Seuren yleisimmät työpaikat keittiöalalla

Keittiöalan työpaikat

Ruokapalvelun tehtävissä työkohteita ovat koulujen, päiväkotien ja hoitoalan keittiöt.

Kuntien ateria-tai ruokapalveluiden keittiöt toimivat monella eri toimintaperiaatteella. Ruokapalvelualan vanha suurtalouskeittiö-nimitys kattaa useita erilaisia keittiötyyppejä ja keittiöiden koko vaihtelee kymmenien henkilöiden keittiöistä pieniin yksintyöskentelykohteisiin asti.

Erilaisia keittiötyyppejä on esimerkiksi valmistus-, keskus-, jakelu- ja kuumennuskeittiöt. Valmistus- ja keskuskeittiöitä voidaan kutsua myös tuotantokeittiöiksi. Keskuskeittiöistä käytetään myös nimitystä monitoimikeittiö ja vastaavasti kuumennuskeittiöitä kutsutaan palvelukeittiöiksi.

Keskus-/tuotantokeittiössä tuotetaan tuotteita jakelu- ja/tai kuumennuskeittiöihin kuljetettavaksi. Lisäksi niistä toimitetaan annospakattuja kotipalveluaterioita. Tuotteita voidaan toimittaa kuumana, kylmänä tai jäähdytettynä.

Kuumennus- tai palvelukeittiössä viimeistellään ja/tai kuumennetaan keskuskeittiöstä tulleet kuumat, kylmät tai jäähdytetyt tuotteet. Aamu- ja välipalat, erikoisruokavaliot, salaatit sekä energia- ja kasvislisäkkeet saatetaan valmistaa keittiön tiloissa itse.

Jakelukeittiössä tarjotaan keskuskeittiöstä vastaanotettuja tarjoiluvalmiita tuotteita. Jakelukeittiössä ei ole omaa tuotantoa.

Keittiötyötä on tarjolla aina yhden päivän sijaisuuksista pidempiin työsuhteisiin. Työvuorot sijoittuvat pääsääntöisesti arkipäiviin, kello 7–15 välille. Keittiössä työskentely vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Töitä on runsaasti tarjolla, joten työntekijä voi räätälöidä itselleen sopivan kokonaisuuden oman aikataulunsa mukaan. Palkkaus määräytyy työntekijän koulutuksen ja kokemuksen mukaan sekä suhteessa tehtävään työhön.

Rekrytoimme eri pituisiin määräaikaisiin työsuhteisiin ja eri työtehtäviin läpi vuoden, noin heinäkuusta huhtikuun loppuun keikkatöihin ja määräaikaisiin työsuhteisiin rekrytoimme myös kesän ja vuodenvaihteen aikaan. Mikäli aiempaa kokemusta ei ole tai kokemusta ei ole riittävästi, voimme tarjota hakijalle väylää työllistyä Seurelle perehdytyskeikkojen kautta.

Kokin työkohteet ovat usein keskus- ja valmistuskeittiöitä, joista lähetetään lounasruokaa ja raaka-ainetarvikkeita muihin kohteisiin. Ruokaa valmistetaan suurina määrinä tuotanto-ohjeiden mukaan, sisältäen monenlaisia erikoisruokavaliota.

Pienemmissä yksiköissä tehtäviin sisältyy erikoisruokien valmistusta sekä aamupalan, salaatin ja välipalan valmistusta. Tehtäviin voi kuulua myös leipomista, tilausten tekoa, elintarvikkeiden vastaanottoa ja varastointia, astiahuoltoa, keittiön ja ruokasalin puhtaanapitoa ja asiakaspalvelua. Työtehtävät vaihtelevat työkohteittain.

