Vuoden 2023 parhaat työkohteet on valittu

Vuoden parhaan työkohteen valinnalla haluamme nostaa esille upeita työyhteisöjä ja hyvää johtamista – tekijöitä, jotka saavat seurelaiset viihtymään ja voimaan hyvin työssään.

Mikä saa seurelaisen palaamaan työkohteeseen kerta toisensa jälkeen ja vinkkaamaan kivasta työpaikasta myös kollegalle? Saimme roppakaupalla hyviä vastauksia, kun Seuren työntekijät valitsivat vuoden parhaat työkohteet viidettä kertaa.

Seuren työntekijät saivat ehdottaa omaa suosikkiaan vuoden 2023 parhaaksi työkohteeksi marras-joulukuussa 2023 toteutetulla kyselyllä. Lähes tuhannen annetun ehdotuksen joukosta löytyivät seurelaisten suosikit viidessä kategoriassa. Oletko valmis? Tässä tulevat vuoden 2023 parhaat työkohteet!

Sosiaali- ja terveydenhuolto: Hakunilan kotihoito

”Aina otetaan keikkalaiset hyvin vastaan ja neuvotaan pyytämättä ja varmistetaan hyvä keikkailukokemus, jotta on aina mukava palata kohteeseen. Hyvä porukka, johon helppo ’ulkopuolisenkin’ päästä mukaan!”

Hakunilan kotihoito Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilla

Varhaiskasvatus: Tikkurilan päiväkoti

“Päiväkodin johtajat ovat parhaita johtajia, mitä voi olla päiväkodissa, ja päiväkodin työntekijät ovat ystävällisiä kaikille sijaisille ja kohtelevat heitä hyvin. Tikkurilan päiväkotiin on aina mukava mennä töihin.”

Tikkurilan päiväkoti Vantaan kaupungin sivuilla

Opetus: Vartiokylän ala-asteen koulu

Vartiokylän ala-asteen koulu Helsingin kaupungin sivuilla

Palvelualat: Sellosali

“Aivan ihana ja ammattimainen henkilökunta. Aina kiva tulla töihin. Sellosalissa hyväksytään erilaisuutta ja jokainen saa olla oma itsensä.“

Sellosali Espoon kaupungin sivuilla

Ruotsinkielinen työkohde: vammaispalvelun asumispalveluyksikkö Kyrkslätts serviceenhet

“Förmannen, handledaren och sjuksköterskan är lyhörda och behjälpliga om det skulle behövas. Personalen är ett kiva gäng att jobba med.”

Kyrkslätts serviceenhet Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sivuilla

Työyhteisön hyvä ilmapiiri kantaa pitkälle

Vuoden paras työkohde -tunnustus on kiitos työhyvinvoinnin eteen tehdystä hyvästä työstä. Seuren toimitusjohtaja Anu Tuomolin uskoo, että palkitut työkohteet arvostavat sitä, että heidän vaivannäkönsä seurelaisten viihtyvyyden eteen on noteerattu.

– Arki on hektistä työkohteissa, joten se, että otetaan aika vastaanottaa ja perehdyttää uusia tulokkaita, vaatii halun nähdä vaivaa, Tuomolin sanoo.

Tuomolin huomauttaa, että keikkatyössä voi olla hyvinkin jännittävää tulla seurelaisena keskelle uuden työpaikan arkiruljanssia.

– Siinä tilanteessa kuka tahansa meistä arvostaisi sitä, että tuntee olonsa tervetulleeksi.

Myönteinen vastaanotto ja hyvä perehdytys toistuivat vastauksissa, kun seurelaiset perustelivat oman suosikkinsa valintaa vuoden parhaaksi työkohteeksi.

– Yleensä nämä asiat ovat kunnossa ja jopa itsestään selviä työyhteisöissä, joissa valitsee hyvä ilmapiiri. Parhaissa työkohteissa korostuu aito ilo siitä, että on saatu tilapäistä apua silloin, kun sille on tarvetta, Tuomolin sanoo.

Lämpimät onnittelut vuoden 2023 parhaille työkohteille!

Esittelemme palkitut työpaikat alkuvuoden aikana ja päivitämme jutut vuoden parhaista työkohteista tähän uutiseen.