Astiahuoltajan perehdytys toi Helmi Rosentsrömille uuden suunnan

, ,

Helmi Rosenström pääsi uudelle uralle Seuren järjestämän astiahuoltajan perehdytyksen kautta.

Helmi nauttii keikkatyön vapaudesta ja fyysisestä työstä, joka ei ole henkisesti kuormittavaa. Tulevaisuudessa hän aikoo käydä ruokapalvelutyöntekijän perehdytyksen ja siirtyä sitä kautta taas uudenlaisiin tehtäviin.

Minkälaisissa tehtävissä työskentelet?

Astiahuoltajana tehden neljätuntisia työpäiviä useasti viikossa. Tulevaisuudessa minun olisi tarkoitus hakeutua ruokapalvelutyöntekijän perehdytykseen ja laajentaa sitä kautta työskentelymahdollisuuksia. Aiemmin olen tehnyt asiakaspalvelutyötä toimistossa vuodesta 1987 lähtien, mutta nyt nautin fyysisestä työstä, jossa voin nähdä kätteni jäljen.

Kuvaile tyypillistä työpäivääsi

Puhumme töissä termeistä puhdas pääty ja likainen pääty. Jos olen puhtaassa päädyssä päivän, vien puhtaita astioita paikoilleen kaapistoihin.

Mikäli työskentelen likaisessa päädyssä, laitan likaisia astioita pesukoneeseen. Työhöni kuuluu myös vaihtelevassa määrin tiskikoneiden purkua ja kasaamista päivittäisen puhdistuksen yhteydessä sekä muita tavanomaisia tilan puhtaanapitotöitä.

Kenelle suosittelisit astiahuoltajan työtä?

Sinulle, joka nautit fyysisestä työstä, joka ei kuormita henkistä puolta. Alan vaihtajalle, opiskelijalle, eläkeläiselle ja kenelle tahansa uutta suuntaa etsivälle. Jos pidät vaihtelusta ja vapauden tunteesta, keikkatyö voi olla sinun juttusi.

Mistä nautit työssäsi erityisesti?

Pidän siitä, että työ on fyysistä ja liikkuvaa. Töissä on rento ilmapiiri, kukaan ei jää yksin ja apua saa aina. Työyhteisöt ovat usein monikulttuurisia, jonka koen auttaneen kielitaidon ylläpitämisessä. Minulle sopii hyvin, että työpäivä alkaa klo 10 ja ehdin aamuisin hoitaa omia asioitani. Työ ei ole henkisesti kuormittavaa ja olen aina virkeä työpäivän päätyttyä.

Minkälainen Seuren järjestämän astiahuoltajan perehdytys oli?

Se oli minulle mahtava tapa työllistyä uudelle alalle ja olen mahdollisuudesta iloinen. Perehdytys sisältää muutaman perehdytyspäivän, joiden aikana työn oppii käytännössä ja saa varmemman olon työn hallintaan.

Tarjoamme Seuressa paljon erilaisia keittiö- ja siivousalan tehtäviä. Tutustu niihin alta ja laita hakemus tulemaan!

Lue lisää siivousalan työtehtävistä täältä ja keittiöalan työtehtävistä täältä.