Vuokratyöntekijäkö yksin? Tapaamme ja tuemme työntekijöitä kentällä

Vuokratyöntekijän – keikkalaisen tai määräaikaisen – koetaan joskus jäävän yksin. Näin ei ole, koska työkohde ohjaa, neuvoo ja toimii esihenkilönä työpäivän aikana. Myös Seure työnantajana tukee työntekijöitään. Ei vain ”jossain tuolla”, vaan myös kentällä.

Halusimme kehittää Seuren roolia työntekijöidemme tukemisessa. Vuoden 2024 alussa aloitimmekin yhdessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa Kenttärooli-yhteiskehittämisprojektin, jossa tuemme Seuren työntekijöitä kentällä.

Tavoitteenamme on parantaa paitsi työntekijöidemme sitoutumista ja työhyvinvointia, myös tukea työkohdetta vuokratyöntekijöiden arjen kuvioissa. Projektin alussa tuemme määräaikaisiin työsuhteisiin sijoittuvia työntekijöitämme.

Lue lisää: Kenttärooli-projektin vetäjän Heidin tie vastasyntyneiden tehovalvonnasta projektipäälliköksi

Seure mukana ratkomassa työpäivän kupruja ja rakentamassa hyvinvointia

Vuokratyöntekijöidemme työnantajana hoidamme työsuhdeasioita päivittäin: neuvomme ja opastamme, sijoittelemme työntekijöitä vuoroihin, laskemme palkkoja, tuemme työhyvinvointia, otamme jaksamisen ongelmia puheeksi ja monta muuta asiaa. Työntekijämme varaavat vuorot OmaSeure-sovelluksessa ja myös merkitsevät sovellukseen työvuorot tehdyiksi. Olemme työntekijöillemme aina läsnä, mutta itse työkohteessa Seurea ei aina näy. Tähän halusimme tarttua ja kehittää tavan, jolla olla työntekijälle hyödyllisesti läsnä myös työpaikoilla.

Seuren uusi Kenttärooli-projekti tarjoaa Seuren asiantuntijan työkohteen käyttöön. Tulemme tapaamaan määräaikaisissa työsuhteissa aloittaneita työntekijöitämme työkohteisiin, keskustelemme ja oiomme mahdollisia työn aloituksen mutkia.

Lue lisää: Määräaikaiset työtehtävät Seuressa

Vierailujen yhteydessä kuulemme mielellämme myös kohteiden esihenkilöiden palautetta työn käynnistymisestä. Vierailuja ei tehdä koskaan yllätyksenä, vaan ne sovitaan työntekijän ja työkohteen kanssa etukäteen.

Kenttätyö ja asiantuntijamme vierailut hyödyttävät työntekijöidemme lisäksi myös työkohteita, kun lisätuki työntekijän työn aloitukseen ja arjen asioiden hoitamiseen vähentää työkohteen painetta ja projekti antaa työkaluja myös hyvien käytäntöjen jakamiseen ja työkohteiden välisten erojen tasoittamiseen.

Kenttäasiantuntijamme rakentaa yhteispeliä työntekijän ja työkohteen välille

Joskus työntekijän ja työkohteiden arkea parantamassa on hyvä olla mukana työnantajan edustaja. Näin varmistamme, esimerkiksi, että perehdytys työkohteeseen on sujunut jouhevasti, työntekijä ei ole jäänyt yksin pohtimaan jotain työhön liittyvää asiaa, eikä positiivinen palaute jää matkan varrelle. Seuren kenttäasiantuntija voi tarjota nopean ja suoran yhteydenpitokanavan tilaaja-asiakkaan ja vuokrahenkilöstön välille.

Joskus asiat työpaikalla eivät mene heti nappiin. Kenttäasiantuntija voi toimia apuna mahdollisten ongelmien tai konfliktien ratkaisemisessa työpaikalla. Hän voi auttaa selvittämään kiistoja ja varmistamaan, että työntekijät ja työkohde ovat tyytyväisiä. Edistämme yhteistyötä, luoden positiivisen ja tehokkaan työympäristön.

Kenttärooli-projektista kertyvän opin käytämme työntekijöidemme ja asiakkaidemme hyväksi. Tavoitteenamme on tarjota vapautta ja varmuutta töissä, kullekin sopivalla tavalla.

Sinua saattaisi kiinnostaa