Aika rentoutua ja nauttia – vinkit kesään

Työstä palautumiseen kannattaa panostaa: se on satsaus omaan hyvinvointiin. Suomen kesä tarjoaa loistavat puitteet pitkälle tai lyhyelle hengähdystauolle. Lue seurelaisten vinkit kesään!

Kesä hellii pohjoisten leveysasteiden asukkeja pitkän ja pimeän talven jälkeen. Valo ja lämpö antavat virtaa ja tauko töistä tarjoaa mahdollisuuden ansaittuun lepoon.

Loma, pitkä viikonloppu, vapaapäivä, kahvipaussi – onpa hengähdystaukosi lyhyt tai pitkä, ota siitä ilo irti. Kokosimme yhteen seurelaisten vinkit kesään. Nappaa omasi ja nauti!

Lue myös: Palautumisen jalo taito – vältä tämä yleinen virhe

Yksinkertaiset ilot

Nauti ihanasta kesäaamusta ja pysähdy hetkeksi kuuntelemaan linnunlaulua. Kesällä on helppo nauttia yksinkertaisista asioista.

”Suomen vaaleita, heleitä kesäiltoja ja -öitä ei voita mikään.”

”Merenrannalla kävely ja aaltojen kohinan kuunteleminen on ihanan rauhoittavaa ja kesäfiilistä nostattavaa.”

Jäätelö

Kesään kuuluu ehdottomasti viilentävä herkku – jäätelö. Ensimmäinen jäätelötötterö jäätelökojulla on varma kesän merkki.

Helsingin jäätelötehtaan Kaivarin kioskin aukeaminen on mulle ensimmäinen askel kohti kesää ja ollut jo lapsesta asti, perinteen olen sujuvasti siirtänyt myös omalleni.”

Ruoka

Mitä olisi kesä ilman kesäruokaa? Uudet perunat, mansikat ja itse napattu kala tuovat veden kielelle. Viljelypalstalla tai puutarhassa arkihuolet unohtuvat sormien upotessa multaan.

”Kesään kuuluu ehdottomasti puutarhanhoito (siemenet jo kylvetty ja perunat maassa) ja kasvihuoneessa puuhastelu.”

Tori

Kesällä suomalaiset torit etelästä pohjoiseen ja idästä länteen heräävät eloon. Kesätorilla pääsee nauttimaan paikallisista herkuista ja rennosta tunnelmasta.

”Mun suosikkikesätekemisiin kuuluu aamupala ja lounas torilla. Tampereella tykkään suunnata aamiaiselle Tammelantorille ja lounaalle Laukontorille.”

Kesäinen Helsinki

Kesäinen Helsinki tarjoaa menoa moneen makuun.

”Kesä-Hesa! Stadin ykkösmestat kesäkaudella yleiseen fiilistelyyn: Teurastamo & Mustikkamaa.”

”Aina Helsingissä kesäsunnuntaisin ollessani suuntaan Hietalahden ulkoilmakirppikselle. Mahtavat apajat vintage- ja design-löytöjä!”

Vesi

Kesä ja vesi kuuluvat yhteen kuin uudet perunat ja silli. Suomessa riittää merta ja järveä kesän märkiin rientoihin. Pelastusliivit päälle ja viisaasti vesillä!

”Mikä paikka vaan käy, mutta yleensä hakeudun kesällä aina veden äärelle.”

”Vantaan Kuusijärvellä voi rentoutua savusaunan löylyissä.”

”Mattopesu!”

”Keskuspuiston kesähelmi eli Pirkkolan plotti – tänne käy suunta monta kertaa kesässä.”

Lappi

Lapissa mieli lepää, aika pysähtyy ja loma tuntuu todellakin lomalta.

”Joka kesä on kyllä Lappiin päästävä. Luonnon rauhaan, karun kauniiseen erämaahan, kauaksi kaupungin hälinästä.”

”Inari ja Hammastunturin erämaa-alue, sinne meidän perhe suuntaa joka kesä. Juhannuksen paikkeilla sillä korkeudella ei vielä hyttysetkään vaivaa ja sielu lepää luonnon kauneuden ja koskien pauhun äärellä. Illalla voi nuotion loimussa paistella purotaimenta ja nauttia yöttömän yön valosta.”

Sinua voisi myös kiinnostaa