Sote-alan palaajan muistilista

Tervetuloa takaisin Seureen! Alle olemme koonneet erityisesti sote-alan palaajan ohjeita, joilla työn aloitus sujuu helposti.

Jos olet työskennellyt Seuressa edellisen viiden vuoden aikana: täytä tämä lomake

Jos työskentelystäsi Seuressa on kauemmin kuin viisi vuotta: täytä hakemus valitsemaasi avoimeen työpaikkaan

Kun olet sopinut kanssamme töiden aloittamisesta

1. Lataa OmaSeure-sovellus puhelimeesi

Uusimman OmaSeuren voit hakea sovelluskaupastasi.

2. Kirjaudu OmaSeureen sähköpostiosoitteellasi

Jos olet unohtanut salasanasi, paina OmaSeuressa Unohditko salasanasi? -nappia. Jos kirjautuminen ei onnistu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Käy myös lisäämässä OmaSeuressa työskentelyalueesi kohdasta Omat tiedot.

3. Päivitä rokotesuojatietosi

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöltä edellytetään tartuntatautilain pykälän 48 mukaista rokotesuojaa. Jos et ole ilmoittanut Seurelle kuluvan influenssakauden rokotesuojastasi, käy ilmoittamassa rokotesuojasi tilanne OmaSeuressa: Valikko > Omat tietosi > Rokotesuoja.

4. Päivitä todistuksesi

Helpoin tapa toimittaa todistus on ottaa siitä valokuva ja lähettää se meille OmaSeuren kautta. Voit lähettää myös esimerkiksi Pdf-tiedostoja.

  • Jos sinulla on uusia työtodistuksia, päivitä kokemustietosi lähettämällä kopiot niistä Seureen.
  • Jos olet suorittanut Apotti-passin, mutta et ole toimittanut sitä vielä Seureen, lähetä kopio passista.
  • Jos olet laajentamassa työkohteitasi lääkeluvallisiin tehtäviin, Toimita LOVe/LOP-todistus tai lääkehoitolupa liitteineen (LOVe/LOP-todistus, näyttölomakkeet)
  • Jos olet valmistunut ammattiin, lähetä meille kopio tutkintotodistuksestasi.
  • Jos työskentelet työkohteessa jossa on lapsia, sinun täytyy näyttää Seurelle rikostaustaote ennen työskentelyn aloittamista.

5. Jos sinulla ei ole vielä Apotti-passia, ilmoittaudu koulutukseen

Jos et ole vielä suorittanut koulutusta, voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua Apotti-koulutukseen Seuren kautta työntekijän Portaalissa. Lomakkeen lähettämisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä sopivan koulutusajan sopimiseksi.

Jos sinulla on jo Apotti-koulutus suoritettuna, toimita Apotti- koulutustietosi Seureen. Apottipassin voit ladata Apotin sivuilta täältä. Lähetä koulutustiedoista OmaSeuren kautta kopio Seureen.

6. Käy lukemassa ja kuittaamassa tietoturvasitoumukset tunnusten hakua varten

Käy lukemassa ja kuittaamassa HUS:n, Helsingin, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja/tai Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tietoturvasitoumukset käyttäjätunnusten hakua varten OmaSeuressa: Valikko > Omat tietosi > Ehdot, luvat ja infotiedostot > Asiakkaiden infotiedostot

7. Jos olet opiskelija, varmista, että toimittamasi läsnäolotodistus ja opintosuoriteote ovat voimassa

Seuraamme sote-opiskelijoiden opintojen etenemistä. Jos Seurella ei ole sinulta aiemmin saatuja kuluvan lukuvuoden todistuksia, toimitathan meille läsnäolotodistuksen ja opintosuoritusotteen voidaksesi aloittaa työskentelyn.

Lähihoitajaopiskelijat, jotka eivät esimerkiksi kesäajan koulun sulkeutumisen vuoksi juuri sillä hetkellä saa virallisia dokumentteja koululta, voivat poikkeuksellisesti toimittaa kuvakaappauksen esimerkiksi omasta opintosuoritusnäkymästä. Näkymästä tulee käydä ilmi tarvittavat läsnäolo- ja opintosuoritustiedot.

8. Tarkista yhteystietosi

Yhteystietojesi ajantasaisuus on tärkeää, jotta saamme sinuun tarvittaessa puhelimitse yhteyden ja uutiskirjeet tulevat perille sähköpostiosoitteeseesi. Lähetämme esimerkiksi työtodistuksen ja muut mahdolliset dokumentit yhteystiedoissa näkyvään osoitteeseesi.

Yhteystietosi voit tarkistaa ja päivittää OmaSeuressa: Valikko > Omat tiedot

Tervetuloa keikkailemaan Seureen!