Seurelaisen verokorttispesiaali

Verokorttiin liittyvät asiat ovat yksi vuoden vaihteessa eniten kysymyksiä herättävistä aiheista asiakaspalvelussamme. Moni seurelainen pohtiikin näin vuoden vaihteen lähestyessä, että miten verokortin kanssa pitikään toimia. Onko veroprosentti varmasti kohdillaan ja mitä kanavaa pitkin verokortti meille Seureen lähetetään.

Me pyrimme tekemään kaikki työsuhteen hoitamiseen liittyvät tehtävät mahdollisimman helpoiksi seurelaisille, ja nyt myös verokorttiin liittyvä asioiden hoito on helpotettu. Saammekin 1.1.2024 alkaen verokortin tiedot sähköisesti suoraan Verohallinnosta. Eli enää ei tarvitse itse toimittaa verokorttia tai muutosverokorttia Seureen, vaan sinun tarvitsee vain muistaa pitää verokorttisi ajan tasalla OmaVerossa.

Monet verokorttiin liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä ratkeaakin vuoden vaihteen jälkeen kätevästi uuden sähköisen palvelun ansiosta. Muun muassa näihin kysymyksiin uusi palvelu tuo ratkaisun:

Pitääkö minun toimittaa verokortti Seureen?

Sinun ei tarvitse enää 1.1.2024 alkaen lähettää uutta verokorttiasi erikseen meille. Saamme aina uusimman verokorttisi suoraan Verohallinnosta. Sinun tarvitsee vain huolehtia, että verokorttisi on ajan tasalla Verohallinnon OmaVero-palvelussa.

Pitääkö minun toimittaa verokortti Seureen?

Sinun ei tarvitse enää 1.1.2024 alkaen lähettää uutta verokorttiasi erikseen meille. Saamme aina uusimman verokorttisi suoraan Verohallinnosta. Sinun tarvitsee vain huolehtia, että verokorttisi on ajan tasalla Verohallinnon OmaVero-palvelussa.

Tarvitseeko minun lähettää muutosverokortti Seureen?

Ei tarvitse. Myös muutosverokorttisi tulee meille suoraan Verohallinnosta. Muistathan kuitenkin huolehtia, että uusi verokorttisi on voimassa OmaVerossa vähintään seitsemän arkipäivää ennen palkanmaksupäivää.

Veroprosenttini on liian suuri tai liian pieni – kuinka toimin?

Jos haluat muuttaa veroprosenttiasi, tilaa uusi verokortti OmaVerossa. Muutosverokorttisi tulee olla voimassa OmaVerossa seitsemän arkipäivää ennen palkanmaksupäivää.

Mikä minun veroprosenttini on?

Oman veroprosenttisi näet OmaVerossa. Siellä pystyt myös tarvittaessa muuttamaan veroprosenttiasi ja tekemään uuden verokortin.

Veroprosenttisi näet myös palkkalaskelmastasi. Palkkalaskelman löydät omasta verkkopankistasi, ja uusin palkkalaskelma tulee näkyviin viimeistään palkanmaksupäivänä.

Mitä verokorttia käytetään tammikuussa 2024?

Tammikuun 2024 palkastasi pidätetään vero:

  • vuoden 2023 viimeisimmän OmaVerossa olevan verokorttisi mukaan TAI
  • uuden verokorttisi mukaan, jos tilaat vuodelle 2024 verokortin, joka astuu voimaan jo tammikuussa
  • vuoden 2023 verokortin tulorajalaskenta alkaa nollasta vuoden 2024 alussa

Verottajalta saamasi verokortti vuodelle 2024 astuu voimaan 1.2.2024. Sinun ei tarvitse toimittaa meille Seureen mitään vuoden 2024 verokorttia. Saamme verokorttisi ja muutosverokorttisi suoraan Verohallinnosta.

Työskenteletkö eläkkeellä – muista hankkia verokortti ansiotuloa varten

Eläkkeellä työskennellessäsi tarvitset erillisen verokortin ansiotuloja varten. Et siis voi käyttää eläketulon verokorttia palkkatuloihin vaan sinun tulee hakea erillinen verokortti ansiotuloja varten. Ansiotuloihin tarkoitetun verokortin pystyt tilaamaan OmaVerossa.

Lisätietoja löydät verohallinnon sivuilta.