Sote-kesätöihin Helsinkiin – tienaa kunnon kesäbonus!

Haut Helsingin kaupungin kesätöihin Seuren kautta ovat sulkeutuneet 31.5.2023.

Haluatko hyvän kesätyön Helsingissä, mutta kesän aikana myös omaa aikaa palautumiseen? Tee sinulle räätälöity kesäduuni Helsingin kaupungin terveydenhuollossa. Tienaat samalla kesästäsi myös tuntuvan bonuksen!

Haemme kotihoidon tehtäviin lähihoitajia ja sairaanhoitajia, seniorikeskuksiin lähihoitajia, sairaanhoitajia sekä alan opiskelijoita, sekä vammaistyön tehtäviin myös sosionomeja ja lähihoitajaopiskelijoita.

Työsuhteet sijoittuvat ajalle 1.5.-30.9.2023. Haut päättyvät 31.5.2023. Suosittelemme hakemaan tehtäviin nopeasti, niin pystymme varmistamaan sinulle toivomasi kesätyön!

Uudet työnhakijat hakevat kesätöitä helposti hakuilmoituksen kautta. Seuressa jo työskentelevät hakevat kesätöitä sisäisessä haussa OmaSeuren kautta. Sekä ulkoisessa haussa että Seuren nykyisten työntekijöiden omassa haussa työpaikan otsikkoon on merkitty ”kesäbonus”.

Palkitse itsesi kesäbonuksella

Helsingin sote-kesätöistä ansaitset kesäbonuksen, jonka suuruus määräytyy työssäolojaksojen päivien perusteella. Kesäbonuksen saat, kun tehtävät tehdään kotihoitoon, seniorikeskuksiin tai vammaistyöhön ja työsi ajoittuu kesäkaudelle 1.5.-30.9.2023.

Tehtävistä maksettavan palkan näet työpaikkailmoituksessamme. Lisäksi tarjoamme kesäbonuksen:

  • 30 pv työssäolojakso > 300 €
  • 60 pv työssäolojakso > 700 €
  • 90 pv työssäolojakso > 1100 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
  • 120 pv työssäolojakso > 1300 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut

Bonuksen suuruus tarkistetaan työsopimuksen tekemisen yhteydessä. Sovimme kanssasi kesätyöhösi kuuluvista työjaksoista, ja bonus maksetaan sovittujen työpäivien määrän mukaan.

Kesäbonus koskee myös Seuren nykyisiä työntekijöitä. Nykyiset työntekijät hakevat tehtäviin Seuren sisäisen haun kautta ehdottamalla itseään tehtäviin OmaSeuressa.

Näin bonuksellinen kesätyö toimii

Kesätyöt tehdään Helsingin kaupungin työkohteissa kotihoidossa ja seniorikeskuksissa, sekä tietyissä vammaistyön kohteissa. Työnantajanasi toimii Seure. Halutessasi voit myös helposti jatkaa syksyllä Seuressa keikkaillen tai kuukausipalkkaisessa työssä.

Tarjoamme mahdollisuutta sopia työsuhteen ajalle palkattomia vapaita esimerkiksi lomamatkoja varten. Vapaista sovitaan lähtökohtaisesti samalla, kun työkokonaisuudesta sovitaan. Vapailta ei kerry kesäbonusta, vaan työssäolojaksojen ajat lasketaan yhteen.

Voit toivoa tiettyä työkohdetta tai voimme suositella sopivia kohteita.

Kesäbonuksen saat, kun olet työskennellyt sovitun työsuhteen loppuun asti. Jos työsuhde jäisi sovittua lyhyemmäksi, bonus maksettaisiin toteutuneen työsuhteen pituuden mukaisesti.

Kesäbonuksen suuruus on suhteessa työaikaan. Esimerkiksi 80 % työaika > palkkion suuruus 80 %, 50 % työaika > palkkion suuruus 50 % jne.

Bonus maksetaan, kun työsuhde on tehty sovitusti loppuun.

Kesätyön palkka kerrotaan työpaikkailmoituksessa. Eri tehtäviä on tarjolla rajallisesti, joten kiinnostaviin tehtäviin kannattaa hakea heti!

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

Mikä kesäbonus ja miksi?

Haluamme toteuttaa työntekijälähtöiset kesätyöt mahdollistamalla työntekijämme toiveet työkohteiden, työsuhteen keston ja vapaiden suhteen. Ajatuksena on, että työntekijä kertoo meille työssäolojaksonsa ja maksamme kesäbonusta näiltä kalenteripäiviltä. Bonusta kasvattaa siis sovittujen työpäivien määrä.

Miten omat lomailutoiveet huomioidaan kesätöissä?

