Sata päivää hyvässä Seuressa

Kuuluisat 100 päivää, ne minulla on nyt täynnä Seuressa. Tämä on aikaikkuna, jossa luottamus pitää luoda ja pelikenttä saada haltuun. Uskon, että olen tämän reilun vuosineljänneksen aikana ehtinyt antaa Seurelle jotain uutta ja minulla on varmuus siitä, mihin suuntaan Seuren markkinointia ja viestintää yhdessä tiimin kanssa vien. Itse olen saanut näiden sadan päivän aikana valtavasti uutta tietoa ja oivalluksia ja tehnyt runsaasti perspektiiviä laajentavia huomioita. Ja todennut, että Seure on yhtiö ja työyhteisö, jossa haluan olla.

Nautin yritysten historian penkomisesta.

Vaikka on tärkeää pitää aina katse tulevassa, nautin yritysten historian penkomisesta. Viime blogikirjoituksessani kerroin olevani arvohifistelijä – mutta taidanpa olla myös tarinahifistelijä. Haluan aina tietää yrityksen juuret sekä juonenkäänteet, jotka ovat tuoneet nykytilanteeseen.

Yritys, jossa työskentelin ennen Seurea, aloitti toimintansa 1500-luvulla ja sitä edellinen 1800-luvulla. Tähän suhteutettuna Seuren perustamisvuosi, 1990, tuntuu olleen juuri hetki sitten, permanenttikin on vasta ehtinyt suoristua. Osalle työntekijöistämme 28 vuotta on kuitenkin pidempi aika kuin oma tähän asti eletty elämä. Vuoden 1990 jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon mielenkiintoisia käänteitä. Ja jatkuvaa kasvua.

Vuonna 1990 ensimmäinen tilaus kirjattiin kynällä ruutuvihkoon.

Mitä sitten olen saanut Seuresta selville? Seure ei ollut alkuun Seure, vaan Seure oli henkilöstöpalveluyhtiö Työvoimapalvelu Oy, jonka Helsingin kaupunki perusti terveydenhuoltoalan työvoimapulan vuoksi. Toimintaa pyöritti alkuun viisi henkilöä, jotka sijoittivat kuukausittain keskimäärin 160 vuokratyöntekijää eri kohteisiin. Nyt toimistollamme istuu 150 henkilöä ja kuukausittain kauttamme työskentelee keskimäärin yli 5 000 vuokratyöntekijää. Ja työvoimapula vaivaa jälleen.

Tänä päivänä suurimmat ammattiryhmät ovat terveydenhuolto, varhaiskasvatus ja opetus.

Alkuun vuokrattiin eniten työntekijöitä siivouspalveluihin, mutta myös toimistohenkilöstön vuokrauksella oli merkittävä rooli koko 90-luvun. Tänä päivänä suurimmat ammattiryhmät ovat terveydenhuolto, varhaiskasvatus ja opetus, ja kysytyimmät ammattinimikkeet lähihoitaja, lastenhoitaja ja kouluavustaja.

Vuonna 1990 ensimmäinen tilaus Riistavuoren vanhustenkeskukseen kirjattiin kynällä ruutuvihkoon, joka on edelleen meillä tallessa. Nykyään tilausten automaatioaste on keskimäärin yli 60 prosenttia ja kehitämme järjestelmiämme edelleen mahdollistamaan vielä suuremman automaatioasteen ja ylipäätään sujuvoittamaan henkilöstösuunnittelua ja helpottamaan arjen työtä.

Välillä ympäri mennään ja yhteen tullaan. Olemme syksyllä aloittelemassa sijaisopettajavälityksen muutaman suuren koulun kanssa – mutta itse asiassa opettajasijaisvälitys kuului palveluihimme jo 1993. Nyt tällaiselle palvelulle on taas kysyntää, kuten myös uusille sijaispulaa hillitseville sijoittelupalvelulle, tieto- ja konsultointipalveluillemme sekä rekrytointipalvelulle.

Sijaispulaa hillitseville palveluillemme on taas kysyntää.

Omistajapohjamme on kasvanut vähitellen. Vuonna 2005 saimme omistajiksemme Espoon ja Vantaan kaupungit ja 2012 Kauniaisten kaupungin. Vuonna 2014 HUS liittyi omistajien joukkoon ja tämän vuoden kesäkuussa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä päätti ryhtyä Seuren omistajaksi. Lisäksi omistajiimme lukeutuu edellä mainittujen kaupunkien osakeyhtiöitä.

2005 nimemme muuttui Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ksi. Tämä jopa eksoottiseksi tulkittu, katalaanin kielellä ”istua” tarkoittava nimi on yksinkertaisesti muodostettu sanoista ”seudullinen rekrytointi”.

Toimitusjohtajia meillä on 28 vuoden aikana ollut neljä, joista nykyinen, Anne Sivula, aloitti vuonna 2013. Annen ajatuksia löydät useastakin Seuren blogikirjoituksesta.

Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea Seuren tuleviin vuosiin mahtuu – visio ainakin on jo selvä!