Töissä saa ja kuuluu viihtyä

,

– Minä haluan viihtyä töissä. Tämä oivallus sai Sanni Ahlqvistin tekemään rohkean muutoksen elämässään ja hakemaan oppisopimuskoulutuksella varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi. Päätöstä hänen ei ole tarvinnut katua.

Kun työ kuljetusalalla alkoi tuntua liian kuormittavalta, päätti Sanni tehdä rohkean ratkaisun. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työt saisivat jäädä ja tilalle pitäisi keksiä jotain muuta. Ystävän vinkki ohjasi Sannin Seuren suuntaan ja niin ajatus uudesta urasta oppisopimuksen avulla syntyi.

– Väsyin täysin sen hetkiseen työhöni ja työympäristöön. Halusin saada vaihtelua ja päätin, että hakeudun uudelle alalle. Seuren tarjoama varhaiskasvatuksen lastenhoitajan oppisopimuskoulutus oli minulle täydellinen vaihtoehto uuden alan oppimiseen. Olinhan aina tykännyt lapsista ja työ päiväkodissa kiinnosti.

Sopiva oppisopimuspaikka löytyi Tikkurilan päiväkodista ja nopeasti Sanni tiesi tehneensä oikean ratkaisun.

– Tikkurilan päiväkodissa minut on otettu hyvin vastaan ja olen saanut paljon kannustusta ja ohjausta. Työkaverit ovat todella mukavia ja olen nauttinut työstä. Nyt voin vihdoin sanoa, että aidosti viihdyn työssäni.

Tekemällä oppii

Työn ja opintojen yhdistäminen on tuntunut Sannista luontevalta tavalta hankkia osaamista. Tekemällä hän on oppinut paljon ja työkavereilta saanut tärkeää tukea. Oppisopimuskoulutus saakin häneltä pelkkää kiitosta.

– Oppisopimuspaikkani on ollut ihan helmi ja oppisopimuksella opiskelu on sopinut minulle hyvin. Tunnen oppivani parhaiten tekemällä ja muiden työskentelyä seuraamalla.  

Tikkurilan päiväkoti on monen seurelaisen suosikkityökohde. Siellä viihdytään niin hyvin, että se valittiin tänä vuonna seurelaisten keskuudessa vuoden parhaaksi varhaiskasvatuksen työkohteeksi.

Seurelaisten Ystäväkirjassa Sanni Ahlqvist

Lapsuuden haaveammattisi

Lapsena halusin olla rekkakuski ja sehän minusta myös tuli. Meillä suvussa ja naapuristossa oli ja on edelleen paljon kuljetusalan yrittäjiä ja sitä kautta oma kiinnostuskin kuljetusalaa kohtaan syntyi.

Vaikka kuljetusala on nyt jäänyt taka-alalle, niin nautin edelleen ajamisesta ja sen tuomasta vapaudesta.

Mistä haaveilet ja unelmoit nyt?

Haaveilen vakituisesta työstä. Olen tehnyt pitkiä määräaikaisia työsuhteita ja tulevaisuuden näkymät näyttävät työrintamalla hyvältä, mutta toivon kuitenkin vielä tiettyä vakautta. Tämä vakaus antaisi varmuutta toteuttaa suurimman unelmani, eli omakotitalon hankinnan.

Lempipaikkasi maailmassa

Vaikka olen aika seikkailunhaluinen, niin paras paikka on kuitenkin oma koti. Viihdyn hyvin kotona oman puolisoni kanssa.

Salainen paheesi

Ehdottomasti karkit. Syön niitä ”salaa” puolisoltani ja tämä onkin meidän yhteinen vitsailun aihe. Karkin syömisestä kiinni jääminen on iso osa hauskuutta.

Millaisista kuvioista elämäsi koostuu?

Opiskelu on kuulunut vahvasti arkeeni viime aikoina, mutta nyt opinnot ovat loppusuoralla.

Perheen ja ystävien kanssa olen paljon yhteyksissä ja meillä on hyvin tiiviit välit. Ystävien kanssa viestittelen ja soittelen päivittäin ja perheen kesken meillä on aktiivinen viestiryhmä, jossa juttelemme monen sukupolven kesken. Perheryhmässä mikään asia ei ole liian vaikea tai vakava vaan juttelemme avoimesti ihan kaikesta.

Kuulun myös Sipoon reserviläisiin ja sitä kautta olen mukana monessa toiminnassa. Käymme muun muassa kävelyillä ja ampumaradalla sekä järjestämme erilaisia tapahtumia.

Mikä on parasta elämässä (just nyt)?

Juhlat! Odotan kesää ja kesän juhlia kovin. Juhannuksena tulee juhlittua kavereiden kanssa ja vietettyä aikaa yhdessä.

Miten löysit Seuren?

Löysin Seuren ystävän suosituksella. Hän on työskennellyt pitkään Seurella ja sanoi viihtyvänsä hyvin. Olin silloin jo hetken miettinyt alan vaihtoa ja Seurelta löysin kiinnostavia vaihtoehtoja työelämään. Olen aina tykännyt lapsista ja työ päiväkodissa kiinnosti minua. Seuren avulla sain oppisopimuspaikan ja sitä kautta uusi ala aukesi. Olen ollut vaihdokseen erittäin tyytyväinen.

Mitä olet oppinut Seurella työskennellessä?

Lastenhoitajan työn lisäksi tärkein oivallus ja oppi on ollut, että töissä saa ja kuuluu viihtyä. Tämä on ollut itselle iso asia ja siksi olen tykännyt nykyisestä työstäni niin paljon. Oppisopimuspaikassani Tikkurilan päiväkodissa olen saanut toteuttaa itseäni ja saanut roimasti kannustusta. Olen oppinut paljon ja myös kehittynyt tekijänä, tämä on tuonut itsevarmuutta työhön.

Viimeisin kiva muisto töissä

Meillä oli lasten ja aikuisten kesken tällainen onnistumisten helmipurkit, johon lapset ja aikuiset saivat lisätä helmen aina tiettyjen onnistumisten jälkeen. Saimme sitten vihdoin purkit täyteen ja pääsimme palkinnoksi lasten kanssa leikkaamaan ja herkuttelemaan erilaisilla hedelmillä. Meillä oli oikein hedelmien täyteinen iltapäivä ja kaikki nauttivat yhdessä tekemisestä.

Mikä on parasta Seuressa?

Seuren kanssa asiat ovat menneet vaan todella hyvin. Olen aina saanut apua ja ohjausta sitä tarvitessani ja tunnen voivani luottaa, että minua kohdellaan reilusti ja asioitani hoidetaan hyvin.

Kumman valitset, Sanni?

Seurelaisten Ystäväkirja kertoo ihmisistä #hyvässäseuressa – elämästä, työstä ja kaikesta siltä väliltä. Tämä on Seurelaisten Ystäväkirjan seitsemäs osa.