Kesätyöbonus lyhyesti

Haluatko hyvän kesätyön Helsingissä, mutta kesän aikana myös omaa aikaa palautumiseen? Tee sinulle Seuren kautta räätälöity kesäduuni Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tienaat samalla kesästäsi myös tuntuvan bonuksen!

Helsingin sote-kesätyöhaut 2024 ovat sulkeutuneet.

Haemme kotihoitoon lähihoitajia, vammaistyön tehtäviin lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitajia sekä lähihoitaja-, sosionomi- ja sairaanhoitajaopiskelijoita, sekä sairaaloihin lähihoitajia, sairaanhoitajia, lähihoitajaopiskelijoita ja sairaanhoitajaopiskelijoita.

Työsuhteet sijoittuvat ajalle 1.5.-30.9.2024. Haut päättyvät 31.3.2024. Suosittelemme hakemaan tehtäviin nopeasti, niin pystymme varmistamaan sinulle toivomasi kesätyön!

Tutustu tehtäviin

Palkitse itsesi kesäbonuksella

Helsingin Seuren kautta tehtävistä sote-kesätöistä ansaitset kesäbonuksen, jonka suuruus määräytyy työssäolojaksojen päivien perusteella. Kesäbonuksen saat Seuren kautta haetuista nimetyistä kesäbonushauista. Työsi ajoittuu kesäkaudelle 1.5.-30.9.2023.

Tehtävistä maksettavan palkan näet työpaikkailmoituksessamme. Lisäksi tarjoamme kesäbonuksen:

  • 30 pv työssäolojakso > 300 €
  • 60 pv työssäolojakso > 700 €
  • 90 pv työssäolojakso > 1100 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
  • 120 pv työssäolojakso > 1300 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut

Bonuksen suuruus tarkistetaan työsopimuksen tekemisen yhteydessä. Sovimme kanssasi kesätyöhösi kuuluvista työjaksoista, ja bonus maksetaan sovittujen työpäivien määrän mukaan.

Huomaathan, että bonus tarjotaan valmistuneille hoitajille. Kotihoitoon haemme myös opiskelijoita, joille tarjoamme kesätyösuhteen muut edut.

Bonus maksetaan automaattisesti, kun olet työskennellyt sovitun työsuhteen loppuun asti. Bonukset tulevat maksuun seuraavan kuukauden aikana työsuhteen päättymisestä. 

Saadaksesi bonuksen sinun tulee hakea tehtäviin 31.3.2024 mennessä.

Kesäbonus koskee myös Seuren nykyisiä työntekijöitä. Nykyiset työntekijät hakevat tehtäviin Seuren sisäisen haun kautta ehdottamalla itseään tehtäviin OmaSeuressa.

Näin bonuksellinen kesätyö toimii

Kesätyöt tehdään Helsingin kaupungin kesäbonuksen piiriin kuuluvissa työkohteissa kotihoidossa, sairaaloissa, sekä vammaistyön kohteissa. Työnantajanasi toimii Seure. Halutessasi voit myös helposti jatkaa syksyllä Seuressa keikkaillen tai kuukausipalkkaisessa työssä.

Tarjoamme mahdollisuutta sopia työsuhteen ajalle palkattomia vapaita esimerkiksi lomamatkoja varten. Vapaista sovitaan lähtökohtaisesti samalla, kun työkokonaisuudesta sovitaan. Vapailta ei kerry kesäbonusta, vaan työssäolojaksojen ajat lasketaan yhteen.

Voit toivoa tiettyä työkohdetta tai voimme suositella sopivia kohteita.

Kesäbonuksen saat, kun olet työskennellyt sovitun työsuhteen loppuun asti. Jos työsuhde jäisi sovittua lyhyemmäksi, bonus maksettaisiin toteutuneen työsuhteen pituuden mukaisesti.

Kesäbonuksen suuruus on suhteessa työaikaan. Esimerkiksi 80 % työaika > palkkion suuruus 80 %, 50 % työaika > palkkion suuruus 50 % jne.

Bonus maksetaan, kun työsuhde on tehty sovitusti loppuun. Bonukset tulevat maksuun seuraavan kuukauden aikana työsuhteen päättymisestä. 

Tutustu Seuren yleisiin bonusehtoihin.

Kesäbonustöiden tarkka palkka ja tehtävien edellytykset kerrotaan työpaikkailmoituksissa. Eri tehtäviä on tarjolla rajallisesti, joten kiinnostaviin tehtäviin kannattaa hakea heti!


Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

Haluamme toteuttaa työntekijälähtöiset kesätyöt mahdollistamalla työntekijämme toiveet Haluamme tarjota kesätyöt niin, että voimme ottaa huomioon työntekijämme toiveet työkohteiden, työsuhteen keston ja vapaiden suhteen. Ajatuksena on, että työntekijä kertoo meille työssäolojaksonsa ja maksamme kesäbonusta näiltä kalenteripäiviltä. Bonusta kasvattaa siis sovittujen työpäivien määrä.

Bonuksia tarjotaan tehtävistä, joiden tasainen jatkuvuus kesän ajan on erityisen tärkeää. Bonuksilla ja räätälöintimahdollisuuksilla haluamme tukea sitoutumista ja motivaatioita näihin tehtäviin.

