Keikkatyö – Yhdelle lisätienestejä, toiselle elämäntapa

Keikkatyö, vuokratyö, ekstraus… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Keikkatyöllä tarkoitetaan lyhytaikaista, usein vain yhden työvuoron tai muutaman päivän pituista työtä, ”keikkaa”. Keikkatyö koetaan usein rikkonaisena tai pakon sanelemana tapana tehdä työtä, mutta se tarjoaa enemmän joustavuutta ja vaihtoehtoja kuin perinteinen työ.

Keikkatyö sopii erilaisiin elämäntilanteisiin, kuten esimerkiksi työntekoon samaan aikaan kun opiskelee, tai eläkkeellä varsinaisen työuran päättymisen jälkeen. Voit esimerkiksi pitää työnteosta taukoa lukuloman aikana tai kerätä rahaa ja lähteä pidemmälle matkalle.

Keikkatyöstä voi tehdä itselleen myös uran ja elämäntavan. Seuressa työtä on runsaasti tarjolla ja esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa työtä riittää valittavaksi ympäri vuoden.

Keikkatyöntekijä on haluttu osa työyhteisöä

Seuren työntekijäkyselyn mukaan yli 80 % työntekijöistä on valinnut keikkatyön omasta halustaan. Keikkatyöntekijä mahdollistaa työllään arjen sujumisen työkohteissa. Hän on osa työyhteisöä. Keikkatyöntekijöiden hyvä vastaanotto on työpaikoilla tärkeää myös siksi, että keikkalainen voi valita itse mieluisimmat työkohteensa.

Näin keikkatyö toimii

Tarve keikkatyöntekijälle voi syntyä esimerkiksi vakituisen työntekijän poissaolon vuoksi. Keikkatyön tarve tulee usein nopeasti, jopa saman työpäivän aamuna.

Kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty Seuren työntekijäksi, voit aloittaa keikkailun. Tarjolla olevista työvuoroista valitset itsellesi sopivan paketin. Voit itse määritellä osaamisesi puitteissa missä tehtävissä, kaupungeissa ja minä päivinä työskentelet.

Pääset selaamaan ja varaamaan haluamasi työvuorot sähköisesti Seuren Keikkanetti-palvelun kautta. Työ tehdään työkohteissa; sairaaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Työnantajasi ja palkanmaksajasi on Seure. Keikkatyössä palkka maksetaan kahdesti kuussa. Keikkatyössä ei kerry lomia, vaan lomaraha maksetaan palkan yhteydessä.

5 syytä valita keikkatyö

  • Valitse itse työvuorosi; kuinka paljon töitä teet ja missä.
  • Hallitse itse työaikaasi. Haluatko työskennellä iltaisin, aamuisin tai ehkä viikonloppuisin?
  • Ansaitse lisäansiota ja kerrytä työkokemusta
  • Tutustu uusiin työpaikkoihin ja nauti vaihtelusta.
  • Pidä toinen jalka työelämässä hoitovapaalla tai eläkkeellä

Lue lisää keikkatyöstä Seuressa