Pyytämättä tullut muutos on otettava mahdollisuutena

Koronaviruksen mukanaan tuoma myllerrys on muutos isolla M-kirjaimella. Kevät 2020 pääsi yllättämään, mutta nyt pahimmasta säikähdyksestä on selvitty. Muutos ei muuttanut Seuren perustehtävää, mutta se vauhditti ratkaisun löytämistä vanhaan haasteeseen: miten saada rahat ja ammattilaiset riittämään laadukkaiden kuntapalveluiden tuottamiseen, kirjoittaa toimitusjohtaja Anne Sivula.

Jatkuvasta muutoksesta, muutosähkystä, muutosjohtamisesta ja näihin linkittyen myös muutosvastarinnasta on puhuttu vuosia tai vuosikymmeniä. Nyt me kaikki, tässä yhteiskunnassa ja koko maailmassa, olemme kokeneet muutoksen, joka todella on ollut muutos isolla M:llä. Lähes kaikki aiemmin kokemani tuntuu aika pieneltä sen rinnalla. Puhun tietenkin koronaviruksesta.

Myös Seuressa tämä kuluva vuosi on ollut jotakin, mitä en olisi voinut koskaan kuvitella, vaikka mielikuvituksessani ei mielestäni ole mitään vikaa. Mitä meille tapahtui huhtikuussa?

Lapset ryhdyttiin hoitamaan päiväkodin sijaan kotona ja koululaiset hoitivat opintonsa etäyhteydellä. Päiväkodeissa ja kouluissa ei tarvittu työntekijöitä. Terveydenhuollossa keskityttiin pandemiasta selviytymiseen. Kaikki toiminnot, jotka vain voitiin, ajettiin alas.

Muutos ja siihen sopeutuminen vaati kipeitä ratkaisuja

Me Seuressa olimme toiminnassamme ja budjetissamme varautuneet huhtikuussa 16 miljoonan euron liikevaihtoon. Siitä toteutuikin vain seitsemän. Vaikka etsimme säästöjä jokaisen kiven kääntäen ja jouduimme surukseni turvautumaan myös henkilöstön lomautuksiin, kulujamme ei tempaistu alas samassa suhteessa.

Nyt kevään mustimmista hetkistä on elämä tasaantunut kohtalaisesti. Tästäkin vuodesta selvitään, kiitos asiakkaittemme ja koko henkilöstömme, sekä asiakkailla että Seuren toimistolla työskentelevän. Toimisto tosin on hiljentynyt etätyöelämän jatkuessa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Seuren hallintohenkilöstön lomautukset jatkuvat valitettavasti vuoden 2020 loppuun saakka. Ne ovat kuitenkin välttämättömät tilanteessa, jossa työntekijätilausten määrä on laskenut merkittävästi.

Koronavirus vauhditti jo käynnissä ollutta kehitystyötä

Teemme töitä sopeutuaksemme muuttuneeseen maailmaan. Emme kuitenkaan tyydy vain sopeutumaan, vaan pyrimme ottamaan muutoksesta niskalenkin ja johtamaan sitä. Jatkossakin asiakkaillamme on kaksi perustarvetta, joihin Seure vastaa:

  1. asiakkaat tarvitsevat työvoimaa
  2. käytettävissä oleva työvoima on saatava riittämään

Tämä on Seuren työn fokuksessa nyt ja jatkossa. Henkilöstövuokraus ja keikkatyö ovat kasvava trendi tulevaisuudessakin. Toisaalta kuntien taloudellinen ahdinko ja työvoimapula monissa kuntatöissä pakottavat miettimään, miten henkilöstö pitää mitoittaa kuntalaisten palvelemiseen niin, että rahat ja ammattilaiset riittävät laadukkaiden palveluiden tuottamiseen.

Tämän yhtälön ratkaisemiseksi olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä. Juuri nyt kehitämme ratkaisuksi palvelupakettia yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Se ei ole muutos Seuren strategiassa tai toiminnassa, mutta tämä kummallinen vuosi piiskasi kehitykseemme uutta vauhtia.

Ennen kaikkea totesimme, että kun asiakkaidemme elämä muuttuu äkisti, on tärkeää, että ympärillä olevat asiakkaan yhteistyökumppanit tuntevat asiakkaan toiminnan ja tarpeet. Tiiviillä kumppanuudella ja avoimella vuorovaikutuksella yhteistyökumppanit osaavat nopeasti ja osuvasti tarjota ratkaisuja, joilla vastataan nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen.