FAQ – Usein kysyttyä

Selaa tai hae Seuren useimmin kysyttyjä kysymyksiä. Valitse kaikki kysymykset tai vain työnhakijan tai työntekijän kysymykset. Hakemasi tieto löytyy todennäköisesti täältä!

Haetuimmat

Numero +358932973700 tai 09 32973700 on Seure Henkilöstöpalveluiden asiakaspalvelun puhelinnumero. Numero on luotettava.

Jos olet saanut puhelun numerosta, asiakaspalvelu on yrittänyt tavoitella sinua työsuhdeasioiden tai taikaisinsoittopyynnön merkeissä.

Jos et pääse sovittuun tapaamiseen, kuten työhaastatteluun, ilmoitathan siitä meille soittamalla mahdollisimman pikaisesti. Yhteystiedot.

Sovittuja työvuoroja ei lähtökohtaisesti voi perua. Jos sinun kuitenkin täytyy jostain erittäin painavasta syystä vuoro perua, otathan yhteyttä mahdollisimman nopeasti soittamalla ensin työkohteen esihenkilölle ja sen jälkeen Seureen työntekijöiden asiakaspalveluun.

Jos sairastut ja olet sen vuoksi pois, ilmoitathan siitä Seureen ja työkohteiseen ajoissa.

Keikkanetin ja OmaSeuren tarkat käyttöohjeet löydät työntekijän Seure Portaali -oppaasta. Portaalista löydät myös kaikki työsuhteeseesi liittyvät ohjeet.

Portaaliin pääset Keikkanetin etusivun linkistä tai OmaSeuren linkkien kautta. Linkin Portaaliin löydät myös saamistasi Seuren uutiskirjeistä.

Lue lisää: Näin Keikkanetti ja OmaSeure toimivat.

Vanha työsuhdeopas Seure Työntekijän ABC on poistunut käytöstä.

Seuren työntekijän OmaSeure on mobiilisovellus, jota käytät puhelimestasi. Jos haluat selata tai varata työvuoroja tietokoneella, voit tehdä sen Keikkanetissä.

Hae OmaSeure käyttöösi puhelimesi sovelluskaupasta hakusanalla ”OmaSeure” tai linkkien kautta: iPhoneen, Android-puhelimeen.

OmaSeureen kirjaudutaan samoilla käyttäjätunnuksilla kuin Keikkanettiin. Lue lisää salasanan vaihtamisesta.

OmaSeuren käyttöohjeen löydät Keikkanetin tai OmaSeuren etusivulta löytyvästä Portaali-ohjepaketista.

Vanha Keikkanetti-mobiilisovellus poistui sovelluskaupoista 31.12.2020 ja sen tuki päättyi 31.3.2021. Käytössä on nykyisin OmaSeure-mobiilisovellus, joka on korvannut vanhan Keikkanetti-mobiilisovelluksen. Lue lisää ja lataa OmaSeure täältä.

Keikkanetti jatkaa työntekijöiden palvelua tietokoneilla.

Lähtökohtaisesti Seure saa uuden verokorttisi vuodenvaihteen jälkeen suoraan verottajalta, jos olet tehnyt Seuressa keikkatyötä edellisenä vuonna tai jos olet edellisenä vuonna alkaneessa pidemmässä työsuhteessa.

Saat Seurelta sähköpostitse vahvistuksen tammikuun aikana siitä, että olemme saaneet verokorttisi verottajalta, tai ilmoituksen, jos sinun tulee toimittaa se itse.

Kun aloitat Seuressa uutena työntekijänä, sinun tulee lähettää verokortti itse Seureen mahdollisimman pikaisesti, että voimme maksaa sinulle palkan oikein ja ajallaan.

Sinun tulee toimittaa uusi verokortti itse silloin, jos kuukausipalkkainen työsuhteesi on päättynyt edellisen kalenterivuoden puolella, ja aina silloin, jos muutat veroprosenttiasi ja tilaat uuden verokortin verottajalta. Uuden työntekijän aloittaessa työskentelyn Seuressa verokortti toimitetaan Seureen itse.

Verokortti lähetetään Seureen täältä.

Seuraathan tulojesi kertymistä. Jos vuositulorajasi ylittyy, palkastasi peritään vero lisäprosentin mukaan. Työntekijä huolehtii vuositulorajasta itse ja toimittaa muutosverokortin tarvittaessa.

