Kohti parempaa työhyvinvointia 

Vuonna 2023 otimme harppauksia kohti entistä parempaa työelämää ja parempia työkokemuksia. Erilaiset projektit, kokeilut ja uudistukset vahvistivat työntekijälähtöistä tekemistämme ja mahdollistivat uusia tekemisen tapoja.

Työssä viihtyminen ja parempi työelämä koostuvat monesta osa-alueesta, jotka yhdessä luovat meille työhyvinvointia. Vuonna 2023 keskityimme erilaisten uudistusten ja kokeilujen myötä parantamaan seurelaisten työssä viihtymistä ja jaksamista sekä tuomaan tärkeitä työhyvinvointiin liittyviä puolia esille.

Seuren VaraTiimit -projekti, uusien työsuojeluvaltuutettujen valinta ja Vuoden paras työkohde -äänestys olivat osa työtämme paremman työelämän eteen. Tutustu tarkemmin mitä kaikkea näiden tiimoilta teimme.

Seuren VaraTiimit -projekti

Seuren VaraTiimit-projektissa meidän omat lähi- ja sairaanhoitajamme lähtivät rohkeasti testaamaan erilaisia työsuhdemuotoja. Tavoitteena oli kehittää työntekijöiden työolosuhteita ja työskentelyä niin, että työhyvinvointi paranee ja sen kautta työn pito- ja vetovoima kasvavat.

Vuoden kestäneen projektin aikana tunnistimme työntekijöiden työtyytyväisyyteen eniten vaikuttaviksi asioiksi keikkalaisen kohtaamisen ja kohtelun työpaikalla, yhteisöllisyyden kokemuksen ja palautteen annon, sekä sujuvan esihenkilötyön ja työsuhdeasioiden hoidon.

Projektin tuloksena kehitimme uudenlaisen vuokratyöhön sopivan esihenkilömallin eli kenttäroolin. Loimme myös työkaluja jatkuvan palautteen keräämiseen ja antamiseen sekä tukimalleja työntekijöiden vastaanottoon sekä heitä osallistavaan kulttuuriin.

Lue lisää Seuren Varatiimit -projektista.

Seurelaisten työsuojeluvaltuutetut

Seurelaiset saivat alkuvuodesta 2023 ensimmäiset vuokrahenkilöstön omat työsuojeluvaltuutetut. Ensimmäisiksi työsuojeluvaltuutetuikseen seurelaiset valitsivat Merja Salon ja Risto Kaivolan. Merja ja Risto toimivat seurelaisten työsuojeluvaltuutettuina kaksivuotisen toimikauden.

Työsuojeluvaltuutetut edustavat työssään vuokrahenkilöstöä ja tarvittaessa neuvovat sekä ohjaajat seurelaisia työhön liittyvissä asioissa. Seurelainen voi muun muassa pyytää työsuojeluvaltuutettua tuekseen työpaikalla käytäviin keskusteluihin tai kääntyä valtuutetun puoleen työn fyysiseen tai psykososiaaliseen kuormitukseen liittyvissä tilanteissa.

Yhdessä työnantajan ja työkohteiden kanssa työsuojeluvaltuutettu tekee yhteistyötä seurelaisten työturvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi.

Tutustu työsuojeluvaltuutettuihin.

Vuoden parhaat työkohteet

Vuoden paras työkohde valittiin seurelaisten keskuudessa nyt viidettä kertaa. Vuoden parhaan työkohteen valinnalla haluamme nostaa esille upeita työyhteisöjä ja hyvää johtamista – tekijöitä, jotka saavat seurelaiset viihtymään ja voimaan hyvin työssään. Vuoden paras työkohde -tunnustus on ennen kaikkea kiitos työhyvinvoinnin eteen tehdystä hyvästä työstä.

Mikä sitten saa seurelaisen palaamaan työkohteeseen kerta toisensa jälkeen ja vinkkaamaan kivasta työpaikasta myös kollegalle? Näihin kysymyksiin saimme seurelaisilta roppakaupalla vastauksia.

Palkituista työkohteista sanottua

”Aina otetaan keikkalaiset hyvin vastaan ja neuvotaan pyytämättä ja varmistetaan hyvä keikkailukokemus, jotta on aina mukava palata kohteeseen. Hyvä porukka, johon helppo ’ulkopuolisenkin’ päästä mukaan!”

“Ystävällinen ja kannustava ilmapiiri, hyvä perehdytys. Apua ja tukea uskaltaa kysyä helposti kaikilta.”

“Förmannen, handledaren och sjuksköterskan är lyhörda och behjälpliga om det skulle behövas. Personalen är ett kiva gäng att jobba med.”

Aina hyvä vastaanotto, hyvä perehdytys ja selkeät toimintatavat, meni mihin ryhmään tahansa.

Haluatko tietää lisää vuoden 2023 työkuvioistamme?