Huomisen hoitajat – Hyviä uutisia hoitoalasta, ole hyvä!

Milloin olet viimeksi kuullut tai puhunut hyvää hoitoalasta?

Julkinen puhe ja somekeskustelu hoitoalasta tuntuu rankalta proosalta. Vaikka hyvistäkin asioista kerrotaan, vievät ongelmat ja epäkohdat ihmisluonteelle tyypillisesti huomion. Siksi ei ole ihme, että nuoret epäröivät hakeutumista alan opintoihin – ja juuri heitä me tarvitsemme!

Huomisen hoitajat -kampanja haluaa haastaa vallitsevia mielikuvia. Siksi lähdemme rohkeasti haastamaan negatiivista vinoumaa pitämällä kovempaa ääntä vähemmän mediaseksikkäistä positiivisista aiheista, jotta ala voisi näyttäytyä uusille tulokkaille paremmin oikeassa valossa.

On aika puhua röyhkeästi hyvää hoitoalasta!

Tilaa hyvälle puheelle – Mistä on kyse?

Huomisen hoitajat

Huomisen hoitajat on hoitoalalla työskentelevistä ammattilaisista koostuva voimajoukko. He ovat lähteneet kirjoittamaan hoitoalaan liittyviä mielikuvia uusiksi.

Miksi?

Lähitulevaisuudessa merkittävä osa nykyisistä hoitajista eläköityy ja alalle tarvitaan lisää rautaisia ammattilaisia. Huomisen hoitajat -kampanja ja Huomiset hoitajat -joukko on koottu, jotta voisimme vaikuttaa hoitoalasta valloillaan oleviin ajatuksiin ja ennakkokäsityksiin.

Tuomme esiin aitoja positiivisia asioita alasta ja työn arjesta, vaikutamme alan vetovoimaan ja näin edesautamme sitä, että hoitajia riittäisi myös tulevaisuudessa.

Miten?

Huomisen hoitajat on pääkaupunkiseudun suurimpien sote-alan työnantajien kampanja, jonka sisällöstä päättävät hoitajat itse. He eivät pelkää puhua rehellisesti tai hehkuttaa työn hyviä puolia, ja he ovat valmiita pitämään ääntä alansa puolesta.