Voit seurata verotettavia tulojasi ja maksettuja veroja viimeisimmältä palkkalaskelmaltasi tai tulorekisteri.fi:ssä. Uuden verokortin saat tilattua OmaVerossa.

Alle kolme kuukautta kestävissä työsuhteissa, kuten keikkatyössä, sairauden hoidosta vastaa julkinen terveydenhuolto ja oma terveysasemasi.

 • Esimerkiksi sairauspoissaolotodistus haetaan omalta terveysasemalta.

Seuren tarjoamaan lakisääteiseen työterveyshuoltoon kuuluu mm. työtapaturmien hoito ja seuranta.

Seure tarjoaa sinulle yleislääkäritasoisen työterveydenhuollon, jos työskentelet yhtäjaksoisesti vähintään kolme kuukautta kuukausipalkkaisessa työsuhteessa ja viikkotuntimääräsi on vähintään 20 tuntia viikossa. Seuren työterveyshuolto on järjestetty Terveystalossa ja asiointi on mahdollista sopimuspaikoissa. Lue Seuren työterveydenhuollosta lisää Portaali-oppaasta.

Jos työskentelet keittiötyössä ja olet työtehtävissäsi tekemisissä helposti pilaantuvien elintarvikkeiden tai niiden käsittelypintojen kanssa, sinulta vaaditaan salmonellaselvitys. Salmonellaselvitys tulee toimittaa Seureen ennen työskentelyn aloittamista ja se saa olla enintään 3 kuukautta vanha.

Uusi salmonellaselvitys pitää toimittaa:

 • Mikäli sinulla on esiintynyt ripulioireita ja on aihetta epäillä salmonellatartuntaa, tai
 • mikäli viimeisestä työvuorostasi on kulunut kuusi kuukautta ja aloitat uudestaan työskentelyn Seuressa.

Salmonellaselvitys ei kuulu työterveyshuollon piiriin. Saat salmonellaselvityksen omalta terveysasemaltasi.

Voit lähettää selvityksen Seureen:

 • OmaSeure-mobiiliaplikaation kautta
 • sähköpostin liitteenä osoitteeseen dokumentit@seure.fi
 • postitse osoitteeseen Seure Henkilöstöpalvelut Oy 2, 00501 Helsinki

Vaadimme alle 18-vuotiaiden kanssa työskenteleviä työntekijöitämme voimassa olevan rikostaustaotteen (kutsutaan myös: rikosrekisteriote). Voit tilata rikostaustaotteen osoitteesta www.oikeusrekisterikeskus.fi

1. Valitse: ”Rekisteriotteet ja todistukset.”
2. Valitse: ”Rikosrekisteri.”
3. Valitse vasemmasta reunasta: ”Rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen.”
4. Lue sivu ja klikkaa linkkiä: ”Siirry Oikeushallinnon asiointipalveluun.”
5. Tunnistaudu sähköiseen asiointiin. Tarvitset verkkopankkitunnukset.
6. Kun olet kirjautunut sisälle, valitse hakemuslaji: ”Lasten kanssa työskentely (12,00e).” Löydät myös muita vaihtoehtoja, kuten esim. opiskelijalle ilmaisen hakemuksen.
7. Täytä lomakkeen kaikkien sivujen tiedot ja tilaa.

Rikostaustaotteen toimittaminen Seureen

 • Lähetä dokumentti OmaSeure-mobiiliaplikaation kautta
 • Voit myös lähettää alkuperäisen rikostaustaotteen postitse osoitteeseen:
  Seure Henkilöstöpalvelut Oy PL 2, 00501 Helsinki.

  Palautamme lähettämäsi rikostaustaotteen postitse heti tarkastamisen jälkeen.

Tekstiviesti tuli Seurelta ja se on luotettava. Seure voi lähettää työntekijöilleen tekstiviestejä, jotka voivat olla esimerkiksi työvuoroehdotuksia tai pyyntöjä päivittää työntekijätietoja.

Seure käyttää viestien lähettämiseen Fujitsun järjestelmää, joka lähettää viestit numerosta 12147. Voit siis saada numerosta luotettavia Seuren viestejä, mutta myös muita viestejä suomalaisilta toimijoilta, kuten vaikkapa lääkäriaikojen peruutuksia.

