Seurelaisia – perehdytys mahdollisti uusia työmahdollisuuksia Maire Lõhmukselle keittiö- ja siivousalalla

Minkälaisissa työtehtävissä työskentelet?

Työskentelen laitoshuoltajana, päiväkotiapulaisena, yhdistelmätyöntekijänä, ruokapalvelutyöntekijänä ja astiahuoltajana. Teen siis monipuolisesti töitä eri siivous- ja keittiöalan tehtävissä. Seuren järjestämä perehdytys on mahdollistanut minulle paljon uusia työmahdollisuuksia.

Maire Lõhmus on päässyt Seuren perehdytysten avulla uusille urille.

Teetkö keikkatyötä? Kenelle suosittelisit keikkatyötä työskentelymuotona?

Teen keikkatyötä mielelläni. Suosittelisin keikkatyötä ihmisille, jotka haluavat vaikuttaa enemmän omiin aikatauluihinsa ja päättää vapaa-ajastaan.

Mitä olet opiskellut ja miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi?

Olen opiskellut laitoshuoltajaksi. Halusin vaikuttaa itse enemmän omiin työvuoroihini ja aikatauluihini ja siksi aloitin työt Seuressa. Seuren kautta käymäni perehdytys on avannut minulle myös paljon uusia työmahdollisuuksia.

Olet käynyt useamman Seuren järjestämän perehdytyksen. Minkälainen keino perehdytys on päästä uudenlaisiin tehtäviin?

Perehdytys on ollut hyvä tapa päästä nopeasti ja käytännön työn opettelun kautta uusiin tehtäviin. Perehdytysten käyminen kannatti, koska ne avasivat uusia työmahdollisuuksia esimerkiksi yhdistelmätyöntekijänä.

Kuvaile tyypillistä työpäivääsi.

Päiväkodissa työskennellessäni työpäivät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Autan esimerkiksi lapsia pukeutumaan, syömään ja tarjoilen ruuan. Olen keikkatyöntekijänä kiinteä osa työyhteisöä.

Mistä nautit työssäsi erityisesti?

Pidän eniten siitä, että työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Keikkatyön vapaus ja mahdollisuus päättää omista aikatauluista sopii minulle hyvin.

Mitkä ovat työsi huonoja puolia?

Työajat vaihtelevat välilllä kovasti eri työkohteissa ja se tuo hieman haasteita arjen suunnitteluun. Myös työtehtävissä on paljon vaihtelua eri paikoissa ja kestää aina hetken tottua uuden työkohteen tapoihin ja käytäntöihin. 

Kenelle suosittelisit työtä?

Kaikille jotka haluavat vapaaasti valita oman työrytmin ja aikataulunsa. Myös heille, jotka erilaisten vaihtuvien elämäntilanteiden vuoksi eivät pysty tai halua tehdä töitä kokopäiväisesti.

Minkälainen työnantaja mielestäsi Seure on?

Suosittelen Seurea työnantajana! Erilaisia työmahdollisuuksia on tarjolla monipuolisesti. Kannattaa tutustua myös Seuren tarjoamiin perehdytyksiin.

Lue Seuren vinkit onnistuneeseen keikkatyöpäivään.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.