Kun keikkailu on elämäntapa ja oppiminen intohimo

,

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, erityiskoulunkäyntiavustaja, liikunnanohjaaja, lähihoitaja ja sairaanhoitaja. työura Seurella hakee laajuudessaan vertaistaan, ja osaamista löytyy läpi toimialojen. Nyt puhutaankin todellisesta moniosaajasta sekä vannoutuneesta keikkailijasta.

”Kyllä, kyllä siitä taisi tuli jo tasan kaksikymmentä vuotta viime kuussa. Aloitin keikkailun odottaessani kuopustani, hän on nyt 19-vuotias. Muutimme silloin Helsinkiin, ja keikkailu sopi senhetkiseen elämäntilanteeseeni parhaiten”, Elina laskeskelee.

Keikkatyön joustavuus sopi silloin Elinan arkeen, ja parhaiten se sopii hänen arkeensa edelleen, vaikka elämäntilanteet ovat muuttuneet vuosien aikana monesti. Lapset ovat ehtineet kasvaa aikuisiksi, ja sekä urahaaveet että kiinnostuksen kohteet ovat muuttuneet vuosien varrella. Keikkailu on kuitenkin aina kulkenut rinnalla, vaikka vaihtoehtojakin on ollut tarjolla.

”Minua pyydetään jäämään vakituiseksi työntekijäksi työkohteisiin lähes viikoittain. Itselleni kuitenkin keikkailu on se juttu. Keikkailun tuoma vapaus on minulle hyvin tärkeää, ja siitä haluan pitää kiinni. Voin valita työvuoroni, työkohteeni ja lomani juuri niin kuin haluan. Keikkailu tuo mukanaan myös paljon laajemman työyhteisön ja paljon ihania työkavereita.”

Halu oppia vie eteenpäin

Elina on tullut eri toimialojen moniosaajaksi rohkeudella kokeilla ja opiskella uutta. Pitkä työura varhaiskasvatuksessa sai väistyä, kun kiinnostus heräsi vanhustyötä ja varsinkin muistisairaiden hoitoa kohtaan. Halu oppia ja syventää osaamista vei mukanaan, ja askel askeleelta tapahtui siirtyminen vanhustyön puolelle, keikkailijana totta kai.

”Olen aina ollut tiedonhaluinen, ja itseni kehittäminen on ollut minulle tärkeää. Kansanopistojen kurssit ja erilaiset työhön syventävät opinnot ovat hyvin tuttuja, ja niihin osallistun mielelläni. Halu kartuttaa osaamista sai minut hakeutumaan myös ammattikorkeakouluun opiskelemaan lähihoitajasta sairaanhoitajaksi. Tämä jatkuva opiskelu on perheessämmekin jo pienoinen vitsin aihe, että taas menen reppu selässä opiskelemaan.”

Elina on osallistunut vuosien aikana ahkerasti myös Seuren järjestämiin koulutuksiin. Muun muassa hätäensiapu-, kotihoidontäydennys-, ja Apotti-koulutukset on käyty Seuren kautta. Opiskeluiden ja koulutusten avulla hän on pystynyt rakentamaan työelämästään omannäköistä.

”Parasta omalla työuralla on ollut, että en ole kokenut urautuneeni. Olen saanut tehdä vaihtelevasti töitä, ja Seuren kautta vaihdokset ovat onnistuneet helposti. Keikkaillessa olen kehittynyt niin työntekijänä kuin ihmisenäkin. Rikkautta on ollut kartuttaa ymmärrystä eri rooleista ja nähdä paljon erilaisia tapoja tehdä työtä.”

Kiinnostuitko keikkailusta? Katso kaikki avoimet työpaikkamme!

Elämän ääripäistä löytyy aitous

Mitkä asiat sitten yhdistävät Elinan työuraa? Ainakin halu tehdä töitä ihmisten parissa. Erilaisten persoonien kohtaaminen työuran aikana on ollut kiinnostavaa, ja jokainen kohdattu henkilö on opettanut hänelle jotain uutta.

”Olen huomannut hakeutuvani työskentelemään elämän ääripäihin. Varhaiskasvatuksessa ja vanhuspalveluissa toimiminen on ollut helppoa, ja kummallakin toimialalla uusi ihminen otetaan avoimesti vastaan. Töissä saa olla sellainen kuin on, aidosti ilman rooleja.”

Seniorikeskusten ilta- ja yövuoroissa aitous korostuu kohtaamisien myötä. Vaikka välillä vuoroissa onkin kiirettä, varsinkin yövuoroissa on oma seesteinen tunnelmansa. Vanhusten kanssa ehtii rauhassa juttelemaan ja auttamaan tarvittavissa asioissa.

”Luontainen rytmini painottuu iltaan, ja siksi valitsen mahdollisuuksien mukaan aina ilta- tai yövuoron. Itselleni tärkeää työkohteiden valinnassa on myös balanssi. Haluan tehdä töitä tasaisesti niin hyväkuntoisten vanhusten parissa kuin myös heikommassa kunnossa olevien kanssa. Näin koen, että tasapaino pysyy työssäni.”

Elinan suunnitelmat tulevaisuutta varten ovat jo hahmottumassa. Mielessä ovat uudet opinnot, ja kiinnostus on suunnattu sote-alan laajoihin mahdollisuuksiin. Seuren moniosaajan ura tuleekin jatkumaan monipuolisena ja täynnä uusia aluevaltauksia.

Lue seurelaisten uratarinoita

Tutustumisrekrytointi siivitti Juhanin uudelle uralle
Syksyllä 2022 Juhani Nivalainen oli suuren kysymyksen edessä, millaisen työelämän itselleni haluaisin? Tätä kysymystä varmasti jokainen meistä jossain vaiheessa elämäänsä miettii, mutta Juhanilla kysymys oli tullut eteen yllättäen. Lue Juhanin uratarina >

Keikkatyö käy huippu-urheilijankin kalenteriin
Kun Julia Jokinen katsoo kalenteriaan, hänen päivänsä näyttävät todella kiireisiltä. Huippu-urheilijan tavoitteellinen tekeminen yhdistettynä liikunnanohjaajan opintoihin vie valtaosan hänen ajastaan. Kiireiseen arkeen mahtuu myös työntekoa lastenhoitajana. Lue Julian uratarina >

Tilaa uutiskirjeemme

Saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.