Kirkkonummen kotihoidossa vuorovaikutus luo hyvää työtä

Kirkkonummen kotihoito tuottaa kirkkonummelaisille ikäihmisille laadukasta ja turvallista hoitoa ja hoivaa ikäihmisten omissa kodeissa. Kotihoidon tiimissä toteutetaan myös yökotihoitoa, työnjärjestelyä ja etäkotihoitoa.

Kirkkonummen kotihoidon viidessä alueellisessa tiimissä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia ja kotiavustajia. Työn tukena toimivat myös resurssivastaava, farmaseutti, fysioterapeutit, kotihoidon lääkäri, vastaava sairaanhoitaja, toimistosihteeri ja esihenkilöt.

Kirkkonummen kotihoidon aluevastaava Janette Räisänen kertoo kotihoitotyöstä Kirkkonummella.

Työpäivät alkavat toimistolla ja helppo saapuminen sinne on tärkeää.

–  Kotihoidon toimisto sijaitsee Kirkkonummen Hyvinvointikeskuksessa Jokiniityntiellä. Hyvinvointikeskuksella on kaksi isoa parkkialuetta, joihin ei tarvitse erillistä pysäköintilupaa, Janette kertoo.

–  Bussilla pääsee aivan hyvinvointikeskuksen lähelle ja Kirkkonummen rautatieasemalle on noin 20 minuutin kävelymatka.

Yhteisenä tavoitteena asiakkaan hyvä arki

Lähihoitaja kotihoidossa toimii Kirkkonummen kotihoidossa moniammatillisen tiimin jäsenenä ja asiakastyössä toteutetaan kuntouttavaa työotetta.

–  Tavoitteena meillä on asiakkaan hyvä arki ja kotona asumisen tukeminen, Janette kertoo.

Asiakkaiden hoidossa noudatetaan sovittua hoito- ja palvelusuunnitelmaa ja työskentely-ympäristönä ovat asiakkaiden omat kodit. Kirkkonummella on käytössä Pegasos- potilastietojärjestelmä sekä Helmi-toiminnanohjausjärjestelmä.

Vuorovaikutus- ja tiimitaidot ovat tärkeitä kotihoitotyössä

Lähihoitajan työ kotihoidossa on monipuolista ja itsenäistä. Janette korostaa hyviä vuorovaikutustaitoja, vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja. –  Asiakaslähtöisyys on meille tärkeää ja toivomme samaa otetta myös keikkatyöntekijöiltämme.

Kirkkonummen kotihoidossa arvostetaan myös kokemusta ikääntyneiden parissa työskentelystä ja kotihoidosta sekä itsenäistä päätöksentekokykyä. Kotihoidossa työskentely edellyttää myös ajokorttia, voimassa olevia lääkehoitolupia sekä tietysti innostunutta ja ratkaisukeskeistä työotetta.

Apua on aina tarjolla, mutta myös rohkeutta kysyä itse tarvitaan

–  Keikkatyöntekijöiltä ja sijaisilta toivomme hyvää, innostunutta ja avointa asennetta, Janette sanoo. –  Kaikilla on hyvä olla rohkeutta kysyä ja ottaa selvää. Autamme käytännön asioissa ja perehdytämme yksikkömme käytänteisiin.

Sijaiset otetaan aina lämpimästi vastaan.

–  Meillä on vahva, sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö, joka viihtyy työssään. Vastaanotto on lämpimän iloinen ja apua saa aina.

Kirkkonummen kotihoidossa sijaiset ovat tärkeä osa työyhteisöä. Janette on ylpeä työpaikan hyvästä ilmapiiristä.

–  Meillä työntekijät pitävät yhtä ja hyvää huolta toisistaan ja asiakkaista. Lentävä lauseemme onkin, että ”Yhdessä tästäkin selvitään!”

Entä mitä kahvihuoneestanne aina löytyy?

–  Mukavaa juttuseuraa ja tuoretta kahvia!

Tutustu työkohteisiin