Seure Helsingin kumppaniksi turvaamaan työntekijätarvetta Apottiin siirtymisessä

Helsingin Sote siirtyy uuteen aikaan keväällä 2021, kun kaupungin sosiaali- ja terveydenhuolto ottaa käyttöön Apotti-potilastietojärjestelmän. Helsingin kumppanina ja muutoksen mahdollistajana on Seure, joka rekrytoi ja toimii työnantajana sadoille koulutusten ja käyttöönoton vaatimille sijaisille.

Helsingin kaupungin lähes 10 000 Sote-osaajaa koulutetaan syksyn ja kevään aikana järjestelmän käyttöön. Sote-palvelujen laadukas ja turvallinen jatkuminen koulutusten aikana vaatii runsaasti sijaistyöntekijöitä. Helsingin kaupunki valitsi jo aiemmin Seuren kumppaniksi Sote-kesätyöntekijöiden rekrytointiin ja työsuhteiden hoitoon. Kumppanuus jatkuu nyt Apotti-käyttöönoton vaatiman sijaistyön kanssa.

Seure rekrytoi ja työllistää satoja sairaanhoitajia ja lähihoitajia työskentelemään kaupungin kohteissa. Koulutusten laajentuessa rekrytoimme Helsingin kaupungin sote-tehtäviin myös muun muassa psykiatrian ja lastensuojelun ammattilaisia.

Uusia ratkaisuja rekrytointihaasteeseen ja työntekijöiden sijoitteluun

Ala kärsii työntekijäpulasta, ja haasteeseen on yhdessä Helsingin kanssa kehitetty ratkaisuja. Esimerkiksi iso osa sijaisuuksista tehdään perinteisen keikkatyön sijaan pidemmissä työsuhteissa, jossa työ tehdään kuukausipalkkalaisen varmuudella, mutta työkohdetta sijaistarpeen mukaan vaihtaen.

Koulutusten alkaessa Helsingin kaupunki ottaa käyttöönsä myös Seuren resurssikeskuspalvelun. Resurssikeskuspalvelussa Seure vastaa sijoittelusta työkohteiden välillä tasapuolisesti asiakastarpeeseen nähden.

Sairaanhoitajien ja lähihoitajien rekrytointi alkaa jo syyskuussa

Haemme sairaanhoitajia ja lähihoitajia aluksi kotihoitoon ja seniorikeskuksiin. Tarjolla on sekä määräaikaisia työsuhteita että keikkatyötä. Määräaikaisissa työsuhteissa voi valita haluamansa työn määrän, esimerkiksi 60-100% viikkotyöajasta. Keikkatyössä työvuorot voi valita helposti suoraan mobiilisovelluksella. Apotin käyttöönoton lähestyessä tarjoamme työntekijöillemme myös koulutuksen potilastietojärjestelmän käyttöön.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.