Seuressa on nollatoleranssi kaikenlaista syrjintää ja epäasiallista kohtelua kohtaan, koskien sekä toimistohenkilöstöä että asiakaskohteissa työskentelevää vuokrahenkilöstöä.

Esimiehen velvollisuutena on aina selvittää tietoon tullut syrjintäepäily ja ryhtyä tarvittaessa toimenpiteisiin. Laki säätää myös vastatoimien kiellosta. Ketään ei siis saa asettaa epäedulliseen asemaan tai rangaista sen takia, että hän on ilmoittanut syrjinnästä, tuonut esiin epäkohtia työpaikalla tai ryhtynyt muihin toimenpiteisiin puuttuakseen syrjintään. 

Jos olet Seuren työntekijä ja koet tai näet syrjintää, ota yhteyttä Keikkanetin Hotline -viestillä tai sähköpostilla niin selvitämme asian.

Seure Palkkalaskelma näkyy Keikkanetissä viimeistään palkkapäivänä. Laskelmat voivat tulla näkymään aikaisemminkin, mutta virallinen laskelmapäivä on sama kuin palkkapäivä. Laskelman julkaisuajankohta ei vaikuta palkanmaksun ajankohtaan.

Seure tarjoaa henkilöstöetuja sähköisellä ePassilla työntekijöille, joille on solmittu yhtäjaksoinen työsopimus vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja työaika on vähintään 20 tuntia viikossa.

ePassin edut tulee käyttää työsuhteen aikana. Käyttämättä jäänyt saldo katoaa viimeisen työsuhdepäivän päätyttyä. Kuitenkin jos aloitat uuden työsuhteen saman kalenterivuoden aikana, edellisen työsuhteen aikana kertyneet, käyttämättä jääneet edut tulevat uudelleen käyttöön.

Huomaathan, että ePassin saldo nollaantuu aina, kun vuosi vaihtuu. Eli esimerkiksi vuoden 2019 aikana kertyneitä etuja ei voi käyttää enää vuonna 2020.

 • Kun sairastut:
  • Ilmoita sairastumisestasi mahdollisimman ajoissa.
   • Ilmoita poissaolostasi aina itse soittamalla työkohteeseen. Puhelinnumeron löydät OmaSeuresta työvuoron lisätiedoista.
   • Ilmoita poissaolosi myös Seureen. Sairauspoissaolon kolme ensimmäistä päivää ilmoitetaan OmaSeure-sovelluksessa. Lue ohje.
   • Jos ilmoittaminen OmaSeuressa ei onnistunut, ilmoita poissaolosta puhelimitse 09 329 73200 (ma-pe klo 6.30–12)
 • Terveydenhuolto: Lue lisää Seuren työterveydestä.
 •  Sairaupoissaolotodistus:
  • Sairauspoissaolotodistus hankitaan omalta terveysasemalta.
   • Alle kolmen kuukauden pituisessa työsuhteessa (keikkatyö) sairauspoissaolotodistus tulee toimittaa ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien.
   • Yli kolmen kuukauden pituisessa työsuhteessa Seure arvioi tapauskohtaisesti, tuleeko sinun toimittaa todistus ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien.
  • Lähetä sairauspoissaolotodistuksesi Seureen seure.fi:n lähetystyökalulla täällä.
 • Muu poissaolo: Kaikista muista poissaoloista kuin akuuteista sairastumisista pitää sopia Seuren kanssa etukäteen. Lue ohjeet vapaan anomiseen työntekijän Portaali-oppaasta.

Älä jätä hakemusta avoimeen työpaikkailmoitukseen. Voit aloittaa työnteon helposti palaavana työntekijänä. Myös Seure.fi:ssä julkaistuista pidemmistä työsuhteista kiinnostunut entinen työntekijä hakee tehtävään palaavana työntekijänä.

