10 + 1 syytä tehdä keikkatyötä

,

Keikkatyö, pätkätyö, lisätyö, ekstraus… – Nimiä on monia. Siitä puhutaan paljon, mutta keskustelu keskittyy harvoin sen hyviin puoliin.

Kymmenen vuotta keikkatyötä, keikkatyöntekijöitä, alan keskusteluja ja tutkimuksia lähietäisyydeltä seuranneena uskaltauduin listaamaan 10 hyvää syytä keikkailla. Tässä olkaa hyvät!

10 + 1 hyvää syytä tehdä keikkatyötä

  1. Ansaitse rahaa. Lisäansiot tulevat aina tarpeeseen.
  2. Sovita työmäärä omaan elämäntilanteeseesi. Keikkailu sopii niin opiskelijalle, eläkeläiselle, perhevapaalaiselle, osa-aikayrittäjälle, downshiftaajalle, matkustelijalle, taiteilijalle, vaihtelua kaipaavalle jne.
  3. Kerrytä työkokemusta, jos sitä ei vielä paljoa ole.
  4. Avarra ammatillista näkemystäsi ja kehitä osaamistasi.
  5. Verkostoidu alan toimijoihin. Lyhyt keikka voi poikia vaikka loppuelämänpituisen työsuhteen.
  6. Näe koko alan kirjo, tutustu uusiin työpaikkoihin. Oivalla, millaisessa työssä ja työkohteessa viihdyt.
  7. Tee töitä juuri silloin, kun itse haluat – elä omaa elämääsi silloin, kun haluat. Hyviä työvuoroja yleisinä loma-aikoina ja kuukaudeksi ulkomaille silloin, kun muut puurtavat? Keikkatyössä onnistuu.
  8. Tee töitä siellä, missä haluat. Kukaan ei pakota sinua töihin toiselle puolelle kaupunkia.
  9. Keskity ydintehtäviisi. Paperityöt ja työpaikkadraamat ovat vakityöntekijöille.
  10. Tee hyvää! Keikkalaisena saatat pelastaa koko muun työyhteisön päivän. Seure on myös voittoa tavoittelematon yhtiö, joka ei kerää voittoa työntekijätarpeen hoitamisesta. Sen sijaan työpanoksestasi hyötyy niin työkohde, kaupungit, kuntalaiset kuin koko yhteiskuntakin.

+ BONUS! Myös työntekijämme suosittelevat keikkailua. Noin 97 % Seuren työntekijöistä haluaa jatkossakin keikkailla Seuressa.