Koulut alkavat – Sadat koulunkäyntiavustajat aloittavat työt

Koulujen alkaessa myös pääkaupunkiseudun koulunkäyntiavustajat aloittavat työnsä. Seuren kautta pieniä ja isompiakin koululaisia avustaa yli 600 suomenkielistä ja lähes sata ruotsinkielistä avustajaa Helsingin, Espoon ja Vantaan kouluissa.

Saman avustettavan koululaisen tai ryhmän kanssa koko lukuvuoden työskentelevien avustajien lisäksi Seuren kautta kouluissa työskentelee myös runsaasti äkillisissä työntekijätarpeissa auttavia keikkatyöntekijöitä.

Seure on merkittävä koulunkäyntiavustajien ja sijaisopettajien työnantaja

Seure pystyy tarjoamaan töitä uraansa aloitteleville, opiskelijoille ja alan rautaisille ammattilaisille. ”Tarjoamme työntekijöillemme aina heidän osaamistaan vastaavaa työtä,” Opetusalan toimiala-asiantuntija Nina Syrjänen kertoo.

Koulunkäyntiavustajat auttavat ja tukevat ekaluokkalaisia opiskelun aloittamisessa ja koulumaailmaan tutustumisessa.

Koulunkäyntiavustajan työ on kouluissa yleisopetuksen ja erityisopetuksen luokkien avustamista, mutta myös yksittäisten oppilaiden henkilökohtaisen oppimisen ja arjen tukemista. ”Haluamme tarjota työntekijöillemme monipuolisia tehtäviä,” Syrjänen sanoo. ”Samalla tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan työskentelemällä eri ympäristöissä.”

Laadukkaampaa avustajan työtä kehitysvamma- ja autismiopetukseen

Seuren kautta koulunkäyntiavustajia työskentelee yleisopetuksessa, erityisopetuksessa ja kehitysvammaopetuksessa. Joskus nopeastikin vaihtuva sijainen ei aina sovi lasten kehitystä tukevaan työhön. Seure onkin aloittanut autismi- ja vammaisopetuksessa uudenlaisen yhteistyön, jossa Seure työllistää koulujen sijaistarpeisiin kuukausipalkkaisia varahenkilöitä. ”Varahenkilöt eli tutut sijaiset tuovat lisää laatua koulun arkeen, kun sama työntekijä työskentelee jatkuvasti samoissa luokissa ja tulee näin tutuksi lasten kanssa,” Syrjänen kertoo.

Autismi- ja vammaisopetuksessa kokeillaan uutena palveluna tänä vuonna myös lähihoitajan oppisopimuskoulutusta. Kokeilun tarkoituksena on mahdollistaa kouluttautuminen ja osaamisen kehittäminen työn ohella. Samalla autismi- ja vammaisopetuksen koulut ja oppilaat hyötyvät avustajien sosiaali- ja terveydenhuollon osaamisesta.

Työmahdollisuuksia myös sijaisopettajana

”Olemme viime syksystä alkaen kehittäneet ja pilotoineet sijaisopettajien välittämistä,” Syrjänen sanoo. ”Olemme innoissamme uudesta sijaisopettajapalvelusta ja toivommekin, että saamme mahdollisimman paljon uusia kouluja mukaan.”

Työntekijöille runsaasti vaihtoehtoja

Seuresta lähtee päivittäin satoja koulunkäyntiavustajia kuukausien, viikon tai päivän mittaisiin tehtäviin. ”Pystymme tarjoamaan hyvin työvuoroja, koska työntekijöitä kauttamme tilaavia kouluja on erittäin paljon.”

Koulujen tarpeet vaihtelevat päivittäin. ”Työntekijän kannattaakin olla valppaana aamuisin, koska tällöin päivän mittaisia työvuoroja on eniten tarjolla,” Syrjänen neuvoo. ”On ilo todeta, että oli työntekijän tilanne mikä tahansa, voimme tarjota työntekijöillemme monipuolisesti töitä erilaisiin koulun tehtäviin.”

Seuren rekrytoinnit koulunkäyntiavustajien ja sijaisopettajien tehtäviin jatkuvat. Tarjolla on sekä pidempiä määräaikaisia työsuhteita että lyhyempiä keikkoja.

Katso opetusalan avoimet työpaikat.

Seure

Seure

Seure on kunta-alan henkilöstöosaaja. Tehtävämme on turvata asiakkaidemme henkilöstön saatavuus. Työntekijöillemme tarjoamme monipuolisia ja joustavia työmahdollisuuksia.