluiden, lastensuojelun ja työikäisten palveluiden sekä Kauniaisten vammaispalveluiden Apotti-käyttöönotto on siirretty syksyyn hallitun käyttöönoton turvaamiseksi koronapandemiatilanteessa.

Seure osallistuu kevään aikana Apotin käyttöönoton vaatimaan ponnistukseen Helsingin kumppanina rekrytoimalla satoja ammattilaisia sijaisiksi Helsingin soteen vakituisen henkilökunnan koulutusten ajaksi. Lisäksi Seure tarjoaa omille vuokratyöntekijöilleen mahdollisuuden suorittaa maksutta Apotti-potilastietojärjestelmäkoulutus, jotta Seuren työntekijät voivat työskennellä Helsingin sotessa myös Apotin käyttöönoton jälkeen.

Seuren Apotti-koulutukset kevään käyttöönottoa varten ovat alkaneet, ja koulutuksia järjestetään huhtikuun puoliväliin saakka. Tavoitteena on kouluttaa lähes 3000 seurelaista sote-alan työntekijää huhtikuun käyttöönottoon mennessä.

– Apotti-koulutukset ovat käynnistyneet helmikuussa, minkä vuoksi olemme alkuvuodesta markkinoineet Apotti-koulutuksia työntekijöillemme melko aktiivisesti. Olemmekin saaneet työntekijöiltämme osallistumisilmoittautumisia ihan mukavasti, mutta silti maalis-huhtikuun koulutuksiin on vielä hyvin tilaa, kertoo Seuren HRD-asiantuntija Piia Korkalainen.

– Toivommekin, että työntekijämme ilmoittautuisivat koulutuksiin aktiivisesti, jotta saisimme kaikille tarjottua sopivan koulutuksen, jatkaa Seuren Apotti-koulutuskokonaisuuden parissa työskentelevä asiantuntija Janina Voutilainen.

– Ilmoittautumisten käsittelyä on hieman hidastanut palvelukanaviemme ruuhkat alkuvuoden aikana, mutta olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin mahdollisimman nopeasti ja varmistamme koulutuspäivien ajankohdat.

Huhtikuun käyttöönotto on Apotti-potilastietojärjestelmän kaikkien aikojen laajin, ja se seuraa vuonna 2018-2020 tehtyjä asteittaisia käyttöönottoja Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluissa ja HUS:ssa.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.

Seure

Seure

Seure on kunta-alan henkilöstöosaaja. Tehtävämme on turvata asiakkaidemme henkilöstön saatavuus. Työntekijöillemme tarjoamme monipuolisia ja joustavia työmahdollisuuksia.