Seurelaisia – Marjo Ruuskanen taitaa rekrytoinnin

”Mitä, reilu kolmetoista vuotta!” hämmästelee Marjo Ruuskanen itsekin laskettuaan vuotensa seurelaisena. Aika on kulunut huomaamatta, kun organisaatio ja työtehtävät ovat matkan varrella muuttuneet moneen kertaan.

Marjo aloitti Seuressa henkilöstökonsulttina vuonna 2005 työskenneltyään ensin sairaanhoitajana noin kymmenen vuotta. Hyppäys sairaanhoitajasta henkilöstökonsultiksi ei ollut niin suuri, miltä se voi kuulostaa, sillä Marjon konsultin tehtävässä vahva sosiaali- ja terveysalantuntemus oli keskeisessä roolissa. Alkuun Marjon tehtävänä oli haastatella sote-alan sijaiseksi pyrkiviä hakijoita, toimia jo keikkailevien sote-sijaisten puhelintukena sekä täyttää asiakkaiden sijaistilauksia.

Seure tuottaa henkilöstöpalveluita sosiaali- ja terveysalan lisäksi palvelualoille, varhaiskasvatukseen ja sivistystoimelle. Marjo on aina työskennellyt Seurella soten parissa, mutta kokee, että vuosien varrella eri toimialojen tiimit ovat lähentyneet ja yhdistyneet yhdeksi isoksi Seureksi. ”Aikoinaan meillä oli ikään kuin monta pientä toimialakohtaista Seurea, nyt teemme laajasti yhteistyötä ja kehitämme toimintaa yhdessä”, Marjo kuvaa vuosien saatossa tapahtunutta muutosta.

Rekrytointikonsultin monipuolinen työ

Tällä hetkellä Marjo toimii rekrytointikonsulttina ja kertoo työnkuvansa olevan hyvin laaja ja monipuolinen. Marjo vastaa sote-alan työntekijöiden saatavuudesta yhdessä toisen rekrytointikonsultin kanssa.

Oleellisena osana työhön kuuluu sidosryhmäyhteistyö mm. oppilaitosten ja TE-palveluiden kanssa, erilaisten rekrytointipäivien ja -tapahtumien suunnittelu ja toteutus, rekrytointi-ilmoitusten laatiminen ja julkaisu sekä rekrytointimarkkinoinnin suunnittelu yhdessä Seuren markkinoinnin kanssa.

Työssä korostuukin verkostomainen työskentely Seuren eri asiantuntijoiden kanssa. Marjo itse tuo verkostoihin sote-alan tuntemusta ja rekrytoinnin asiantuntijuutta. ”Meillä saa todellakin olla monessa mukana –  ja itseään voi haastaa juuri niin paljon kuin haluaa. Jokainen löytää sen oman tasonsa.”

Sana yhdessä nousee Marjon puheissa usein esiin, kun hän kuvaa työtään ja Seuren työyhteisöä. ”Meillä on tosi hyvä draivi päällä ja mukava ja rento ilmapiiri. Meillä annetaan paljon vastuuta ja kannustetaan omatoimisuuteen, mutta se ei tarkoita yksinäistä puurtamista. Meillä on helppo lähestyä ketä tahansa missä tahansa asiassa ja pulmatilanteita ratkotaan yhdessä”.

Erityistä kiitosta Marjo antaa Seuren ketteryydelle uusien palveluiden ja toimintatapojen kehittämisessä. ”Olemme nykyään hyvin ajan hermoilla – emme vain reagoi, vaan ennakoimme ja olemme valmiita nopeisiinkin toimenpiteisiin”, hän summaa.

Aina on myös kehitettävää. Vaikka Seure tekee paljon töitä pitääkseen huolta vuokratyöntekijöistään ja tuottaakseen asiakkaille parasta mahdollista palvelua, ei näihin seikkoihin Marjon mielestä voi koskaan panostaa liikaa. Siksi hän on onnellinen, että Seurella asiakas- ja työntekijäkokemus ovat strategian kulmakiviä ja nouseviin epäkohtiin ja ongelmatilanteisiin tartutaan aina hyvin nopeasti.

Kun Marjoa pyytää valitsemaan Seuren arvoista ne, jotka kuvaavat parhaiten häntä, hän sanoo olevansa ”notkea ammattilainen” ja ”vastuullinen tiimipelaaja”. Ensimmäinen kumpuaa pitkästä kokemuksesta ja vahvasta sote-alan tuntemuksesta ja jälkimmäinen pohjautuu Marjon haluun tehdä asioita yhdessä, niin, että jokainen hoitaa oman osuutensa vastuullisesti alusta loppuun ison kokonaisuuden hyväksi.

Marjon terveiset – miksi Seureen kannattaa tulla?

”Meillä on mukavat työkaverit ja loistava yhteishenki. Meillä saa kasvaa ja kehittyä. Niin, ja työajat ovat joustavat ja etätöitä saa tehdä vapaasti. Helpottaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.”

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.