 • Mikäli olet työskennellyt Seurella alle 5 vuotta sitten ja haluaisit nyt palata Seuren työntekijäksi, soita työnhakijoiden palvelunumeroon 09 329 73300 (ma-to klo 10-12). Sote-alan palaajat voivat myös lähettää sähköpostia osoitteeseen sote @seure.fi.
 • Keskustelun perusteella päivitämme tietosi, että voit taas aloittaa Seuressa.
  • Jos olet kiinnostunut seure.fi:ssä näkemästäsi avoimesta hausta, älä jätä hakemusta ilmoitukseen, vaan ota myös yhteyttä palaavana työntekijänä.
 • Mikäli taas olet työskennellyt Seuressa keikkatyöntekijänä yli 5 vuotta sitten, tulee sinun lähettää uusi työhakemus seure.fi:n kautta.
 • Lue vinkit työn aloittamiseen: Sote-alan palaajamuiden alojen palaaja.

Seuressa keikkailulle ei ole yläikärajaa. Lue lisää työskentelystä eläkeläisenä.

Kyllä voi suorittaa. Seure järjestää lääkehoitolupakoulutuksia ja LOVe/LOP -verkkokursseja säännöllisesti työntekijöilleen. Myös näytöt on mahdollista suorittaa Seuren kautta.

Seuren työntekijät voivat lukea lisää ja ilmoittautua koulutuksiin Portaali-oppaan kautta.

Seure järjestää työntekijöilleen ammattiosaamista nostavia ammattikohtaisia koulutuksia. Esimerkiksi lääkehoitoluvat voit suorittaa Seuren kautta, mikäli työtehtävät niitä edellyttävät.

Järjestämme aika ajoin rekrytointikoulutuksia ja oppisopimuskoulutuksia. Hauista työnhakuun liittyviin koulutuksiin ilmoitamme työpaikkailmoituksissamme sekä valituissa oppilaitoksissa.

Vaadimme kaikilta alle 18-vuotiaiden kanssa työskenteleviä työntekijöitämme voimassa olevan rikostaustaotteen (kutsutaan myös: rikosrekisteriote). Vaatimus koskee myös heitä, joiden työ ei liity lapsiin, mutta jotka työskentelevät tiloissa joissa on lapsia, kuten koulut ja päiväkodit. Rikostaustaote näytetään Seurelle ennen työskentelyn aloittamista.

Tarkistamme rikostaustaotteen uudelleen myös, jos Seuressa työskentelyssä on ollut vähintään kuuden kuukauden mittainen tauko.

Vaatimus rikostaustaotteen esittämisestä perustuu lakiin lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä. Rikostaustaote hankitaan ja maksetaan itse. Ote tilataan oikeusrekisterikeskuksesta. Lue ohje rikostaustaotteen tilaamiseen.

 • Tarjoamme työntekijöillemme erilaisia ammattialakohtaisia koulutuksia.
 • Seure tarjoaa työmatka- liikunta- ja kulttuurietuja sähköisellä ePassilla. Olet oikeutettu ePassi-etuuteen, mikäli sinulle on solmittu yhtäjaksoinen työsopimus vähintään kolmeksi kuukaudeksi (90 vrk) ja työaikasi on vähintään 20 tuntia viikossa.
 • Tarjoamme myös muita etuja, kuten esimerkiksi alennuksia työvaatteista.

Alle 16 päivää kestävissä työsuhteissa (keikkatyö) noudatetaan Seure-tessiä. Yli 16 päivää kestävissä työsuhteissa käytetään Avain-tessiä.

Ilmoitamme keikkatyöstä maksettavan tarkan tuntipalkan ja määräaikaisten työsuhteiden kuukausipalkat aina työpaikkailmoituksissamme.

Peruspalkan lisäksi maksamme kokemuslisää sekä epämukavan työajan lisää. Keikkatyössä maksetaan lisäksi lomakorvaus aina palkanmaksun yhteydessä. Lue palkoista ja lisien muodostumisesta lisää täällä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työkohteissa työskenteleviltä edellytetään riittävää rokotesuojaa työtehtäviin riskiryhmiin kuuluvien potilaiden parissa. Poikkeuksena tähän ovat Helsingin ja Espoon kotihoito, joissa rokotesuojaa ei vaadita.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa voimassa oleva influenssarokotus vaaditaan influenssakaudella. Lue lisää: Tartuntatautilain mukainen riittävä rokotesuoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnalla

Seuren työntekijän on helpointa ottaa yhteyttä OmaSeuren verkkoviestillä. Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, puhelinnumeromme löytyvät täältä.

