Sote-kesätyöt 2023 Vantaalla ja Keravalla

Tienaa Vantaan ja Keravan kesätöistä kesäbonus

Vantaan ja Keravan sote-kesätöiden haku on päättynyt kesältä 2023.

Kesäbonus maksetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen määräaikaisista kesätöistä. Bonuksesta kerrotaan niissä avoimissa hauissa, joista sen voi tienata.

Kesäbonuksen suuruus määräytyy työsuhteeseen tehtyjen työpäivien perusteella. Bonuksen saat, kun olet hakenut työsuhteeseen 28.2.2023 mennessä.

Kesäbonus

  • Nopean varaajan lisäbonus, kun työtä on haettu viimeistään 31.12.2022 > 200 €
  • 30 pv työssäolojakso > 300 €
  • 60 pv työssäolojakso > 700 €
  • 90 pv työssäolojakso > 1100 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
  • 120 pv työssäolojakso > 1300 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut

Bonuksen suuruus tarkistetaan työsopimuksen tekemisen yhteydessä. Sovimme kanssasi kesätyöhösi kuuluvista työjaksoista, ja bonus maksetaan sovittujen työpäivien määrän mukaan.

Kesäbonuksen saat, kun olet työskennellyt sovitun työsuhteen loppuun asti. Jos työsuhde jäisi sovittua lyhyemmäksi, bonus maksettaisiin toteutuneen työsuhteen pituuden mukaisesti.

Bonus maksetaan työsuhteen päättyessä. (Ennen 31.12.2022 hakeneiden ennakkovaraajan bonus puolestaan maksetaan kesällä palkanmaksun yhteydessä.)

Tarjoamme mahdollisuutta sopia työsuhteen ajalle palkattomia vapaita esimerkiksi lomamatkoja varten. Vapaista sovitaan lähtökohtaisesti kun työkokonaisuudesta sovitaan. Vapailta ei kerry kesäbonusta, vaan työssäolojaksojen ajat lasketaan yhteen.

Kesäbonuksen suuruus on suhteessa työaikaan. Esimerkiksi 80 % työaika > palkkion suuruus 80 %, 50 % työaika > palkkion suuruus 50% jne. 

Kesäbonus koskee myös Seuren nykyisiä työntekijöitä. Nykyiset työntekijät hakevat tehtäviin Seuren sisäisen haun kautta ehdottamalla itseään tehtäviin OmaSeuressa. Tutustu sisäisen työnhaun ohjeisiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

Mikä ihmeen kesäbonus ja miksi?

Haluamme toteuttaa työntekijälähtöiset kesätyöt mahdollistamalla työntekijämme toiveet työkohteiden, työsuhteen keston ja vapaiden suhteen. Ajatuksena on, että työntekijä kertoo meille työssäolojaksonsa ja maksamme kesäbonusta näiltä kalenteripäiviltä. Bonusta kasvattaa siis sovittujen työpäivien määrä. Haluamme palkita työntekijöiden sitoutumisen kesän suhteen kesäbonuksilla ja helpottaa sekä työntekijöiden, että asiakkaidemme kesän suunnittelua jo hyvissä ajoin.

Miten omat lomailutoiveet huomioidaan kesärekryssä?

Lomatoiveesi kesän ajalle suunnitellaan jo työsuhdetta solmiessa, joten nämä ajankohdat tulee olla tiedossa työtä hakiessa. Voit toivoa halutessasi palkattomia vapaita työsuhteesi sisälle. Palkattomia vapaita ei lasketa mukaan kesäbonusta kerryttäviin päiviin, vaan bonukset maksetaan siltä ajalta, kun olet käytettävissä työhön ja työkohteella on mahdollisuus huomioida sinut resursseissa.

Työkohteiden työvuorotoiveisiin emme voi vaikuttaa tällä hetkellä. Olethan niistä yhteydessä suoraan työkohteeseen.

Milloin työtä pitää hakea saadakseen kesäbonusta?

Bonuksen saat jos jätät hakemuksen työsuhteeseen 28.2.2023 mennessä. Kesätöitä on tarjolla todennäköisesti tämänkin jälkeen, mutta 28.2.2023 jälkeen haetuista kesätöistä emme valitettavasti maksa enää bonusta.

Mille ajalle kesätyöt sijoittuvat?

Voit toivoa työskentelyjaksosi vapaasti aikavälille 1.5.2023 –30.9.2023

Maksetaanko kesäbonusta, jos tekee lyhyempää työaikaa, esim. 80 % työaikaa?

Maksetaan. Kesäbonus määräytyy työaikaprosentin sekä työssäolojakson perusteella.

