Työnhakijalle

Tutustu keittiöalan työtehtäviin

Ruokapalvelun tehtävissä työkohteita ovat pääkaupunkiseudun koulujen, päiväkotien ja terveydenhuollon kohteiden keittiöt.

Kuntien ateria-tai ruokapalveluiden keittiöt toimivat monella eri toimintaperiaatteella. Ruokapalvelualan vanha suurtalouskeittiö-nimitys kattaa useita erilaisia keittiötyyppejä ja keittiöiden koko vaihtelee kymmenien henkilöiden keittiöistä pieniin yksintyöskentelykohteisiin asti.

Erilaisia keittiötyyppejä on esimerkiksi valmistus-, keskus-, jakelu- ja kuumennuskeittiöt. Valmistus- ja keskuskeittiöitä voidaan kutsua myös tuotantokeittiöiksi. Keskuskeittiöistä käytetään myös nimitystä monitoimikeittiö ja vastaavasti kuumennuskeittiöitä kutsutaan palvelukeittiöiksi.

Keskus-/tuotantokeittiössä tuotetaan tuotteita jakelu- ja/tai kuumennuskeittiöihin kuljetettavaksi. Lisäksi niistä toimitetaan annospakattuja kotipalveluaterioita. Tuotteita voidaan toimittaa kuumana, kylmänä tai jäähdytettynä.

Kuumennus- tai palvelukeittiössä viimeistellään ja/tai kuumennetaan keskuskeittiöstä tulleet kuumat, kylmät tai jäähdytetyt tuotteet. Aamu- ja välipalat, erikoisruokavaliot, salaatit sekä energia- ja kasvislisäkkeet saatetaan valmistaa keittiön tiloissa itse.

Jakelukeittiössä tarjotaan keskuskeittiöstä vastaanotettuja tarjoiluvalmiita tuotteita. Jakelukeittiössä ei ole omaa tuotantoa.

Keittiö on tuttu työskentely-ympäristö seurelaiselle Pasificolle.

Keittiötyötä on tarjolla aina yhden päivän sijaisuuksista pidempiin työsuhteisiin. Työvuorot sijoittuvat pääsääntöisesti arkipäiviin, kello 7–15 välille. Keittiössä työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Töitä on runsaasti tarjolla, joten työntekijä voi räätälöidä itselleen sopivan kokonaisuuden oman aikataulunsa mukaan. Palkkaus määräytyy työntekijän koulutuksen ja kokemuksen mukaan sekä suhteessa tehtävään työhön.

Rekrytoimme eri pituisiin määräaikaisiin työsuhteisiin ja eri työtehtäviin läpi vuoden, noin heinäkuusta huhtikuun loppuun keikkatöihin ja määräaikaisiin työsuhteisiin rekrytoimme myös kesän ja vuodenvaihteen aikaan. Mikäli aiempaa kokemusta ei ole tai kokemusta ei ole riittävästi, voimme tarjota hakijalle väylää työllistyä Seurelle perehdytyskeikkojen kautta.

Muita edellytyksiä työhön ovat tehtävän suorittamiseen tarvittava suomenkielen taito. Vaadimme kaikilta lasten kanssa samoissa tiloissa työskenteleviltä myös rikostaustaotteen.

Tutustu keittiöalan työtehtäviin

Tilaa itsellesi sähköposti tai uutiskirjekooste uusista avautuvista hauista!