Marja-Liisa Holmström: perehdytyksen kautta töihin kotihoitoon

,

Marja-Liisa Holmström suoritti Seuren kautta kotihoidon perehdytyksen ja keikkailee nyt ahkerasti kotihoidon tehtävissä.

Marja-Liisa suosittelee kotihoidon perehdytyksiä kaikille alasta kiinnostuneille. Hän kokee perehdytyksen antaneen hyvät eväät kotihoidossa työskentelyyn.

Miten päädyit hakemaan Seuren järjestämään kotihoidon perehdytykseen?

Olen tehnyt Seuren kautta viiden vuoden aikana eri alojen keikkatyötä. Vuonna 2015 valmistuin lähihoitajaksi. Olen pitkään ollut kiinnostunut kotihoidon tehtävistä, mutta työkokemuksen puuttuessa pääsin työllistymään alalle vasta Seuren järjestämän perehdytyksen myötä.

Mikä on parasta kotihoidon työtehtävissä?

Itsenäinen, liikkuva ja vaihteleva työ. Jokainen päivä on erilainen ja työn itsenäisyys sopii minulle hyvin.

Minkälaisen ihmisen mielestäsi kannattaa hakeutua kotihoidon töihin?

Työ sopii itsenäisestä työstä pitävälle ihmiselle, joka osaa katsoa potilaiden tilannetta kokonaisvaltaisesti. Vastuuntuntoisuus, joustavuus ja tietynlainen yrittäjämäinen työtapa ovat hyviä ominaisuuksia tässä työssä.

Kuvaile tyypillistä työpäivääsi

Aamulla saan listan päivän asiakkaista, pakkaan reppuuni tarpeelliset tarvikkeet ja lähden matkaan joko kävellen tai autolla. Päivä koostuu useista asiakaskäynneistä ja tehtävät asiakkaan luona vaihtelevat tilanteen mukaan.

Anna parhaat vinkkisi kotihoidossa työskentelevälle kollegalle

Ole oma-aloitteinen, kysele paljon ja lähde rohkeasti keikoille! Perehdytyksen jälkeen kannattaa nopeasti lähteä työvuoroihin, ettei kynnys ehdi kasvaa liian korkeaksi. Kotihoidon perehdytys antaa hyvät eväät kotihoidossa työskentelyyn.

Kerro vähän Seuren järjestämästä kotihoidon perehdytyksestä

Perehdytys koostuu kolmesta työpäivästä samassa työkohteessa, jossa on nimettynä oma perehdyttäjä. Hänen kanssaan yhdessä harjoitellaan käytännön työtä.

Suosittelisitko Seurea työnantajana?

Ehdottomasti! Seuren kautta keikkailu on sujunut hienosti ja on mukavaa päästä uudenlaisiin työtehtäviin ja kehittää omaa ammattitaitoaan.