Maailmanparantajan unelmaduuni

Merja Salo on kuuden pojan äiti, kahden tytön isoäiti, opiskelija, järjestöaktiivi, kulttuurialan moniosaaja ja jokapaikanhöylä – sekä Seuren työsuojeluvaltuutettu.

Näin syksyisin Merjan voi löytää myös omenoita hilloamasta ja sienimetsästä.

– Sienestys on kivaa, ja erityisen kivaa se on silloin, kun saan teini-ikäiset lapseni mukaan. Minulla ei ole omaa bravuuria, mutta mieheni kokkaa retkien antimista pastakastiketta ja piirakkaa.

Juuri nyt parasta Merjan elämässä on perhe – ja vaihtelu.

– Arvostan sitä, että minulla on mahdollisuus toteuttaa itseäni ja tehdä mielekkäitä asioita. Että pystyn vaikuttamaan ja parantamaan ihmisten elämänlaatua.

Palo asioiden parantamiseen sai Merjan asettumaan ehdolle Seuren työsuojeluvaltuutetuksi. Hän tiesi heti, että tämä on hänen juttunsa. Helsingin kaupunginmuseolla palveluvastaavana työskennellyt Merja sai äänestyksessä seurelaisten luottamuksen. Hän aloitti Seuren historian ensimmäisenä vuokrahenkilöstön työsuojeluvaltuutettuna tammikuussa 2023.

– Työni on tosi vaihtelevaa, ja teen yhteistyötä Seuren työkohteiden ja työkohteiden työsuojeluvaltuutettujen kanssa. Meillä on yhteinen päämäärä: se, että kaikilla olisi turvallisempaa ja terveellisempää olla töissä, Merja kertoo.

Seurelaisten ystäväkirjassa Merja Salo

Kumman valitset, Merja?

Mistä nautit työssäsi?

Kun asioita saadaan edistettyä ja vietyä eteenpäin ja ongelma ratkaistua. Kun löydämme kaikille osapuolille parhaan mahdollisen ratkaisun.

Lapsuuden haaveammattisi

Ekonomi. Lapsen ymmärryksellä ekonomin työssä oli kyse rahasta ja matematiikasta.

Mistä haaveilet nyt?

Rauhallisesta elämästä ja muutosta Lappiin. Haaveilen myös oman festivaalin tuottamisesta. Hankesuunnitelmat ovat jo valmiina, ja olen saanut apurahaa festarin taustaselvitystä varten.

Lempipaikkasi maailmassa

Metsä.

Mottosi

Et pysty pelastamaan maailmaa, jos et näe, mitä lähellä tapahtuu.

Erityistaitosi

Osaan virkata. Opettelin virkkaamaan, kun asuin Turkissa enkä osannut kieltä eikä ollut mitään tekemistä. Telkkarissakin kaikki ohjelmat tulivat turkiksi dubattuna. Olen myös tuottanut lyhytelokuvan The Stranger.

Mikä on parasta Seuressa?

Tahto pitää huolta työntekijöistä.

Seurelaisten Ystäväkirja kertoo ihmisistä #hyvässäseuressa – elämästä, työstä ja kaikesta siltä väliltä. Tämä on Seurelaisten Ystäväkirjan ensimmäinen osa.