Elina Päkkilä: Tulin tutustumaan viestintään, sainkin täyden työpaikkakokemuksen

Alkusyksyllä elämässäni koitti uusi vaihe. Olin vastikään palannut Suomeen ulkomailla työskentelyn jälkeen, ja korkeakouluopintoni englannin kielessä olivat edenneet maaliviivoille. Etäopiskelumahdollisuudet lisäsivät vaihtoehtojani, joten päätin muuttaa rohkeasti suuntaa ja vanhan opiskelupaikkakuntani sijaan asettauduin asumaan pääkaupunkiseudulle.

Mielessäni kyti mielenkiinto viestintäalaa kohtaan ja pohdin, miten voisin saada työkokemusta viestinnästä. Juuri silloin huomasin opiskelijoiden työpaikkailmoituksissa jotain kiinnostavaa: Seureen haettiin viestinnän harjoittelijaa. En olisi voinut toivoa parempaa tilaisuutta viestintätaitojeni kartuttamiseen.

Olen aina pyrkinyt siihen, että pääsisin työskentelemään yrityksessä, jonka arvot sopivat yhteen omien arvojeni kanssa.

Muupaikkakuntalaisena Seure ei ollut minulle ennestään tuttu, ja henkilöstövuokrausalakin tuntematon. Ilmoituksessa luvattiin valmentavaa ohjausta viestinnän eri osa-alueisiin, perehdytystä markkinointi- ja viestintäosaston toimintaan sekä katsausta henkilöstöpalveluiden maailmaan. Lähetin hakemuksen ja onnekseni sain harjoittelupaikan.

Olen aina pyrkinyt siihen, että pääsisin työskentelemään yrityksessä, jonka arvot sopivat yhteen omien arvojeni kanssa. Seuren perimmäinen tavoite on auttaa muita ja pitää tuhansien ihmisten arki pyörimässä. On hienoa olla mukana toteuttamassa tätä merkityksekästä tavoitetta.

Työ on tarkkuutta ja nopeutta vaativaa, ja se sisältää sellaistakin, jota kouluissa ei opeteta.

Nyt, muutaman kuukauden jälkeen, vastaan Seuren koulutuksiin liittyvästä viestinnästä, kuten kursseja koskevasta tiedotuksesta. Työntekijöidemme koulutus on tärkeää, koska siten autamme heitä päivittämään osaamistaan vastaamaan vaatimuksia, joita koko ajan muuttuva ympäristö asettaa. Samalla pidämme tarjoamamme työn laadukkaana ja työntekijät motivoituneina. Muihin työtehtäviini on tähän mennessä kuulunut uutiskirjeiden kokoamista ja lähettämistä sekä asiakas- ja työntekijäkyselyiden luomista.

Työ on tarkkuutta ja nopeutta vaativaa, ja se sisältää sellaistakin, jota kouluissa ei opeteta. Miten saada kiireessä asiantuntijoilta tietoa ja asiasisällön tarkastusta mahdollisimman tehokkaasti heidän omat työkiireensä huomioiden? Miten mukautua silloin, kun asiat muuttavat vielä muotoaan ”viimeisen” version ollessa lähes valmis?

Seuressa olen voinut tutustua vapaasti markkinointi- ja viestintäosaston ohella myös muiden osastojen toimintaan. Harjoitteluaikanani olen päässyt hahmottamaan kokonaiskuvaa Seuresta yhtiönä, mikä on helpottanut viestinnän ja tiedotuksen tuottamista. Käytännön työ on varsin haastavaa mutta sitäkin antoisampaa, sillä tekemisen tulokset näkyvät konkreettisesti esimerkiksi koulutusten osallistujamäärissä. Myös tiimi, jossa työskentelen, on kannustava ja yhteishenki on vahva.

Työharjoittelu Seuressa on ollut kannattava päätös, koska olen päässyt hankkimaan työelämän ja uratavoitteideni kannalta keskeisiä taitoja ja työkaluja. Lisäksi harjoittelun myötä tyytyväisyyteni urapolkuni suuntaan on kasvanut. Ehkä jatkan Seuressa valmistumiseni jälkeen, ehkä jatkan uraani muualla. Sen tiedän, että harjoitteluni on jo tähän vaiheessa tarjonnut hyvät eväät tulevaisuuden varalle.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.