Sinustako aamujen sankari? Tee saman aamun työvuorojen nappaamisesta helppoa

Seuressa avautuu paljon työvuoroja myöhään edellisenä päivänä tai itse työpäivän aamuna, kun äkillisesti sairastuneet koulunkäyntiavustajat, lähihoitajat, kokit, lastenhoitajat ja monet muut kaupunkien työntekijät ilmoittavat poissaoloistaan. Aamujen sankari nappaa itselleen nämä nopean toiminnan työvuorot.

Nopean päätöksenteon tuska

Saman aamun työvuoroja varataan vähemmän kuin niitä, jotka tulevat tarjolle aikaisemmin. Näiden vuorojen väliin jättäminen voi tuntua ihan luonnolliseltakin; Harvempi meistä haluaa herätä aikaisin aamulla pohtimaan, että olisiko tänään työpäivä. Iso osa tuntee itsensä levollisemmaksi, kun seuraavan viikon tai pidemmänkin ajan arki on näkyvissä.

Seuressa keikkatyöt varataan myös kätevästi puhelimen OmaSeure-apsilla. Myös työvuoroehdotukset tulevat kohteliaasti push-viestinä tai tekstiviestinä. Kun oma pomo ei siis soittele, että nyt on Maija-Kaarina tai Timo-Petteri sairas ja voisitko mitenkään tulla paikkaamaan, on helpompi tehdä päätös, että ei nyt tällä kertaa.

Aamulähdöt ovat kuitenkin samoja hyviä ja omaa osaamista vastaavia työvuoroja kuin muutkin. Olet arjen sankari ja ehkä koko työyhteisön arjen pelastaja. Nopean toiminnan työ vaatii vain hieman ajattelutavan tuuletusta.

”Huomenna teen työpäivän, en vain vielä tiedä missä”

Aamulähdöt ovat helppoja, jos itse jo hyvissä ajoin päättää tehdä työpäivän. Henkisessä kalenterissasi ei lue ”omaa aikaa tai ehkä työpäivä”, vaan ”työpäivä”, ja jos mieluista työvuoroa ei löydykään, hei, vapaapäivä!

Myös rutiinit helpottavat aamulähtöjä: Pakkaa työkassi valmiiksi ja illalla, herää joka päivä samaan aikaan ja varaa aamuihin hetki aikaa työvuorotarjonnan selaamiseen. Kun vielä työmatkaliikenteen aikataulut ovat valmiina käsillä, on lähtö uuteenkin työkohteeseen vaivatonta.

Äkkilähtöihin voi valmistautua myös laajalla työskentelyalueella ja tekemällä työvuoroja usealla eri työnimikkeellä. Esimerkiksi ruokapalveluvastaava voi tehdä vuoroja ruokapalvelutyöntekijänä. Seurella on joka arkipäivä satoja äkkilähtövuoroja, ja näillä toimilla saa laajimman mahdollisen työvuorotarjonnan.

Lue Seuren Keikkatyöstä ja muista työsuhdemuodoista.

Emma London

Emma London

Kirjoittaja toimii Seuressa viestintäasiantuntijana rekrytointimarkkinoinnin ja digitaalisen markkinoinnin tehtävissä.