Vietämme asiakaspalveluviikkoa! Tutustu Ellaan, Henriin ja Sophiaan, asiakaspalvelumme osaajiin

Lokakuun ensimmäisellä viikolla vietämme asiakaspalveluviikkoa. Seure on mukana Wave Asiakaspalveluverkoston organisoimassa teemaviikossa, jonka tavoitteena on nostaa esille asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen merkitystä liiketoiminnalle, kiittää asiakaspalvelijoitamme tärkeästä työstä sekä tuoda tietoa työntekijöillemme ja tilaaja-asiakkaillemme asiakaspalvelustamme.

Seuren asiakaspalvelussa työskentelee tällä hetkellä yli 40 asiakaspalvelun osaajaa, jotka palvelevat päivittäin puhelimitse ja kirjallisten kanavien kautta laajaa joukkoa työnhakijoita, työntekijöitämme ja asiakkaitamme.

Haluamme kertoa aitoja kokemuksia asiakaspalvelusta, joten pyysimme kolmea asiakaspalvelijaamme istahtamaan hetkeksi kanssamme työpäivän lomassa ja kertomaan ajatuksiaan asiakaspalvelusta ja työskentelystä Seuressa.

Ella Mannonen, Seuren työnhakijoiden asiakaspalvelu

Mitkä ovat asiakaspalvelutyön parhaat puolet – entä haastavimmat?

Olen aina tykännyt ihmisten auttamisesta, ja tässä työssä juuri se on parasta. Työnhakijoiden puhelinpalveluun soittavat kysyvät usein neuvoa siihen, miten pääsisivät meille töihin, ja on kiva kertoa heille työnhausta ja auttaa heitä siinä. Työ on käytännönläheistä ja tuntuu merkitykselliseltä.

Haastavinta puolestaan on se, että kaikissa asioissa työnhakijaa ei pysty auttamaan tai ratkaisemaan soittajan ongelmaa, ja tällaiset tilanteet tuntuvat aina ikävältä.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi asiakaspalvelutyössä?

Vahvuuksiani ovat empatia, tunneäly ja myös rauhallisuus. En hermostu helposti enkä ole kovin temperamenttinen tyyppi, joten minulla on pitkä pinna haastavissakin tilanteissa.

Mitä terveisiä haluat lähettää työnhakijoillemme?

Haluan sanoa, että kannattaa laittaa rohkeasti hakemuksia tulemaan! Meillä on monipuolisesti töitä tarjolla, myös sellaisia työpaikkoja, joihin ei vaadita esimerkiksi tutkintoa, vaan monenlaisella kokemuksella ja motivaatiolla voi hakea. Vinkkaan myös, että Seurella on tosi hyvät nettisivut ja siellä on paljon hyödyllistä tietoa työnhakijoille, joten niitä kannattaa hyödyntää. Ja jos joku asia vielä askarruttaa, me työnhakijoiden asiakaspalvelussa autamme!

Henri Alanen, Seuren tilaaja-asiakkaiden asiakaspalvelu

Mitkä ovat asiakaspalvelutyön parhaat puolet – entä haastavimmat?

Sama asia on oikeastaan sekä se paras puoli, että haastavin, ja se on ongelmanratkaisu. Usein asiakkaan yhteydenoton syynä on jokin haaste tai ongelma – joskus osaan ratkaista asian saman tien valmiilla vastauksella, tai sitten asiaa joutuu selvittämään enemmän. Itse nautin siitä, että joutuu tekemään tutkimusta ja selvitystyötä, se on minusta se polttoaine tässä työssä.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi?

Olen optimistinen luonne, ja asiakaspalvelutilanteisiin suhtaudun iloisesti ja sillä asenteella, että varmasti ratkaisu jokaiseen tilanteeseen löytyy. Olen pitkäjänteinen ja myös hyvät hermot löytyy!

Millaisia terveisiä haluat lähettää asiakkaillemme?

Haluan lähettää terveisiä, että olemme täällä teitä varten eikä tyhmiä kysymyksiä ole! Olkaa rohkeasti yhteydessä meihin, kaikenlaisiin asioihin löydetään ratkaisut.

Sophia Ignatius, Seuren työntekijöiden asiakaspalvelu

Mitkä ovat asiakaspalvelutyön parhaat puolet – entä haastavimmat?

Itse nautin eniten siitä, että työpäivät ovat todella vaihtelevia, työ ei todellakaan ole yksitoikkoista. Pidän myös siitä, että tämä työ on ihmisläheistä ja pääsen auttamaan ihmisiä. Haastavimpia puolia on, että välillä on totta kai kiire eikä päivän aikana ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi tehdä, sekä se, että joskus joutuu tuottamaan ehkä pieniä pettymyksiä työntekijöille, kun vastaus työntekijän kysymykseen ei ole hänelle mieluinen.

Mitkä ovat sinun vahvuutesi?

Tässä asiakaspalvelutyössä olen saanut huomata, että minulla on hyvät ongelmanratkaisukyvyt. Ja oma-aloitteisuus on tässä työssä tärkeää, jotta asioita saa selvitettyä. Toivon myös, että ystävällisyyteni välittyy työntekijöillemme jokaisessa yhteydenotossa.

Mitä terveisiä haluat lähettää työntekijöillemme?

Haluan kertoa, että kun olin aloittanut Seuren asiakaspalvelussa ja ensimmäinen puhelinvuoroni oli edessä, minua jännitti tosi paljon. Ajattelin että ovatko kaikki pettyneitä, jos eivät saa heti suoraa vastausta kysymyksiinsä, kun olin vielä niin uusi tässä työssä. Yllätyin ihan todella paljon siitä, miten ihanan ymmärtäväisiä ja kärsivällisiä meidän työntekijät olivat, ja se päivä jäi todella positiivisesti mieleeni. Asiakaspalvelijaakin voi jännittää, mutta tämän kokemuksen jälkeen pystyin jatkamaan uutta työtä hyvällä fiiliksellä.

Haluaisin myös lähettää erityisesti terveisiä meidän sote-työntekijöille – olen itsekin tehnyt sote-alalla töitä ja tiedän että se työ voi olla hyvinkin vaativaa. Arvostan tärkeää työtänne todella paljon ja olen iloinen siitä, että meillä on niin paljon hyviä keikkalaisia!

Lue lisää Silja Rajamäen kokemuksesta Seuren asiakaspalvelutyössä.

Seure

Seure

Seure on kunta-alan henkilöstöosaaja. Tehtävämme on turvata asiakkaidemme henkilöstön saatavuus. Työntekijöillemme tarjoamme monipuolisia ja joustavia työmahdollisuuksia.