Työnhakijalle

Töihin ilman koulutusta – Harrastusten kautta töihin

Seuren kautta voit työskennellä koulunkäynninohjaajana tai lastenhoitaja myös ilman alan koulutusta tai työkokemusta, jos olet muutoin soveltuva ja motivoitunut työskentelemään lasten parissa.

Valmennatko kaunoluistelussa pikku-junioreita, vedätkö seurakunnan kerhoa, järjestätkö nuoremmille askartelua perheleirillä vai oletko ollut kenties partiojohtajana? Työskentely lasten parissa ei aina edellytä alan muodollista koulutusta, vaan tärkeintä on motivaatio ja varma työote. Työhön sopivaa kokemusta on esimerkiksi harrastustoiminta valmentajana tai kerho-ohjaajana.

Jos henkilö on muuten soveltuva alalle, soveltuvaa työkokemusta voi olla lisäksi esimerkiksi oman kehitysvammaisen lapsen hoitaminen.

Harrastuksista tai esimerkiksi vapaaehtoistyöstä, johon kuuluu ryhmänohjausta tai vaikkapa asiakaspalvelua, kannattaa aina pyytää todistus. Työ- tai osallistumistodistuksista voi olla myöhemmin hyötyä sekä työn että opiskelupaikan haussa.

Jos työ päiväkodissa tai koulussa ei ole tuttua, alalle voi hakea rekrytoivan tutustumisjakson kautta.

Pue hakemuksessa kokemuksesi sanoiksi

Hakiessasi harrastusten kautta kertyneellä osaamisella mieti, millaista kokemusta ja taitoa harrastuksestasi olet saanut. Esimerkiksi toiminta partiossa tai seurakuntaleirien isosena työskentely tuo kokemusta lapsiryhmien ohjaamisesta tai urheilukilpailuissa avustaminen asiakaspalvelusta ja lasten kanssa työskentelystä.

Lue lisää: Töihin ilman koulutusta – Sinulla on enemmän osaamista kuin mitä tiedätkään!

Saatat olla kiinnostunut näistä