Seurelaisen palkkaspesiaali

Palkka – mistä se koostuu, missä on palkkalaskelma ja ennen kaikkea, milloin se kilahtaa tilille. Seurelaisen palkkaspesiaalissa pureudumme näihin kysymyksiin.

Milloin palkkani maksetaan?

Meillä Seuressa on kuukaudessa kaksi palkkapäivää. Keikkatöissä palkka maksetaan kahdesti kuussa ja pitkissä työsuhteissa palkka maksetaan kerran kuussa.

Kun työsuhteesi kestää alle 16 päivää, sinulle maksetaan tuntipalkkaa kahdesti kuussa. Kuukauden 1.–15. päivien aikana tehdyistä työvuoroista palkka maksetaan saman kuukauden viimeisenä päivänä. Kuukauden 16.–31. päivien aikana tehdyistä työvuoroista palkka maksetaan seuraavan kuukauden 15. päivänä. Jos palkkapäivä osuu viikonlopulle tai arkipyhään, palkka maksetaan edeltävänä arkipäivänä. Keikkatyössä työehtosopimus on Seuretes.

Pitkässä työsuhteessa palkkasi maksetaan kerran kuukaudessa kuun viimeisenä työpäivänä. Jos työsuhteesi alkaa kuukauden 16.–31. päivä, työsuhteen ensimmäinen palkka maksetaan kuitenkin seuraavan kuukauden 15. päivänä. Tällöin palkka ei makseta koko kuukaudelta, vaan siitä päivästä lähtien, jolloin aloitit työskentelyn. Kuukausipalkka maksetaan, kun työsuhteesi kestää 16 päivää tai pidempään. Työehtosopimus on Avaintes.

Koko vuoden palkanmaksukalenterin löydät täältä.

Mikä on palkkalaskelma ja mistä sen löydän?

Palkkalaskelman saat aina palkanmaksun yhteydessä. Palkkalaskelmasta näet tarkat tiedot omasta palkastasi. Näet siitä kertyneet työpäivät ja niistä maksettavan palkan, lomakorvauksen sekä mahdolliset lisät. Palkkalaskelmasta näet myös palkasta vähennettävät verot sekä työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksut. Viimeisimmältä palkkalaskelmaltasi näet sinulle maksetun palkan ja siitä perityn veron vuoden alusta asti.

Palkkalaskelman löydät omasta verkkopankistasi, jonne se ilmestyy viimeistään palkkapäivänä. Seurelaisten palkkalaskelmat toimittaa Aditro/SD Worx. Verkkopankissa palkkalaskelmasi pysyvät tallessa ja siellä voit myös aina palata vanhoihin palkkalaskelmiin.

Mitä tarkoittaa kokemuslisä?

Kokemuslisä tarkoittaa palkanlisää, joka maksetaan, kun sinulle on kertynyt tietty määrä alan työkokemusta. Kokemuslisäsi lasketaan kaikesta alaan liittyvästä aikaisemmasta työkokemuksesta, josta on hyötyä tekemässäsi työtehtävässä. Kokemuslisää maksetaan sekä keikkatöistä että pidemmistä työsuhteista.

Aikaisempi alan työkokemus onkin hyvä ilmoittaa heti työsuhteen alussa, näin saat kokemuslisät heti osaksi palkkaasi. Kokemuslisä vaikuttaa korottavasti palkkaasi sekä lomakorvauksiin.

Kokemuslisän määrittelyä varten tarvitsemme sinulta työtodistukset aikaisemmista työsuhteista.

Jäikö joku asia vielä askarruttamaan?

Seurelaisena löydät lisää tietoa palkoista ja kaikesta työsuhteeseen liittyvästä OmaSeuren Portaalista. Voit myös kysyä neuvoa palkoista lähettämällä viestin OmaSeuresta tai soittamalla meille. Asiantuntijamme vastaavat palkkoihin liittyviin kysymyksiin numerossa 09 329 73600.