Työ, jolla on tarkoitus

,

Maikki tuu tähän istuun!” kajahtaa komeasti Laajasalon opiston ruokasalissa, kun idealinjan uusi opiskelija kutsuu minua syömään hänen viereensä. Mikäs siinä, mielellänihän minä syön lounaani iloisessa seurassa.

Opiskelen tällä hetkellä musiikkia Helsingissä ja ohjaan kehitysvammaisille suunnattua musiikkikerho Tremoloa. Erityisryhmille suunnattu musiikkikerho opettaa minulle ohjaajanakin paljon – esimerkiksi pitkäjänteisyyttä ja sitä, että varasuunnitelmia on hyvä olla takataskussa enempi kuin yksi. Seuren kautta saadut työtehtävät ovat mielekästä vaihtelua musiikinopiskelun rinnalla.

Työtehtävät koulunkäyntiavustajana vaihtelevat haastavien erityislasten ohjaustilanteista kevyempiin perjantain iltapäiväkerhon videonkatselutuokioihin. Juuri se, että työtehtävät vaihtelevat jopa työpäivän sisällä, tekee Seuressa työskentelystä mielenkiintoista ja positiivisella tavalla haastavaa.

Seuren kautta keikka silloin kun itselle sopii

Seuren kautta työtehtäviä voi vastaanottaa lyhyellä varoitusajalla. Jos omat suunnitelmat elävät, on työkeikka mahdollista saada hyvinkin pian, kunhan vain pitää työkalenterinsa ajan tasalla! Monesti työpaikat, joissa olen ollut, ovat toivoneet minua toistekin sijaistamaan ja se jos mikä tuntuu kivalta. Tuntuu kuin saisin kiitosta hyvin tehdystä työstä, vaikka kukaan ei ehkä suusanallisesti näin ole tehnytkään.

Paras palaute tulee lapsilta

Paras ja suorin palaute tulee usein oppilailta jo heti työaikana. Koulunkäyntiavustajan työtehtävät palkitsevat monesti siinä vaiheessa, kun huomaa avustettavan kehityksen, oli se sitten itsenäisesti takin vetoketjun kiinni vetäminen tai uuden suomenkielisen sanan oppiminen. On mukava lähteä töistä, kun tuntee olleensa avuksi jollekulle. Ja aina, kun on hyvä mieli töistä lähtiessä, on myös mukava vastaanottaa ja hyväksyä uusia avustajan tehtäviä Seureen Keikkanetin mobiilisovelluksesta.

Seuressa työskentely on mielestäni toimivaa, tehokasta ja innostavaa myös silloinkin, kun et pysty sitoutumaan tiettyyn työtehtävään useiksi päiviksi tai viikoiksi. Keikkanetin kautta voit ilmoittaa itsellesi sopivat työajat ja -päivät. Mikä sopisikaan paremmin opiskelijalle, eläkeläiselle tai vaikkapa kotiäidille. Seure tarjoaa mahdollisuuden tehdä työtä, jolla on tarkoitus.