Seurelaiset

Vuonna 2022 meitä seurelaisia oli yli 16 000. Vuokrahenkilöstömme työskentelee muun muassa palvelutaloissa, päiväkodeissa, kotihoidossa, sairaaloissa, terveysasemilla sekä kouluissa.

Seurelaiset ovat monimuotoinen joukko eri alojen osaajia 

Ihmiset ovat arvokkainta, mitä meillä Seuressa on. Vuonna 2022 meitä seurelaisia oli 16 074. Asiakkaidemme työkohteissa työskenteli 15 835 vuokratyöntekijää. Seuren hallinnossa vuokrahenkilöstöä ja asiakkaita palveli 239 työntekijää.  

Syyt valita vuokratyö – TOP 3 

Lyhyitä työsuhteita tekevät

Pitkiä työsuhteita tekevät

Työntekijät ammattialoittain 2022 

Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien seurelaisten suhteellinen osuus kasvoi vuoteen 2021 verrattuna. Samaan aikaan sote-alalla työskentelevien seurelaisten määrä kasvoi ja palautui koronavuosia edeltävälle tasolle. 

Työntekijöiden ikäjakauma 2022 

Seuressa työskennellään eri vaiheissa elämää ja monenlaisissa elämäntilanteissa – opintojen ohella, perhevapailla tai eläkkeellä ollessa, sivu- ja päätyönä.    

Työntekijöiden yleisimmät kansalaisuudet 2022 

Vuonna 2022 Seuressa työskenteli 94 eri maan kansalaisia – aina pohjoisen Kanadasta ja Norjasta etelän Chileen ja Etelä-Afrikkaan sekä lännen Yhdysvalloista ja Meksikosta idän Japaniin ja Filippiineille.   

Vuokra- ja hallintohenkilöstö 2018–2022 

Seuren vuokrahenkilöstö työskentelee muun muassa palvelutaloissa, päiväkodeissa, kotihoidossa, sairaaloissa, terveysasemilla sekä kouluissa. Hallintohenkilöstö tekee töitä Seuren toimistolla Helsingin Sörnäisissä ja etänä.  

Seuren vuokrahenkilöstö sai oman työsuojeluvaltuutetun 

Vuokrahenkilöstömme ensimmäisissä työsuojeluvaaleissa seurelaiset saivat asettua ehdolle ja äänestää itselleen oman työsuojeluvaltuutetun. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja palvelualojen työsuojeluvaltuutetuksi valittiin Merja Salo ja hänen 1. varatyösuojeluvaltuutetukseen Dahir Mohamed Halimo ja 2. varatyösuojeluvaltuutetukseen Jori Mattila. Sosiaali- ja terveydenhuollon työsuojeluvaltuutetun ja varavaltuutettujen valinta siirtyi ehdokkaiden puuttuessa vuoteen 2023. 

Työsuojeluvaltuutettu tekee työnantajan ja työkohteiden kanssa yhteistyötä työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden parantamiseksi.   

Järjestimme odotettuja kohtaamisia hyvässä Seuressa 

Olemme panostaneet sähköisten palveluiden kehittämiseen, jotta työntekijämme voisivat hoitaa asiat kanssamme silloin kun se itselle parhaiten sopii, ajasta ja paikasta riippumatta. Sen rinnalla haluamme tarjota työntekijöillemme mahdollisuuden tulla asioimaan paikan päälle, oikean ihmisen kanssa. Pitkän koronasulun jälkeen olimme iloisia, kun pystyimme avaamaan Seuren toimiston aulapalvelun toukokuussa 2022.  

Koronatilanteen helpotettua saimme järjestää vuokrahenkilöstöllemme kaivattuja koulutuksia – lähitoteutuksena. Koulutuksissa paitsi opitaan uutta, myös ennen kaikkea tavataan seurelaisia kollegoita, jotka työskentelevät ympäri Uuttamaata asiakkaidemme työkohteissa. Palautteiden perusteella työntekijämme arvostavat koulutusten yhteisiä keskusteluja ja kokemusten jakamista. 

Vuoden kruunasi vuokrahenkilöstön pikkujoulut muutaman vuoden tauon jälkeen. Finnkinossa vietettyyn elokuvailtaan kuului rentoa yhdessäoloa, iloista puheensorinaa sekä tietenkin elokuvan katselun kruunaavat leffaherkut. 

Onnistuimme tarjoamaan yhdistelmän vapautta ja varmuutta

Haluamme tarjota seurelaisille ainutlaatuisen yhdistelmän vapautta ja varmuutta. Laajan keikkatarjontamme ansiosta työntekijöillämme on vapaus valita juuri itselle sopivat tehtävät, työkohteet ja työvuorot. Selkeitä raameja kaipaaville tarjoamme jatkuvuutta ja tuttuja työkohteita. Lupaamme, että töitä on riittävästi ja juuri sovitun verran. Loppuvuodesta 2022 toteutetun Seuren vuokrahenkilöstön tutkimuksen perusteella onnistuimme pitämään lupauksemme varsin hyvin.

Saan riittävästi työvuoroja

Voin vaihdella työkohteita tarpeeksi usein

Kysytty lyhyitä tai vaihtelevia työsuhteita tekeviltä

Voin tehdä töitä yhdessä ja samassa kohteessa, jos haluan

Kysytty pitkiä työsuhteita tekeviltä