Suojele itseäsi ja lähimmäisiäsi influenssalta, muista rokotus marraskuussa

Influenssa on virusten aiheuttama äkillinen ylähengitysteiden tulehdus. Influenssaepidemioita tulee Suomeen aaltoina, yleensä marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana.

Kausi-influenssa voi olla perusterveellä ihmisellä se ”tavallinen” syysflunssa: Kuumetta, lihaskipuja, väsymystä, yskää, kurkkukipua ja nuhaa. Influenssa voi olla myös oireeton. Riskiryhmillä, kuten ikääntyneillä, pienillä lapsilla ja pitkäaikaissairauksia sairastavilla influenssa voi kuitenkin aiheuttaa vakavia taudinkuvia ja jälkitauteja, kuten keuhkokuumetta. Rokotus on tehokkain tapa torjua influenssatartuntoja. Rokotus on siis tapa suojella itseään ja läheisiään.

Kaupungit rokotuttavat asukkaitaan marraskuussa

Tartuntatautilain tavoitteena on tautien ja niiden leviämisen ehkäisy. Riskiryhmien kanssa työskentelevällä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnalla, mukaan lukien he, jotka osallistu itse hoitotyöhön kuten esimerkiksi osastonsihteereillä ja laitoshuoltajilla, tulee olla asianmukainen rokotesuoja. Lue lisää tartuntatautilain mukaisesta riittävästä rokotesuojasta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät sekä riskiryhmiin kuuluvat henkilöt saavat influenssarokotteen kaupungiltansa ilmaiseksi. Riskiryhmiin kuuluvia ovat

  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • 6kk- 6-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • Asepalveluksen aloittavat henkilöt

 Rokotteiden ottaminen on vapaaehtoista, mutta ilman rokotuksia ei voi toimia tehtävissä, joissa työskennellään riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden tai potilaiden parissa.

Mistä riskiryhmään kuuluva rokotuksen saa?

Helsingissä rokotukset on keskitetty rokotuspisteisiin, Espoossa ja Vantaalla rokotuksen saa terveysasemalta.

Raskaana olevat naiset ja neuvolaikäiset lapset saavat rokotuksen neuvolassa. Koululaiselle voi pyytää influenssarokotuksen kouluterveydenhuollon kautta tai rokotuspisteessä. Opiskelijat puolestaan saavat rokotteen pääsääntöisesti omien oppilaitostensa opiskeluterveydenhuollon toimipaikasta.

Haemme sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia rokotustyöhön!

Haemme juuri nyt sairaanhoitajia tai terveydenhoitajia rokotustyöhön Helsingin kaupungin influenssarokotuspisteisiin. Voit olla valmistunut sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, joilla on LOVe- verkkokurssit ja siihen sisältyvä rokotusosuus suoritettuna ja voimassa. 

Työt ovat valintasi mukaan 1-3 viikon mittaisia ja sijoittuvat ajalle 9.- 27.11.2020. Rokotuksia tehdään Kustaankartanon, Myllypuron Liikuntamyllyn, Jätkäsaaren terveysaseman ja Munkkiniemen palvelukeskuksen rokotuspisteessä. Kerro meille missä rokotuspisteessä työskentelisit mieluiten.

Katso kaupunkien ajanvarausohjeet ja rokotusviikot

Koronaepidemian vuoksi influenssarokotus haetaan vuonna 2020 ajanvarauksella.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.