Matkailu avartaa – niin töissä kuin vapaallakin

Matkailu on aina ollut lähellä Roosa-Maria Lindbladin sydäntä ja hän kuvaileekin itseään suurperheen äidiksi, maailman matkaajaksi sekä seurelaiseksi. Matkanteko kuvastaa hyvin myös Roosa-Marian työtä, hän toimii kiertävänä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana.

Matkailun lisäksi Roosa-Maria nauttii ihan tavallisesta arjesta.

– Koti on minulle maailman paras paikka ja arki pyörii vahvasti sen ympärillä. Parhaillaan rakennamme kotiimme laajennusta niin sanotusti hartiapankilla eli perheen ja sukulaisten yhteisvoimin, Roosa-Maria kertoo.

Kun kodin laajennustyö valmistuu, on taas aikaa yhdessä tekemiselle ja matkustelulle omalla rakkaalla Dessu-matkailuautolla, joka on kuin toinen koti perheelle.

Reppu selkään ja menoksi

Illalla Roosa-Maria tarkistaa vielä viimeiseksi työreppunsa ja suuntaa sitten nukkumaan.

Aamulla hänen pitää olla valmiina lähtöön, mutta mihin, se selviää vasta hetki ennen lähtöä.

Vaikka työ kiertävänä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana voi kuulostaa hektiseltä, on se tuonut Roosa-Marian arkeen juuri sitä vapautta ja varmuutta, jota hän kaipaakin.

– Neljän lapsen äitinä arvostan erityisen paljon helposti rullaavaa arkea. Työpäivieni ollessa aina saman mittaisia, arjen hallinta helpottuu ja kaikelle tärkeälle löytyy oma aikansa.

Vapautta ja vaihtelua arkeen tuo eri työkohteissa työskentely, jonka myötä Roosa-Maria on saanut runsaasti uusia ihania työkavereita. Töihin on aina mukava mennä ja siksi arjesta nauttii erityisen paljon.

Seurelaisen Ystäväkirjassa Roosa-Maria Lindblad

Lapsuuden haaveammattisi

Lapsena halusin olla vastaanottovirkailija. Perheelläni on yritys ja sitä kautta heräsi kiinnostus asiakaspalvelua ja ihmisten kanssa työskentelyä kohtaan.

Mistä haaveilet nyt?

Haaveilen siitä, että talon laajennustyö valmistuu. On kivaa päästä nauttimaan taas rauhallisemmasta arjesta ilman rempan tuomia kiireitä, keskittymään yhdessäoloon ja tekemään reissuja yhdessä perheen kanssa.

Lempipaikkasi maailmassa

Oma koti sekä Dessu-matkailuauto, joka on kuin toinen koti meille. Dessun kanssa olemme tehneet ikimuistoisia reissuja. Viime kesänä ajelimme Dessulla 34 päivää ympäri Eurooppaa. Kävimme Saksassa, Ranskassa, Espanjassa sekä Italiassa.

Mottosi

Elä nyt. Minusta tuo on hauska, kun murteella lausuttuna vaihtaa tarkoitusta 😊

Salainen paheesi

Ehdottomasti suklaa. Perhe on antanut hiljaisen hyväksynnän paheelleni. Lapsilla karkkipäivä on kerran viikossa, mutta minulla suklaapala livahtaa suuhun useammin.

Millaisista kuvioista elämäsi koostuu?

Elämäni kuviot koostuvat perheestä, työstä ja talon laajennuksesta. Talomme laajennustyö kuuluu tällä hetkellä todella isosti arkeeni. Olen tehnyt tietoisen päätöksen, että jätän kaiken muun ylimääräisen pois ja keskityn kokonaan remonttiin. Remontin jälkeen suunnitteilla on jälleen matka Dessulla Eurooppaan. Tällä kertaa suuntaamme Via Balticaa pitkin Kroatiaan.

Mitä teet työksesi?

Toimin kiertävänä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Kivistö-Aviapoliksen alueella. Työtä teen säännöllisesti arkipäivisin ja minulla on alueellani noin 25 eri päiväkotia. Arkiaamuna saan viestin, josta näen sen päivän työkohteeni. Työskentelen laajasti eri-ikäisten lasten ryhmissä siellä, missä minua eniten tarvitaan. Tykkään työstäni sen monipuolisuuden ja vaihtelevuuden ansiosta. Minulla ei ole työssä suunnittelu- tai ryhmävastuuta, joten saan keskittyä pelkästään lapsiin. Tunnen työni olevan todella merkityksellistä ja on ihanaa huomata kuinka odotettu ja toivottu työntekijä olen päiväkodeissa.

Viimeisin kiva muisto töistä?

Hetki sitten kävin päiväkodissa, jossa en ollut työskennellyt yli puoleen vuoteen. Ajattelin, että kukaan lapsista ei varmaankaan enää muista minua, mutta ryhmään päästyäni luokseni tuli poika, joka selvästi muisti minut. Hän osoitti kaulassani roikkuvia tsemppikortteja, joiden toiselle puolelle olen liimannut hassut monsteritarrat. Häntä tarrat naurattivat kovasti, ja itselle siitä tuli todella kiva fiilis. Oli kivaa, että olin jäänyt lapsen mieleen hassuine kortteineni.

Kumman valitset, Roosa-Maria?

Seurelaisten Ystäväkirja kertoo ihmisistä #hyvässäseuressa – elämästä, työstä ja kaikesta siltä väliltä. Tämä on Seurelaisten Ystäväkirjan neljäs osa.