Facebookissa tai muissa sosiaalisissa medioissa emme voi palvella työsuhde- tai työvuoroasiasioissa.

 • Lähetä verokortti Seureen seure.fi:n lähetystyökalun avulla täällä.
 • Lähetä sairauslomatodistuksesi Seureen seure.fi:n lähetystyökalulla täällä.
  • Tarkka, esimerkiksi kännykällä otettu valokuva riittää.
 • Ilmoita tilinumerosi Seureen Keikkanetin hotline-viestillä.
 • Toimita työsuhteeseesi vaikuttavat todistukset:
  • OmaSeure-mobiiliaplikaation kautta otettu ja lähetetty valokuva on paras tapa.
  • Voit lähettää todistuksen myös sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen
   dokumentit@seure.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoon mistä todistuksesta on kyse.
  • Todistuskopion voi lähettää myös postitse osoitteeseen Seure Henkilöstöpalvelut Oy PL 2, 00501 Helsinki.
  • Voit tuoda todistuksen myös Seuren asiakaspalvelupisteeseen Käenkuja 1B tai jättää sen ulko-oven vierestä löytyvään postilaatikkoon.

Jos olet jo Seuren työntekijä ja olet kiinnostunut laajentamaan tehtäviäsi tai työskentelyaluettasi, tai olet kiinnostunut Seuren työpaikkailmoituksissa löytyvästä hausta, sinun ei tarvitse hakea ulkoisessa haussa. Ota yhteyttä tällä lomakkeella ja kerro toiveistasi. Otamme sinuun yhteyttä.

Tutun työkohteen esimies ehdottaa sinua Seuren työntekijäksi. Esimiehesi ilmoittaa tietosi Seureen OmaSeuressa olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä saamiemme tietojen perusteella. Lopullinen päätös työllistymisestäsi tehdään Seuressa.

Keikkanetin ohjeet löydät täältä.

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua Keikkanetiin, katso ohjeet täältä.

Seuressa on kahdenlaisia työsuhteita, joista palkka maksetaan joko tuntipalkkana tai kuukausipalkkana. Jos työsuhde kestää alle 16 päivää, maksetaan tuntipalkkaa. Jos työsuhde kestää 16 päivää tai enemmän, maksetaan kuukausipalkkaa.

Katso Seuren vuoden 2023 palkanmaksupäivät kalenterista.

Jos palkkapäivä osuu lauantaille tai sunnuntaille, palkka maksetaan sitä edeltävänä arkipäivänä.

 • Tuntipalkkaisessa työsuhteessa palkka maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa.
  • Päivinä 1.-15. tehdyt työvuorot maksetaan saman kuukauden viimeisenä päivänä
  • päivinä 16.-31. tehdyt työvuorot maksetaan seuraavan kuukauden 15. päivänä.
 • Kuukausipalkkaisessa työsuhteessa palkka maksetaan kerran kuussa, kuukauden viimeisenä työpäivänä.

Palkkalaskelma: Palkkalaskelmasi löydät verkkopankistasi viimeistään palkanmaksupäivänä.

Käyttäjätunnus eli työntekijän ID-numero on numerosarja, jonka lähetetään työntekijälle sähköpostilla työntekijäksi ottamisen jälkeen. Ensin on hyvä etsiä käyttäjätunnusta omasta sähköpostilaatikosta esimerkiksi haulla ”Seure käyttäjätunnus”. Jos tunnusta ei löydy, saat sen soittamalla työntekijöiden asiakaspalveluun.

Katso myös kirjautumisongelmien ohjeet täältä.

Uuden salasanan saat sähköpostiisi käyttämällä OmaSeuren tai Keikkanetin kirjautumissivulla Unohtuiko salasana -linkkiä. Salasanan tilaamiseen tarvitset käyttäjätunnuksesi.

 • Huomaathan, että salasananvaihtolinkkiä ei voi tilata omalla sähköpostiosoitteella, vaan omalla käyttäjätunnuksella. Käyttäjätunnus on numerosarja, jonka olet saanut työnhakijaksi rekisteröitymisen (tai toukokuun 2020 jälkeen työn aloittamisen) yhteydessä.

Katso myös Keikkanetin kirjautumisongelmien ohjeet täältä.