Seure opiskelijan välietappina

,

Olen 20-vuotias lukion käynyt nuori nainen ja työskentelen tällä hetkellä lastenhoitajana päiväkodissa. Kuulostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä, sillä lukiosta ei kouluttauduta lastenhoitajaksi. Kaupunkien henkilöstöpalveluyhtiö Seure on kuitenkin mahdollistanut tämän yhtälön.

Viime syksynä olin muuttamassa ystävieni kanssa yhteiseen vuokra-asuntoon ja mietin, mitä töitä haluaisin tehdä välivuoteni aikana. Vuorotyö ei houkutellut, sillä halusin elämääni säännöllisyyttä. Lastenhoito oli tuttua puuhaa, sillä minulla on useita pikkusisaruksia. Olin myös hoitanut lapsia työsuhteilla muutamassa perheessä. Niinpä päätin hakea Seurelle lastenhoitajaksi ystäväni esimerkin innostamana.

Avustajasta Seuren kautta lastenhoitajaksi

Alkusyksystä toimin viikon verran päiväkotiavustajana, kunnes eräs päiväkodin johtaja kysyi minua lastenhoitajan sijaiseksi ja sain alkaa toimimaan lastenhoitajana. Syksy meni keikkaillessa, välillä olin joka päivä eri kohteessa ja välillä sain useamman päivän sijaisuuksia. Kevääksi sain neljä kuukautta kestävän sijaisuuden ja olen nauttinut ajasta suunnattomasti.

En olisi koskaan voinut kuvitella, kuinka paljon lastenhoitajan työ voi antaa. Lapsista saa valtavasti energiaa ja varsinkin oman ryhmän lapsiin olen ehtinyt kiintyä kovasti. Vaikka kurahousukeleillä saattaa alanvaihto vilahtaa useamman kerran mielessä, on töissä pääosin rentoa ja mukavaa. Tämänhetkinen työyhteisöni on mahtava ja minut on otettu hyvin vastaan. Ehdoton plussa on myös, että viikonloput ja illat saa viettää ystävien kanssa sekä palkattomat lomat ovat järjestettävissä kunhan niistä ilmoittaa tarpeeksi aikaisin.

Välivuosityöstä opiskelijan keikkatyöksi

Kesätöiden odottaessa ovella tahdon lausua nöyrimmät kiitokseni stressittömästä työsuhteesta ja valtavan hienoista työmahdollisuuksista. Mikäli pääsen kouluun syksyllä, keikkatyöt jatkuvat opiskeluiden ohella. Koen Seuren sopivan erityisen hyvin juuri opiskelijoille, sillä keikkatyössä omat menot voi laittaa etusijalle ja suunnitella työpäivät niiden mukaan. Siispä opiskelija, jos olet ollut lasten kanssa enemmän tekemisissä ja sinulta löytyy pitkähermoisuutta, empatiaa sekä organisointikykyä, liitä ihmeessä itsesi Seuren jengiin!