Työskentele välivuosi Seuren kautta

Onko ajatuksissasi välivuosi tai pieni breikki ennen opiskeluiden jatkumista tai armeijan alkua? Hae työskentelemään Seuren kautta. Meidän kauttamme saat työkokemusta, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Seurella työn aloittaminen on helppoa. Voit itse päättää missä työskentelet, milloin ja kuinka paljon. Et jää koskaan jumiin työpaikkaan, jos et ole siihen tyytyväinen. Meillä pystyt sovittamaan työsi muuhun elämään ja vapaa-aikaan.

Meillä töitä on aina riittävästi, mutta vain sovitun verran. Ja niistä maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa – ajallaan. Voit työskennellä esimerkiksi pääkaupunkiseudun päiväkodeissa varhaiskasvatuksen lastenhoitajana tai peruskouluissa koulunkäynninohjaajana.

Välivuotena hankittu työkokemus kantaa pitkälle

Välivuosi on monelle aikaa, jolloin jatko-opintoja ja mahdollista tulevaa työuraa vielä mietitään. Ajatuksissa voi olla jo jotain toiveita tulevaisuuden suhteen tai sitten päämäärät voivat olla jo hyvinkin selkeitä. Oli tilanteesi kumpi tahansa, työskentelemällä vietetty välivuosi vie varmasti tavoitteissa eteenpäin. Työkokemus on aina positiivinen lisä CV:ssä ja kiinnittää varmasti rekrytoijan huomion.

Kun rekrytoijana vilkaisemme ensimmäistä kertaa CV:täsi, huomiomme kiinnittyy ensimmäiseksi koulutukseesi, työkokemukseesi ja osaamiseesi. Työkokemus alalta kuin alalta on aina plussaa ja kertoo jo karttuneesta osaamisestasi. CV:stä löytyvä työsuhde kertoo meille niin kyvystäsi sitoutua kuin vastuullisuudestasikin. Mikäli olet saanut työsuhteesi esihenkilöstä suosittelijan, osoittaa se myös meille, että olet hoitanut hyvin hommasi! Vinkkaavat Seuren rekrytoinnin asiantuntijat Tuulia, Sofia ja Wilhelmina.

Lasten ja nuorten parissa työskentely välivuonna voi antaa työurallesi mainion sysäyksen. Työelämän pelisäännöt, tiimityö ja erilaisten ihmisten kanssa vuorovaikuttaminen tulevat tutuiksi samalla, kun kartoitat itsetuntemustasi työntekijänä ja löydät oman juttusi.

Mikäli sinulta ei vielä löydy työkokemusta, nyt sinulla olisi loistava tilaisuus tulla hankkimaan sitä Seurelta. Emme edellytä aikaisempaa työelämäkokemusta. Aikaisempi soveltuva työkokemus lasten parissa on plussaa, mutta myös pelkkä halu ja motivaatio uuden oppimista kohtaan riittää! Tule siis meille tekemään töitä lasten- ja nuorten parissa ja kartuta osaamista tulevaisuuttasi varten!

Töihin päiväkotiin

Lastenhoitaja on päiväkotilasten tuki ja turva

Lastenhoitaja vastaa päiväkodissa lasten hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta. Työssä autat ja ohjaat lapsia päiväkotipäivän aikana. Käytännössä työ on lasten perushoitoa, askartelun ja leikkimisen ohjaamista, ulkoilun valvomista sekä lasten auttamista pukeutumisessa ja ruokailussa. Seuraat vastuullisesti lasten hyvinvointia päivän aikana ja keskustelet aktiivisesti niin lasten, vanhempien kuin kollegoidenkin kanssa. Lue lastenhoitajan työstä lisää ja vinkit lastenhoitajan työpäivään.