Lomatoiveesi kesän ajalle suunnitellaan jo työsuhdetta solmiessa, joten nämä ajankohdat tulee olla tiedossa työtä hakiessa. Voit toivoa halutessasi palkattomia vapaita työsuhteesi sisälle. Palkattomia vapaita ei lasketa mukaan kesäbonusta kerryttäviin päiviin, vaan bonukset maksetaan siltä ajalta, kun olet käytettävissä työhön ja työkohteella on mahdollisuus huomioida sinut resursseissa.

Työkohteiden työvuorotoiveisiin emme voi vaikuttaa tällä hetkellä. Olethan niistä yhteydessä suoraan työkohteeseen työsuhteen solmimisen jälkeen. Lähtökohtaisesti kaikki työsuhteet ovat jaksotyötä ja ne voivat sisältää myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja.

Mille ajalle kesätyöt sijoittuvat?

Voit toivoa työskentelyjaksosi vapaasti aikavälille 1.5.2023 –30.9.2023. Työsuhteesi voi myös alkaa tai loppua aikavälin ulkopuolella, mutta bonuksia maksetaan tältä aikaväliltä.

Maksetaanko kesäbonusta, jos tekee lyhyempää työaikaa, esim. 80 % työaikaa?

Maksetaan. Kesäbonus määräytyy työaikaprosentin sekä työssäolojakson perusteella.

Tuleeko minulla olla Apotti-osaamista?

Työkohteissa on käytössä Apotti, joten Apotti-koulutus tulee olla käytynä ennen työsuhteen aloitusta tai sopimus Apotti-koulutuksen käymisestä ennen työsuhteen alkua voidaan kirjata työsopimukselle.

Jos et ole vielä suorittanut Apotti-koulutusta, voit suorittaa sen ilmaiseksi Seuren kautta ennen työsuhteen alkua. Voit ilmoittautua Apotti-koulutukseen Seuren kautta heti, kun toimittamasi dokumentit on tarkistettu ja saat asiasta tiedon.

Voiko opiskelija hakea kesätyötä?

Ehdottomasti! Opiskelijoita haemme ensisijaisesti seniorikeskuksiin ja vammaistyöhön. Opiskelijalla tulee olla suoritettuna hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisopintojakso sekä lääkeaineopinnot. Työtä voi tehdä sen kaltaisessa kohteessa, josta on työ- tai harjoittelukokemusta.

Opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Mitä jos sairastun?

Sairastumisille ei voi mitään, eikä tämä vaikuta kesäbonukseesi. Pidemmissä poissaoloissa Seurella on oikeus arvioida asiaa tapauskohtaisesti. Toimithan siis Seuren ohjeiden mukaan sairastuttuasi.

Voinko toivoa työkohdetta?

Voit toivoa, osaamisesi mukaan. Voit esittää Seurelle esim. 3 toivetyökohdetta tai aluetta.

Voiko työkohde vaihtua kesätyössä?

Esimerkiksi seniorikeskuksen sisällä tulee varautua siihen, että osastoa saattaa joutua vaihtamaan, kohteen henkilöstötarpeiden mukaisesti.

Voinko tehdä keikkatöitä ennen kesää?

Voit ja kannattaakin! Työsuhdetta solmiessa voimme sopia, että myös haluamasi työskentelyalueet avautuvat sinulle keikkatyötä varten. Keikat valitset helposti OmaSeure-mobiilisovelluksesta. Huomioithan, että eri työskentelyalueilla on erilaisia kriteerejä esimerkiksi osaamisvaatimusten, potilastietojärjestelmien ja lääkelupien suhteen. Voit työskennellä niillä aluilla, joihin kriteerien mukainen osaamisesi sopii.

Saanko kesäbonuksen, jos olen jo sopinut Seuren kanssa Helsingin kotihoidossa, seniorikeskuksessa tai kuvatuissa vammaispalveluiden kohteissa tehtävästä määräaikaisesta sote-alan työsuhteesta, joka sijoittuu kokonaan tai osittain kesäkaudelle?

Kyllä, myös jo sovituista tehtävistä tienaa kesäbonuksen, kun tehtävän muut ehdot täyttyvät.

Seure haki aikaisemmin keväällä myös sote-kesätyöntekijöitä Helsinkiin. Miten haut poikkeavat uusista hauista?

Haimme 1.2.–31.3. kesätyöntekijöitä kotihoitoon ja seniorikeskuksiin, sekä tiettyihin palvelutaloihin ja vammaistyöhön. Uusien tehtävien bonukset ja edut ovat samat kuin mitä aikaisemmassa haussa, mutta ilman ennakkovaraajan etua.

Jatka sivulle Tehtävät ja edellytykset >>