Helsingin kaupungin kesätyöt lähihoitajille ja sairaanhoitajille

Kesä Helsingissä ja bonukset päälle!

Huomaathan: Seuren nykyiset työntekijät hakevat sisäisessä haussa ja viimeisten viiden vuoden sisällä Seuressa aikaisemmin työskennelleet voivat hakea tehtäviin palaajina. Kauemmin kuin 5 vuotta sitten työskennelleet hakevat uusina hakijoina.

Kiinnostaako sote-alan kesätyö Helsingissä, mutta kaipaat kesällä myös itse aikaa palautumiseen? Valitse kesätyö Helsingillä Seuren kautta niin saat räätälöidyn työsuhteen keston ja tienaat kesästäsi myös tuntuvan bonuksen!

Haemme nyt Helsinkiin kesätyöntekijöitä kantakaupungin kotihoitoon, Syystien seniorikeskukseen, Vuorensyrjän palvelutaloon sekä vammaistyöhön Aurinkolahden ja Humalistonkadun kohteisiin.

Haut ovat auki 1.2.–31.3. ja työsuhteet sijoittuvat ajalle 1.5.-30.9.2023.

Uudet työnhakijat hakevat kesätöitä helposti työpaikkailmoituksen kautta. Jätä meille hakemus jo tänään, niin olemme sinuun yhteydessä työhaastattelun merkeissä!

Palkitse itsesi kesäbonuksilla

Ajoissa kesänsä suunnitteleville työntekijöille tarjoamme kesäbonuksen, jonka suuruus määräytyy työssäolojaksojen päivien perusteella. Kesäbonuksen saat, kun haet tehtävään ennen 31.3.2023.

Lisäksi saat nopean varaajan lisäbonuksen + 200 Eur, jos haet 28.2.2023 mennessä ja solmit työsuhteen 31.3.2023 mennessä.

Bonuksia tienaat seuraavasti:

  • Nopean varaajan bonus 200 €, kun haet ennen 28.2. ja työsuhde sovittu 31.3. mennessä
  • 30 pv työssäolojakso > 300 €
  • 60 pv työssäolojakso > 700 €
  • 90 pv työssäolojakso > 1100 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
  • 120 pv työssäolojakso > 1300 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut

Bonus maksetaan, kun työsuhde on suoritettu loppuun sovitusti. Ennakkovaraajan bonus maksetaan toisen palkanmaksun yhteydessä.

Oman tehtävistä maksettavan kuukausipalkan näet työpaikkailmoituksessamme.

Kesäbonukset koskevat myös Seuren nykyisiä työntekijöitä. Nykyiset työntekijät hakevat tehtäviin Seuren sisäisen haun kautta ehdottamalla itseään tehtäviin OmaSeuressa. Tutustu sisäisen työnhaun ohjeisiin.

Valitse omannäköisesi kesätyö

Tehtävissä on räätälöintimahdollisuuksia. Voimme esimerkiksi sopia kanssasi työn aloitus- ja lopetusajankohdat, ja halutessasi voimme sopia tauosta tehtäviin niin, että ehdit itsekin lomailemaan.

Eri tehtäviä on tarjolla rajallisesti, joten kiinnostaviin tehtäviin kannattaa hakea heti!

Helsingin kaupungin sote-kesätyöt tehdään sovitussa Helsingin työkohteessa. Työnantajanasi toimii Seure. Halutessasi voit myös helposti jatkaa syksyllä Seuressa keikkaillen tai kuukausipalkkaisessa työssä.


Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä ihmeen kesäbonus ja miksi?

Helsingin sotessa on tarjolla vanhustyön, vammaistyön ja kotihoidon valikoiduissa kohteissa kesätöitä, joista on mahdollista tienata kesäbonus. Haluamme myös toteuttaa työntekijälähtöisemmin kesätyöt mahdollistamalla työntekijämme toiveet työsuhteen keston ja vapaiden suhteen. Ajatuksena on, että työntekijä kertoo meille työssäolojaksonsa ja maksamme kesäbonusta näiltä kalenteripäiviltä. Bonusta kasvattaa siis sovittujen työpäivien määrä.

Milloin työtä pitää hakea saadakseen kesäbonusta?

  • Ennakkovaraajan ja kesäbonuksen saa, jos on hakenut työtä 28.2.2023 mennessä ja sopinut työsuhteesta 31.3.2023 mennessä.
  • Jos taas haet 28.2.2023 jälkeen ja jätät hakemuksen 31.3.2023 mennessä, niin saat kesäbonuksen ilman ennakkovaraajan bonusta.
  • Jos haet 31.3.2023 jälkeen, haetuista kesätöistä emme valitettavasti maksa enää bonusta.  

Maksetaanko kesäbonusta, jos tekee lyhyempää työaikaa esim. 80 % työaikaa? 

Maksetaan. Kesäbonus määräytyy työaikaprosentin sekä työssäolojakson perusteella. Kesätyöt ovat lähtökohtaisesti 100 % työajalla, mutta poikkeuksia voi olla. 

Mitä jos sairastun, vaikuttaako se bonukseen?

Sairastumisille ei voi mitään, eikä tämä vaikuta kesäbonukseesi. Pidemmissä poissaoloissa Seurella on oikeus arvioida asiaa tapauskohtaisesti. Toimithan siis Seuren ohjeiden mukaan sairastuttuasi.

