Keikkatyötä perusterveydenhuollossa – Mitä Seuren haetuin työpaikka sisältää?

Seuren yksi yleisimpiä ja myös haetuimpia työpaikkoja on Keikkatyötä perusterveydenhuollossa. Vanhanaikaiselta ja hieman tylsältäkin kuulostava sana perusterveydenhuolto kuitenkin sisältää valtavasti erilaisia tehtäviä ja mahdollisuuksia.

Perusterveydenhuoltoon sisältyy muun muassa lähihoitajan ja sairaanhoitajan töitä sairaaloissa, kotisairaaloissa ja terveysasemilla, vammaistyötä sekä vanhustyötä. Jo pelkästään vanhustyö sisältää töitä palvelutaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, muistipalvelukeskuksissa ja päivätoiminnassa.

Perusterveydenhuollossa on runsaasti valinnanvaraa – osaamisen mukaan

Seuressa perusterveydenhuollon keikkalainen voi valita kaupunkien sairaaloiden vuodeosastotöistä kohteita vaikkapa Suursuolta, Malmilta tai Laakson, Vantaan tai Espoon sairaaloista. Myös terveydenhoitaja voi työskennellä keikkatyössä terveysasemilla.

Kun työkohteisiin lasketaan kotisairaalat, terveysasemat ja vammaistyö asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa, työkohteita on satoja joka päivä.

Perusterveydenhoito-nimikkeestä huolimatta jokaisessa kohteessa on erilaiset tarpeet ja vaatimukset. Töihin siis vaaditaan aiempaa kokemusta ja osaamista vastaavanlaisesta työstä.

Erikoissairaanhoidon tehtäviä on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Erikoissairaanhoitoa tehdään kaupunkien tai sote-keskusten sairaaloissa. Seuren kautta erikoissairaanhoidon keikkatyötä voi tehdä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Porvoossa, Hyvinkäällä ja Kellokoskella. Eniten työskennellään lastensairaanhoidossa sekä sisätautien, kirurgian, infektiosairauksien ja neurologian vuodeosastoilla ja päivystyspoliklinikoilla.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon lisäksi kauttamme tehdään töitä erillisillä nimikkeillä, kuten hammashoitajina, röntgenhoitajina ja näytteenottajina.

Artikkelin kuvassa on Seuren kautta työskentelevä sairaanhoitaja Mira Rossi. Mira kertoo työstään videolla täällä.