Valmistuneilla kesätyöntekijöillä tulee olla Uudenmaan lääkehoitolupa (Entinen PKS-lupa), tai he voivat suorittaa luvan ennen työsuhteen alkua.

Kotihoitoon hakemillamme opiskelijoilla tulee olla toimipaikkakohtainen opiskelijan lääkehoitolupa, jonka voit suorittaa Seuren kautta.

Huomaathan, että Helsingin kotihoidossa voi 1.6. jälkeen työskennellä vain lääkeluvallisena. Suorittamalla opiskelijan toimipaikkakohtaisen luvan kesätyötä varten voit halutessasi jatkaa kohteessa syksyllä, mikä ei välttämättä muuten olisi mahdollista! Kannattaa siis tarttua tilaisuuteen hankkia toimialakohtainen lääkehoitolupa kesätyön yhteydessä.

Lomatoiveesi kesän ajalle suunnitellaan jo työsuhdetta solmiessa, joten nämä ajankohdat tulisi olla tiedossa jo työtä hakiessa. Voit toivoa halutessasi palkattomia vapaita työsuhteesi sisälle. Palkattomia vapaita ei lasketa mukaan kesäbonusta kerryttäviin päiviin, vaan bonukset maksetaan siltä ajalta, kun olet käytettävissä työhön ja työkohteella on mahdollisuus huomioida sinut resursseissa.

Työkohteiden työvuorotoiveisiin emme voi vaikuttaa tällä hetkellä. Olethan niistä yhteydessä suoraan työkohteeseen työsuhteen solmimisen jälkeen. Lähtökohtaisesti kaikki työsuhteet ovat jaksotyötä ja ne voivat sisältää myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja.

Voit toivoa työskentelyjaksosi vapaasti aikavälille 1.5.–30.9.2024. Työsuhteesi voi myös alkaa tai loppua aikavälin ulkopuolella, mutta bonuksia maksetaan tältä aikaväliltä.

Maksetaan. Kesäbonus määräytyy työaikaprosentin sekä työssäolojakson perusteella.

Kyllä. Työkohteissa on käytössä Apotti, joten Apotti-koulutus tulee olla käytynä ennen työsuhteen aloitusta, tai jos haet tehtäviin ilman koulutusta, sopimus Apotti-koulutuksen käymisestä ennen työsuhteen alkua voidaan kirjata työsopimukselle.

Jos et ole vielä suorittanut Apotti-koulutusta, voimme sopia sen suorittamisesta ilmaiseksi Seuren kautta ennen työsuhteen alkua. Voit ilmoittautua Apotti-koulutukseen Seuren kautta heti, kun toimittamasi dokumentit on tarkistettu ja saat asiasta tiedon.

Ehdottomasti! Tällä hetkellä haemme lähihoitajaopiskelijoita kotihoitoon.

Opiskelijat eivät tienaa tehtävistä kesäbonusta.

Kotihoitoon hakemillamme opiskelijoilla tulee olla toimipaikkakohtainen opiskelijan lääkehoitolupa, jonka voit suorittaa Seuren kautta.

Huomaathan, että Helsingin kotihoidossa voi 1.6. jälkeen työskennellä vain lääkeluvallisena. Suorittamalla opiskelijan toimipaikkakohtaisen luvan kesätyötä varten voit halutessasi jatkaa kohteessa syksyllä, mikä ei välttämättä muuten olisi mahdollista! Kannattaa siis tarttua tilaisuuteen hankkia toimialakohtainen lääkehoitolupa kesätyön yhteydessä.

Opiskelijan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Sairastumisille ei voi mitään, eivätkä lyhyet sairastumiset vaikuta kesäbonukseesi. Pidemmissä poissaoloissa Seurella on oikeus arvioida asiaa tapauskohtaisesti. Toimithan siis Seuren ohjeiden mukaan sairastuttuasi.

Voit toivoa, osaamisesi mukaan. Voit esittää hakiessasi Seurelle esim. 3 toivetyökohdetta tai aluetta.

Esimerkiksi sairaaloissa tulee varautua siihen, että osastoa saattaa joutua kesän aikana vaihtamaan, kohteen henkilöstötarpeiden mukaisesti.

Voit ja kannattaakin! Työsuhdetta solmiessa voimme sopia, että myös haluamasi työskentelyalueet avautuvat sinulle keikkatyötä varten. Keikat valitset helposti OmaSeure-mobiilisovelluksesta. Huomioithan, että eri työskentelyalueilla on erilaisia kriteerejä esimerkiksi osaamisvaatimusten, potilastietojärjestelmien ja lääkelupien suhteen. Voit työskennellä niillä aluilla, joihin kriteerien mukainen osaamisesi sopii.

Seuren kautta voit tehdä keikkaa tai olla määräaikaisessa työsuhteessa, mutta molempia ei voi tehdä samanaikaisesti.

Kyllä, myös jo sovituista tehtävistä tienaa kesäbonuksen bonusajalta 1.5.–30.9., kun työkohde kuuluu Seuren kesäbonuskohteiden piiriin ja tehtävän muut ehdot täyttyvät.