Kokin palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Katso kokin avoimet työpaikat

Yhdistelmätyöntekijän työkohteet ovat yleensä päiväkodeissa, jossa työ jakautuu keittiö- ja siivoustyöhön. Mikäli työ painottuu keittiötyöhön, työskennellään keittiössä yksin, huolehtien jakelukeittiön eri tehtävistä. Työhön kuuluu aamu- ja välipalan valmistaminen, päiväkotiryhmien tarjoiluvaunujen kattaminen, lounaan esille laitto sekä omavalvonnasta ja astiahuollosta huolehtiminen. Tällaiset päiväkodit ovat yleensä melko pieniä yksiköitä, joten lisäksi työtehtäviin kuuluu päiväkotitilojen siivousta. Mikäli työ painottuu siivoukseen, keittiön puolella tehtävänä on astiahuollossa auttaminen.

Kohteet määrittävät työajan jakautumisen eri tehtävien välillä. Esimerkkejä työajan jakautumisesta:

  1. yksinolokohde; keittiötyön osuus 80 % ja siivoustyön osuus 20% työajasta
  2. keittiötyön osuus 50% ja siivoustyön osuus 50%
  3. siivoustyön on 80% työajasta ja keittiön osuus 20%. Keittiötyö on astiahuollossa avustamista

Yhdistelmätyöntekijän palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Katso yhdistelmätyöntekjän avoimet työpaikat

Työkohteina ovat päiväkodit ja pienet koulut, jotka toimivat joko kuumennus- tai jakelukeittiöinä. Keittiöissä valmistettavat ruoat vaihtelevat; niitä on ovat erikoisruokavaliot, aamu- ja välipala sekä lounaan lisäkkeet. Työpäivään kuuluu myös omavalvontaa, astiahuoltoa, leipomista, keittiön ja ruokasalin puhtaanapitoa, tarjoilulinjaston hoitoa, elintarvikkeiden vastaanottoa ja varastointia sekä muita avustavia tehtäviä.

Ruokailijoiden määrästä ja keittiön toiminnasta riippuen keittiöissä voi työskennellä yksi tai useampi henkilö, esimerkiksi niin, että toinen työntekijä avustaa tiskissä.

Ruokapalvleuvastaavan palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Katso ruokapalveluvastaavan avoimet työpaikat

Valmistus- tai tuotantotehtaassa työskennellessä työpisteitä on useita; esivalmistus, kypsentäminen, ruoan jakaminen ja astianpesu. Ruokapalvelutyöntekijä saattaa avustaa ruoanvalmistuksessa, tehdä salaatteja, annostella ja jakaa ruokia, hoitaa astiahuollon sekä puhdistaa keittiötä ja laitteita.

Kuumennuskeittiössä työskennellessä työnkuvaan voi kuulua salaatin valmistusta, energialisäkkeiden (esimerkiksi perunat, riisi ja pasta) valmistusta, omavalvontaa, astiahuoltoa, keittiön puhtaanapitoa, linjaston hoitoa, tukkukuorman purkamista ja muita avustavia tehtäviä. Päiväkodissa työskennellessä ruokapalvelutyöntekijän työnkuva voi lisäksi pitää sisällään ryhmäkärryjen kattamista ja välipalan esille laittoa. Päiväkodin keittiössä iltapäivätiskin ja loppusiivouksen ajan ruokapalvelutyöntekijä saattaa työskennellä yksin.

Ruokapalvelutyöntekijän palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Katso ruokapalvelutyöntekijän avoimet työpaikat

Astiahuoltajan tehtävä sisältää lähinnä astiahuoltoa suurtalouspesukoneilla. Työkohteen voi usein valita asiakkaiden laajasta keittiöverkostosta, joissa työ tehdään kupu-, tunneli-, rae-, pata- ja tappimattopesukoneiden kanssa.

Tehtävänkuvaan saattaa kuulua myös astioiden kerääminen ruokasalin puolelta sekä keittiön tilojen ja laitteiden puhdistamista. Työvuorot sijoittuvat usein lounasaikaan klo 9–15 välille.

Astiahuoltajan palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Katso avoimet astiahuoltajan työpaikat