Miten ja milloin ennakkovaraajan etu maksetaan? Entä kesäbonus? 

Mikäli olet oikeutettu ennakkovaraajan bonukseen sekä kesäbonukseen, bonukset maksetaan kahdessa osassa. Ennakkovaraajan edun saat, kun työssäolojaksosi on kestänyt 30 kalenteripäivää. Käytännössä ennakkovaraajan bonus maksetaan toisen palkanmaksun yhteydessä. Varsinainen kesäbonus maksetaan, kun työsuhde on suoritettu sovitusti loppuun. Käytännössä kesäbonus maksetaan siis työsuhteen loppumiskuukautta seuraavan kuun lopussa. Bonusten maksun ehtona on oikein syötetyt ja toteutuneet työvuorot.

Miten omat lomailutoiveet huomioidaan?

Kesätyöt sijoittuvat ajalle 1.5.2023 –30.9.2023. Toiveita työssäoloajasta saa esittää, sovitaan sinulle sopiva työjakso.

Mahdollinen lomataukotoiveesi kesän ajalle suunnitellaan jo työsuhdetta solmiessa, joten nämä ajankohdat tulisi olla tiedossa työtä hakiessa. Voit toivoa halutessasi palkattomia vapaita työsuhteesi sisälle. Palkattomia vapaita ei lasketa mukaan kesäbonusta kerryttäviin päiviin, vaan bonukset maksetaan siltä ajalta, kun olet käytettävissä työhön.

Työkohteiden työvuorotoiveisiin emme voi vaikuttaa tällä hetkellä. Olethan niistä yhteydessä suoraan työkohteeseen työsuhteen solmimisen jälkeen. Lähtökohtaisesti kaikki työsuhteet ovat jaksotyötä ja ne voivat sisältää myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja.

Saako toivoa työkohdetta?

Saa toivoa, osaamisesi mukaan. Toive kannattaa esittää heti hakemuksen jättövaiheessa.

Voinko tehdä vain aamuvuoroja? Entä yövuoroja?

Kaikki työsuhteet ovat jaksotyötä ja voivat sisältää myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja.

Voiko työkohde vaihtua kesätyössä?

Esimerkiksi palvelutalon tai seniorikeskuksen sisällä tulee varautua siihen, että osastoa saattaa joutua vaihtamaan, kohteen henkilöstötarpeiden mukaisesti. Kohteella on tähän direktio-oikeus, kuten keikkatyössäkin.

Haluaisin tehdä kesätyön muualla Helsingissä, vaikkapa terveyskeskuksessa Miten voin hakea?

Seure on sopinut Helsingin kaupungin kanssa, että vain osa kesätöistä: kotihoidossa, vammaistyössä ja vanhustyössä, tehdään Seuren kautta, ja että näistä tehtävistä saa Seuren kesätyöbonuksen. Muihin tehtäviin voit hakea Helsingin oman rekrytoinnin kautta.

Tuleeko minulla olla Apotti-osaamista?

Työkohteissa on käytössä Apotti, joten Apotti-koulutus tulee olla käytynä ennen työsuhteen aloitusta ja vaatimus Apotin käymisestä voidaan kirjata työsopimukselle. Poikkeuksena ovat vammaistyön kohteet, joissa Apotti-koulutuksen voi suorittaa koeajalla.

Koulutuksen voit suorittaa ilmaiseksi Seuren kautta. Voit ilmoittautua Apotti-koulutukseen Seuren kautta heti, kun toimittamasi dokumentit on tarkistettu ja saat asiasta tiedon.

Tärkeä huomio! Apotti-koulutukseen tarvitset Apotti-tunnukset, jotka tilaamme Seuren kautta. Työkohde tekee luvituksen Apotti-tunnuksillesi ja luvituksia varten sinun tulee ilmoittaa ennen ensimmäistä työvuoroa työkohteen esihenkilölle henkilötunnuksesi ja Apotti-tunnuksesi.

Pitääkö ennen työsopimuksen solmimista suorittaa koevuoro?  

Vammaistyön kohteissa tulee suorittaa koevuoro ennen työsuhteen solmimista. Lue lisää.

Voiko opiskelija hakea kesätöitä?

Lähtökohtaisesti kesätöihin haetaan valmistuneita lähihoitajia ja sairaanhoitajia. Kuitenkin vanhustyön kohteisiin voidaan tapauskohtaisesti tarjota kesätyötä myös opiskelijoille. Opiskelijalla tulee olla vähintään suoritettuna hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisopintojakso ja soveltuva harjoittelu. Työtä voi tehdä sen kaltaisessa kohteessa, josta on työ- tai harjoittelukokemusta.

Opiskelijan tulee olla yli 18-vuotias.

Voinko tehdä Seuressa keikkatöitä ennen kesää?

Voit ja kannattakin! Työsuhdetta solmiessa voimme sopia, että myös haluamasi työskentelyalueet avautuvat sinulle keikkatyötä varten. Keikat valitset helposti OmaSeure-mobiilisovelluksesta. Huomioithan, että eri työskentelyalueilla on erilaisia kriteerejä esimerkiksi osaamisvaatimusten ja lääkelupien suhteen. Voit työskennellä niillä aluilla, joihin kriteerien mukainen osaamisesi sopii.