Rekrytointipalvelun kokeilu vakuutti – kotihoito sai oikeanlaiset osaajat

Helsingin eteläisessä kodinhoitoyksikössä työskentelevällä kodinhoidon ohjaaja Maria Kauppisella on kokemusta rekrytointiyhteistyöstä Seuren kanssa. Ensimmäisen onnistuneen kokeilun jälkeen hän on tilannut Seurelta useita rekrytointitoimeksiantoja.

”Meillä oli useampi sijaisuus auki ja ajattelin jo ihan kokeilumielessä kokeilla rekrytointia yhteistyössä Seuren kanssa ja avustuksella. Alun hyvän yhteistyön jälkeen olen pyytänyt rekrytointiapua useampaan kertaan – aina kun meillä oli sijaistarvetta lyhyelle tai pidemmälle ajalle”, Kauppinen kertoo.

Kauppinen antaa positiivista palautetta Seuren yhteyshenkilön perusteellisuudesta ja ammattimaisesta otteesta. ”Alkuinfo oli kattava ja antoi hyvän pohjan yhteistyölle. Sijaistarpeessa täytin aina rekrytointitoimeksiantolomakkeen ja Seuren henkilöstökonsultti piti minut ajan tasalla koko rekrytoinnin ajan. Yhteistyö oli sujuvaa, ajantasaista ja ystävällistä”, Kauppinen innostuu kehumaan.

Seuren rekrytointipalvelun kautta Kauppisen tavoitteena on ollut saada hyviä työntekijöitä tarvitsemalleen ajalle ja tyytyväisenä hän kertoo tavoitteen täyttyneen joka kerralla. ”Sain jokaisen haun aikana ennakkotietoja meille ehdotetusta työntekijästä ja tämä antoi minulle aikaa miettiä valintaa ennen työntekijän valintapäätöstä. Kävimme myös keskustelua henkilöstökonsultin kanssa ehdokkaista. Jokainen Seuren meille esittämä työntekijä oli juuri sellainen, kun halusin ja tarvitsimme.”

Seuren henkilöstökonsultin toimialaymmärrys auttoi Kauppisen mielestä rekrytointien onnistumisessa. ”Henkilöstökonsultilla oli tietämys kotihoitotyöstä ja se toi lisäarvoa yhteistyölle. Toki kirjasin myös toimeksiantolomakkeeseen myös työntekijän osaamisesta.”

”Yhteistyö Seuren rekrytointipalvelun kautta säästi työaikaani monta tuntia, ehkä työpäiviä. Todistukset ja lääkeluvat oli selvitetty ja suositukset hoidettu. Tiimi sai tarvitsemansa lisäjäsenen ja asiakkaamme hyvän hoitajan. Oli myös hienoa palkata uusi työntekijä Helsingin kaupungille ja useampi on jäänyt taloon pidemmäksikin aikaa”, Kauppinen pohtii Seuren rerytointipalvelun kokonaishyötyjä.