Sinustako aamujen sankari? Tee saman aamun työvuorojen nappaamisesta helppoa

,

Seuressa avautuu paljon työvuoroja myöhään edellisenä päivänä tai itse työpäivän aamuna, kun äkillisesti sairastuneet koulunkäyntiavustajat, lähihoitajat, kokit, lastenhoitajat ja monet muut työntekijät ilmoittavat poissaoloistaan. Aamujen sankari nappaa itselleen nämä nopean toiminnan työvuorot.

Helpota nopean päätöksenteon tuskaa

Seuren tilastojen mukaan saman aamun työvuoroja varataan vähemmän kuin niitä, jotka tulevat tarjolle aikaisemmin. Näiden vuorojen väliin jättäminen voi tuntua ihan luonnolliseltakin; Moni hakee työviikkoonsa ryhtiä. Harvempi meistä haluaa herätä aikaisin aamulla pohtimaan, että olisiko tänään työpäivä ja missä päin sen tekisin. Iso osa tuntee itsensä levollisemmaksi, kun seuraavan viikon tai pidemmänkin ajan arki on näkyvissä.

Seuressa keikkatyöt varataan myös kätevästi puhelimen OmaSeure-apsilla. Myös työvuoroehdotukset tulevat kohteliaasti push-viestinä. Kun oma pomo ei siis soittele, että nyt on Maija-Kaarina tai Timo-Petteri sairas ja voisitko mitenkään tulla paikkaamaan, on helpompi tehdä päätös, että ei nyt tällä kertaa.

Aamulähdöt ovat kuitenkin samoja hyviä ja omaa osaamista vastaavia työvuoroja kuin muutkin. Saman päivän tarpeen sijaisena olet arjen sankari ja ehkä koko työyhteisön arjen pelastaja. Nopean toiminnan työ vaatii vain hieman ajattelutavan tuuletusta.

”Huomenna teen työpäivän, en vain vielä tiedä missä”

Aamulähdöt ovat helppoja, jos itse jo hyvissä ajoin päätät tehdä työpäivän. Pääset epämääräisyydestä eroon, kun henkisessä kalenterissasi ei lue ”omaa aikaa tai ehkä työpäivä”, vaan ”työpäivä”, ja jos mieluista työvuoroa ei löytyisikään, hei, vapaapäivä!

Henkisen kalenterin lisäksi suunniteltu työpäivä kannattaa merkitä myös omaan kalenteriin sekä Seuren keikkailijan työkalun OmaSeuren kalenteriin tyrkkynä, eli päivänä jolloin kerrot etukäteen olevasi vapaa työvuoon.

Myös rutiinit helpottavat aamulähtöjä: Pakkaa työkassi valmiiksi ja illalla, herää joka päivä samaan aikaan ja varaa aamuihin hetki aikaa työvuorotarjonnan selaamiseen. Työmatkat selvität helposti reittioppaasta. Jos uuden työmatkan tai uuden kohteen työpäivän hahmottaminen tuntuu samana aamuna hankalalta, helpointa on valita tuttu työkohde. Uusiin työkohteisiin on taas mukava aloittaa aikaisemmin sovittuna ja useampi päivä kerrallaan.

Äkkilähtöihin voi valmistautua myös tekemällä työvuoroja usealla eri työnimikkeellä ja laajalla työskentelyalueella. Näin saat tarjolle laajimman mahdollisen työvuorotarjonnan ja valinnan voi tehdä sen mukaan, mikä itselle on mieluisinta, vaikkapa työmatkan helppouden tai entuudestaan tutun ja kivan työkohteen perusteella.

Lue Seuren Keikkatyöstä ja muista työsuhdemuodoista.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.