Varahenkilöillä pääkaupunkiseudun päiväkotien varhaiskasvatukseen parempaa laatua

Seure Henkilöstöpalvelut on kehittänyt yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien kanssa varhaiskasvatuksen varahenkilömallin. Varahenkilöillä pyritään turvaamaan päiväkotien henkilöstön saatavuus, sekä parantamaan varhaiskasvatuksen laatua. Varahenkilöstö kiertää joustavasti eri päiväkodeissa sovitulla postinumeroalueella useita kuukausia kestävässä määräaikaisessa työsuhteessa.  

Kun päiväkodissa on tiedossa tuttu työntekijä, perehdyttämisen tarve vähenee ja työhyvinvointi lisääntyy. Varahenkilöiden myötä voidaan taata myös lapsille tuttu ja turvallinen aikuinen. Varahenkilöt ovat saaneet kiitosta myös lasten vanhemmilta. 

”Varahenkilöstön käyttö on lähtenyt päiväkotien henkilöstötarpeesta”, kertoo Seuren varhaiskasvatuksen asiakasvastaava Susanna Joutsenvirta”Seure pyrkii kehittämään palveluitaan vastaamaan päiväkotien tarpeita. On ollut hienoa saada osallistua palvelun kehittämiseen, joka on saanut osakseen paljon positiivista palautetta.” 

Varahenkilöstön käyttö laajenee syksystä 2019 alkaen. 

Seure on vuonna 1990 perustettu henkilöstöpalveluyhtiö, jonka omistavat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä sekä HUS. Asiakkaillemme tarjoamme kokonaisvaltaisia henkilöstöratkaisuja. Seuren kautta keikkailee vuonna 2019 yhteensä yli 12 000 työntekijää pääkaupunkiseudun sairaaloissa, päiväkodeissa ja kouluissa.