Inhopparen bestämmer själv över sina jobb och semestrar

Inhopparjobbet är i bästa fall flexibelt, givande och lärorikt. Inhopparen väljer själv sina arbetspass, lediga dagar och semestrar. Dock är den allmänt rådande uppfattningen om inhopparjobb ofta helt annan. Vi tog tag i de seglivade fördomarna och slog hål på dem.

Inhopparjobb förknippas med en rad föreställningar som inte alltid är särskilt smickrande. Till exempel kan man höra påståenden om att inhopparjobb är till för dem som inte har lyckats få ett ”riktigt” jobb. Enligt gamla fördomar har inhoppare inga utbildningsmöjligheter, ingen arbetsgemenskap och framför allt ingen semester.

Det är dags att vädra ut de unkna föreställningarna och bryta några myter om inhopparjobbet. Läs vad inhopparjobbet är när det är som bäst!

Inhopparjobbet är ens eget val

Folk väljer att jobba som inhoppare, eftersom arbetssättet passar deras livssituation. Inhopparjobbet kan vara ens huvudsyssla eller en bisyssla vid sidan av något annat viktigt eller ett annat jobb. Inhopparjobb passar bra ihop med studier, med att ta hand om sina nära och kära eller med pensionärslivet.

Inhopparjobbet är inte ett andra klassens jobb, utan ett helt eget kompetensområde. Inhopparjobbet är inte ett andra klassens jobb, utan ett helt eget kompetensområde. Inhopparjobbet görs i varierande förhållanden, vilket sätter yrkeskunnigheten och attityden på prov.

Många jobb att välja mellan

Inhopparen bokar sina arbetspass och ordnar sin kalender själv. I många branscher finns det för närvarande mer jobb än arbetstagare. För inhopparen betyder detta att det finns hur mycket som helst att välja mellan.

Inhopparen får semester och semesterersättning

Inhopparen väljer själv när hen vill ta semester. När inhopparen vill ta semester, bokar hen inga arbetspass. Till inhopparen betalas semesterersättning i samband med varje löneutbetalning. Inhopparen kan lägga undan semesterersättningen och använda pengarna när det är dags för semester och vila.

Inhopparen är en del av arbetsgemenskapen

I bästa fall har inhopparen flera arbetsgemenskaper. Och det allra bästa – hen kan välja dem själv. Inhopparen kan välja att ta arbetspass på den arbetsplats där hen har de bästa kollegorna och den bästa chefen.

Förutom arbetsgemenskaperna på arbetsplatserna är inhopparen en del av inhopparnas stora och mångsidiga arbetsgemenskap. I Seure träffar inhopparna varandra på utbildningar och för rekreation.

Inhopparjobb ger kunskaper och utbildning

En arbetstagare som arbetar på olika arbetsplatser suger åt sig kunskaper och influenser. Att lära känna en arbetsplats och spelreglerna i en arbetsgemenskap ger nya perspektiv till En arbetstagare som arbetar på olika arbetsplatser suger åt sig kunskaper och influenser. Att lära känna en arbetsplats och spelreglerna i en arbetsgemenskap ger nya perspektiv till det egna arbetet. Inhopparen kan ta med sig de bästa rutinerna i sin egen verktygslåda. Man kan också utveckla sina kunskaper genom de utbildningar som arbetsgivaren ordnar för inhopparjobbet.

Prenumerera på Seures nyhetsbrev så får du ungefär en gång i månaden information om de branscher som du valt och våra senaste jobbannPrenumerera på Seures nyhetsbrev så får du ungefär en gång i månaden information om de branscher som du valt och våra senaste jobbannonser.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.