Töihin kouluun

Koulunkäynninohjaaja auttaa ja kannustaa opintiellä

Koulunkäynninohjaaja ohjaa, motivoi ja tukee oppilaan oppimista, sekä pitää huolta oppilaan hyvinvoinnista koulupäivän aikana. Koulunkäynninohjaaja voi työskennellä yleisopetuksessa ryhmäavustajana tai erityisopetuksen pienryhmissä. Hän voi työskennellä myös erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden henkilökohtaisena avustajana tai kehitysvammaisten tai autisminkirjoon kuuluvien oppilaiden avustajana. Lue lisää koulunkäynninohjaajan työstä ja vinkit koulunkäynninohjaajan työpäivään.

Kuka voi hakea?

Seure tarjoaa töitä nuorille. Työpaikat nuorille ja opiskelijoille ovat tehtäviä lasten parissa kouluissa ja päiväkodeissa. Voit siis hakea ilman alan koulutusta, jos olet muuten osaava ja aidosti motivoitunut työhön.

 • Sinun tulee olla täyttänyt 18 vuotta
 • Sinun tulee pystyä työskentelemään suomeksi (tai ruotsinkielisissä päiväkodeissa tai koulussa ruotsiksi)
 • Sinulla on kokemusta lasten tai nuorten kanssa toimimisesta. Tällaista kokemusta on esimerkiksi:
  • harrastustoiminta valmentajana tai kerho-ohjaajana tai vapaaehtoistyö lasten tai nuorten parissa vaikkapa urheiluseuran, seurakunnan, partion tai 4H-kerhon kautta
  • vastuullinen lasten hoitaminen / lasten vahtiminen omassa perheessä tai muualla
 • Hakijan tulee toimittaa rikostaustaote Seureen
 • Olet motivoitunut työskentelemään lasten parissa
 • Sinulla on rohkea työote: Saavut toimeliaasti uusiin työkohteisiin, tartut tehtäviin ja kysyt neuvoa silloin, kun sitä tarvitset.

Näin haet

 • Tutustu tehtäviin ja päätä, haluaisitko työskennellä mieluummin koulussa vai päiväkodissa.
 • Mieti kumpi työnteon tapa sinulle sopii paremmin:
  • Säännöllinen kk-palkkainen työsuhde yhdessä työkohteessa tai kiertäen sovitulla alueella
  • Joustava keikkatyö
 • Valitse haluamasi työ Seuren avoimista työpaikoista. Jos olet kiinnostunut useammasta työpaikasta, hae kiinnostavimpaan ja mainitse hakemuksessa, että olet kiinnostunut myös muista tehtävistä.
 • Jos kokemusta lasten parissa on kertynyt vain vähän tai jos päiväkotityö tai koulunkäyntiavustajan tuntuu vielä vieraalta, voit hakea myös tutustumishaun kautta.
 • Kirjoita hakemukseen tarkkaan osaamisesi ja kokemuksesi. Minkä ikäisten lasten parissa toimit ja minkälaisissa tilanteissa? Oliko tilanteessa lapsiryhmien ohjausta, vai oliko työ esimerkiksi vaipanvaihtoa, pukemista tai ulkoilua? Onko sinulla kokemusta erityislasten parista, kuten autismin kirjolla olevien tai kehitysvammaisten lasten parista?
 • Lähetä hakemus

Työnhaku tutustumisen kautta

Jos työ lasten parissa kiinnostaa, mutta kokemusta lasten parista on vain vähän, voit hakea työhön tutustumisrekrytoinnin kautta. Tutustumisjakson aikana tutustut työhön käytännössä ja saat valmiudet toimia Seuren keikkatyöntekijänä. Tutustumisrekrytointi sisältää itseopiskelua ja haastattelun sekä tutustumisjakson työkohteissa ja loppukeskustelun.

Töihin ruotsinkielisiin päiväkoteihin

Seuren kautta voit työskennellä myös ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa. Täydellistä ruotsintaitoa emme vaadi, tärkeintä on halu käyttää ja oppia kieltä lisää ruotsinkielisessä ympäristössä.