Voinko tehdä vain aamuvuoroja? Entä yövuoroja?

Kyllä, pyrimme järjestämään kesätyösi toiveesi mukaan.

Voiko opiskelija hakea kesätyötä?

Ehdottomasti! Opiskelijoille on paljon mielenkiintoisia työskentelymahdollisuuksia vanhustyössä, kotihoidossa sekä vuodeosastoilla. Opiskelijalla tulee olla suoritettuna hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisopintojakso. Työtä voi tehdä sen kaltaisessa kohteessa, josta on työ- tai harjoittelukokemusta.

Opiskelijan tulee olla yli 18-vuotias. Kotihoidossa vaaditaan myös ajokortti suurimmassa osasta paikoista.

Mitä jos sairastun?

Sairastumisille ei voi mitään, eikä tämä vaikuta kesäbonukseesi. Pidemmissä poissaoloissa Seurella on oikeus arvioida asiaa tapauskohtaisesti. Toimithan siis Seuren ohjeiden mukaan sairastuttuasi.

Miten ja milloin ennakkovaraajan etu maksetaan? Entä kesäbonus?

Mikäli olet oikeutettu ennakkovaraajan bonukseen sekä kesäbonukseen, bonukset maksetaan kahdessa osassa. Ennakkovaraajan edun saat, kun työssäolojaksosi on kestänyt 30 kalenteripäivää. Käytännössä ennakkovaraajan bonus maksetaan toisen palkanmaksun yhteydessä. Varsinainen kesäbonus maksetaan, kun työsuhde on suoritettu sovitusti loppuun. Käytännössä kesäbonus maksetaan siis työsuhteen loppumiskuukautta seuraavan kuun lopussa. Bonusten maksun ehtona on oikein syötetyt ja toteutuneet työvuorot.

Miksi lyhyemmän aikaa työskentelevät saavat paitsi määrällisesti, myös suhteellisesti pienemmän palkkion?

Olemme halunneet kasvattaa erityisesti pidempien kesätöiden houkuttelevuutta, minkä vuoksi pidemmistä työsuhteista maksetaan suurempi palkkio. Pidämme oikeudenmukaisena sitä, että palkkiossa huomioidaan tehty työaika suhteellisuusperiaatteen mukaisesti.

Voinko työskennellä Keravalla alle 43 päivän työsuhteissa?

Keravalle emme rekrytoi tehtäviin, joissa työsuhde on alle 43 päivää.

Saanko toivoa työkohdetta?

Saat toivoa, osaamisesi mukaan. Voit esittää Seurelle esim. 3 toivetyökohdetta tai aluetta Vantaa-Kerava alueella Kivistö, Myyrmäki, Tikkurila, Hakunila, Korso, Koivukylä ja Kerava. Tarkemmat työkohteet löydät Seuren nettisivuilta.

Tuleeko minulla olla Apotti-osaamista?

Työkohteissa on käytössä Apotti, joten suosittelemme Apotti-koulutusta. Voit käydä Apotti-koulutuksen Seuren kautta heti, kun toimittamasi dokumentit on tarkistettu ja saat asiasta tiedon. Tärkeä huomio! Apottikoulutukseen tarvitset Apotti-tunnukset, joten pyydäthän ne tulevan työkohteesi esihenkilöltä.

Voinko tehdä keikkatöitä ennen kesää?

Voit ja kannattakin! Työsuhdetta solmiessa voimme sopia, että myös haluamasi työskentelyalueet avautuvat sinulle keikkatyötä varten. Keikat valitset helposti OmaSeure-mobiilisovelluksesta. Huomioithan, että eri työskentelyalueilla on erilaisia kriteerejä esimerkiksi osaamisvaatimusten ja lääkelupien suhteen. Voit työskennellä niillä aluilla, joihin kriteerien mukainen osaamisesi sopii.

Saanko enemmän bonuksia, jos sekä keikkailen että olen bonuksiin oikeuttavassa määräaikaisessa tehtävässä?

Kukin työntekijä on oikeutettu yhteen bonukseen kullakin työskentelyalueella. Samalta työskentelyalueelta ei siis voi tienata kahta bonusta, mutta eri alueilta kyllä.

Esimerkiksi jos työskentelet Seuren kautta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kesätyössä sekä myös keikkailet alueella, saat kesätyöbonuksen mutta et keikkailubonusta. Kuitenkin jos esimerkiksi teet Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kesätyön ja sen lisäksi keikkailet Helsingin kaupungin bonuskeikoilla, voit tienata bonukset molemmista.