Varahenkilöt aloittavat työnsä ja turvaavat päiväkotien arkea

Helsinkiläisissä ja vantaalaisissa päiväkodeissa aloittaa tällä viikolla työnsä yli 100 Seuren varahenkilöä.

Varahenkilöt työskentelevät joustavasti eri päiväkodeissa, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan. Varahenkilö on aina siellä, missä tarve on suurin. Järjestelyllä turvataan päiväkotien arjen sujuvuutta. 

”Varahenkilö tulee tutuksi lapsille ja työkavereille, ja päiväkodit varahenkilölle”, kertoo Seuren myyntipäällikkö Kaarina Liimatainen. Seure on välittänyt tähänkin asti sijaisia pääkaupunkiseudun päiväkoteihin. Varahenkilöiden myötä Seuren sijaisten vaihtuvuus pienenee. 

”Lapsen ei tarvitse ihmetellä taas uutta aikuista ja työkavereiden ei tarvitse perehdyttää taas uutta sijaista”, Liimatainen jatkaa. 

Varahenkilöt keräsivät kiitosta kuluneena vuonna

Pieni joukko Seuren varahenkilöitä työskenteli päiväkodeissa Helsingissä ja Vantaalla jo kuluneena vuonna. Järjestely sai kiitosta Seuren asiakkailta, mutta myös lasten vanhemmilta.  

Varahenkilöiden palkkaaminen on yksi Seuren keinoista turvata varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuutta yhdessä asiakkaidensa kanssa. Varahenkilölle itselleen järjestely on yhdistelmä keikkatyön vaihtelevuutta ja kuukausipalkkaisen työsuhteen varmuutta.  

Lue tästä helsinkiläisen päiväkodinjohtajan ja varahenkilön kokemuksista: ”Arjen suunnittelu on helpottunut paljon.”  

Työ alkaa yhteisellä perehdytystilaisuudella

Seuren yli 100 varahenkilön työt alkavat kahdella yhteisellä perehdytystilaisuudella Helsingissä ja Vantaalla. Tilaisuuksissa varahenkilöt pääsevät tutustumaan toisiinsa, Seuren yhteyshenkilöihin sekä päiväkotien väkeen. 

”Odotan innolla varahenkilöiden tapaamista. He ovat kultaakin kalliimpia päiväkotien lapsille”, Liimatainen sanoo.