Sellosali on jälleen vuoden paras työkohde – “Kolmas kerta toden sanoo”

Kiitos-Excel ja kokeilukulttuuri ovat seurelaisten kestosuosikki Sellosalin menestyksen tekijöitä. Monimuotoisessa työyhteisössä jokainen saa kukoistaa omana ainutlaatuisena itsenään.

Harmaana helmikuisena perjantaina taivaalta tihuttaa räntää. Espoon Leppävaarassa tunnelma on kuitenkin katossa. Sellosalin tuotantopäällikkö Henna Salolla ja aulapalveluvastaava Luukas Lahtisella on aihetta juhlaan.

Illalla lavalle astuu ja loppuunmyydylle talolle esiintyy legendaarinen suomirock-bändi Miljoonasade. Ennen illan keikkaa Salolla ja Lahtisella on hoidettavanaan mieluinen edustustehtävä. He pokkaavat koko Sellosalin puolesta peräti kolmannen kerran putkeen seurelaisten myöntämän Vuoden paras työkohde -tunnustuksen.

Henna Salo ja Luukas Lahtinen, miltä nyt tuntuu?

”Esimiehet ovat super”

Jotain on Sellosalissa tosiaankin tehty oikein. Näin seurelaiset kuvailevat Sellosalia työpaikkana:

”Sellosali on ehdottomasti paras työkohde! Aivan ihana ja ammattilainen henkilökunta. Aina kiva tulla töihin. Siellä hyväksytään erilaisuutta ja jokainen saa olla oma itsensä. Myös asiakkailta saa hyvää palautetta.”

”Hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki!”

”Sellosaliin on kiva edelleen mennä, helmikuussa 2024 tulee täyteen 10 vuotta. Asiat on hyvin organisoitu, kaikki tietää paikkansa. Aulapuolella esimiehet ovat super, ottavat kaikki huomioon. Meillä yhteishenki pelaa ja jos kenkää puristaa, selvitetään asiat heti.”

Ketään ei tiputeta yksin syvään päähän

Työpaikan hyvä ilmapiiri on valttikortti, kun ihmiset valitsevat, mihin työpaikkaan he hakevat tai millä työpaikalla pysyvät. Sellosalin menestysreseptin ainesosiksi paljastuu monimuotoinen työyhteisö, kollegan arvostaminen ja kiittämisen kulttuuri. Ketään ei koskaan jätetä yksin.

– Kaikissa mahdollisissa johtamis- ja työyhteisötutkimuksissa on todistettu, että mitä monimuotoisempi työyhteisö, sen paremmin se toimii, Salo sanoo.

Salo kertoo, että Sellosalin seurelaisista nuorin on 18 ja vanhin 75-vuotias.

– Siinä on monta sukupolvea ihmisiä ja monenlaista elämänkokemusta ja osaamista.

Lahtinen ja Salo teroittavat, kuinka tärkeää erityisesti työuran alkutaipaleella on kokemus siitä, että aina saa tarvittaessa apua:

Pieni sana, iso vaikutus

Lahtisen ja Salon puheista huokuu arvostus kollegoita kohtaan.

Kaikki tuntevat, että omalla tekemisellä on arvoa, Lahtinen pohtii. Salo kertoo, että heillä ideoita ei tyrmätä, vaan rohkeasti kokeillaan. Kun ihminen saa kehittää omaa työtään, vahvistuu tunne siitä, että omalla mielipiteellä ja näkemyksellä on väliä.

Kokeilukulttuuri ruokkii onnistumista ja onnistuminen tsemppaa työyhteisöä yhä uusiin onnistumisiin. Tärkeää on muistaa pieni sana – kiitos.

Sellosalissa kiitokset lausutaan ääneen ja kirjataan Exceliin:

Aulapalveluvastaava Luukas Lahtinen näyttää mallia. Kiitos seurelaiset!

Sellosali

400-paikkainen konsertti- ja tapahtumatalo Sellosali on ilahduttanut kulttuurin ystäviä vauvasta vaariin jo vuodesta 2003. Akustisesti korkeatasoisessa Sellosalissa järjestetään vuosittain lähes 300 tapahtumaa.

Osoite: Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Organisaatio: Espoon kaupunki

Kenelle: Järjestyksenvalvojille, lipunmyyjille, naulakonhoitajille ja vahtimestareille.

Sellosali valittiin vuoden 2023 parhaaksi palvelualojen työkohteeksi.

Vuoden paras työkohde -kampanja juhlii upeita työyhteisöjä ja hyvää johtamista – tekijöitä, jotka saavat seurelaiset viihtymään ja voimaan hyvin työssään. Vuoden paras työkohde -tunnustus on kiitos työhyvinvoinnin eteen tehdystä hyvästä työstä.

Tutustu työkohteisiin