Top 10 syytä valita vuokratyö

Oletko miettinyt, mitä etuja vuokratyön tekeminen sinulle tuo? Vuokratyö on paljon muutakin kuin keikkatyötä ja vuokratyöntekijänä sinulla on mahdollisuus osallistua Seuren koulutuksiin ja kehittää omaa osaamistasi. Lue alta 10 syytä valita vuokratyö!

1. Valitse itse, milloin ja missä työskentelet

Seuren vuokratyöntekijänä voit vapaasti valita kuinka paljon, missä ja milloin työskentelet. Keikkatyö mahdollistaa työskentelyn yhdistämisen muiden elämän osa-alueiden kuten opiskelun, toisen työn tai hoitovapaan kanssa. Myös moni eläkeläinen haluaa jatkaa työskentelyä keikkatyön muodossa.

2. Keikkatyö ei ole ainoa tapa tehdä vuokratyötä

Seuressa vuokratyö sisältää paljon muutakin kuin keikkatyötä. Tarjolla on eri pituisia määräaikaisia työsuhteita, joiden pituus vaihtelee viikoista useisiin kuukausiin. Voit itse määritellä työsi rytmin – Voit esimerkiksi ensin keikkailla, sitten tehdä määräaikaisen sijaisuuden ja taas jatkaa keikkailua.

Pääset itse vaikuttamaan siihen, minkälainen työskentely sopii juuri sinulle parhaiten. Seurella on myös runsaasti tarjolla kiertävän varahenkilön tehtäviä, joissa yhdistyvät määräaikainen tai jopa vakituinen työsuhde ja työkohteiden vaihtuvuus.

3. Lomakorvaukset kertyvät myös vuokratyössä ja palkka maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa

Keikkatyössä lomakorvaus maksetaan sinulle jokaisen palkanmaksun yhteydessä ja palkka maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa, kuun 15. ja viimeinen päivä.

Kuukausipalkkaisessa työsuhteessa lomaraha ja lomakorvaus puolestaan maksetaan työsuhteen päättyessä, mikäli et ole ehtinyt käyttää lomapäiviäsi. Palkka maksetaan kerran kuukaudessa, aina kuun viimeinen päivä.

4. Voit osallistua Seuren järjestämiin koulutuksiin

Seure järjestää työntekijöille sekä ammattialakohtaisia että kaikille ammattiryhmille suunnattuja koulutuksia. Meille on tärkeää, että työntekijämme saavat mahdollisuuksia oppia lisää ja kehittää omaa osaamistaan. Kaikki koulutuksemme ovat osallistujille maksuttomia. Lisäksi Seuressa järjestetään jatkuvasti Apotti- ja lääkehoitolupakoulutuksia.

5. Kuulut työterveyshuollon piiriin

Koko Seuren vuokrahenkilöstö kuuluu lakisääteisen työterveyshuollon piiriin. Lakisääteiseen työterveyshuoltoon kuuluu työkykyä ylläpitävä sekä työolosuhteisiin kohdistuva toiminta, työtapaturmien hoito ja seuranta, sekä terveystarkastukset erityistä sairastumisen vaaraa aiheuttavissa töissä.

Laajempi oikeus työterveyshuoltopalveluiden käyttöön on puolestaan sidottu työsuhteen kestoon. Yleislääkäritasoinen sairaanhoito kuuluu niille työntekijöille, jotka työskentelevät yhtäjaksoisesti kuukausipalkkaisessa työsuhteessa (Avaintes), jonka kesto on vähintään kolme kuukautta ja viikkotuntimäärä on vähintään 20 tuntia.

6. Voit työskennellä laajasti eri tehtävissä

Seuressa on tarjolla laajasti eri toimialojen tehtäviä ja mikään ei estä sinua työskentelemästä useissa eri tehtävissä yhtäaikaisesti! Jos osaamista löytyy, voit keikkailla vaikka lastenhoitajana, lähihoitajana kotihoidossa ja ruokapalvelutyöntekijänä.

Suurena kunnallisena toimijana Seuressa avautuu jatkuvasti uusia työmahdollisuuksia. Tiesitkö, että Seuren kautta työskentelee esimerkiksi lipunmyyjiä, uimavalvojia, naulakonhoitajia, museoavustajia ja kirjastonhoitajia? Lue lisää Seuren yleisimmistä työtehtävistä.

7. Tutustumisen ja perehdytysten kautta uusiin tehtäviin

Seure järjestää useilla eri toimialoilla tutustumisia ja perehdytyksiä, joihin osallistumalla voit syventää ammattitaitoasi tai päästä kokonaan uudenlaisiin tehtäviin. Lue lisää eri toimialojen perehdytyksistä.

8. Olet oikeutettu työsuhde-etuihin

Seuren henkilöstölle on tarjolla työsuhde-etuina muun muassa alennuksia kuntokeskuksiin ja työvaatteisiin. Yli kolmen kuukauden pituisissa työsuhteissa Seure tarjoaa henkilöstöetuja myös sähköisellä ePassilla ja tukee työntekijöiden vapaa-ajan virkistäytymistä liikunnan ja kulttuurin parissa.

9. Vuorojen varaaminen mobiilisovelluksella on nopeaa ja helppoa

Kaikilla Seuren työntekijöillä on käytössään mobiilisovellus, jonka voi ladata puhelimeen tai tabletille. Sovelluksen avulla voit selata avoimia vuoroja ja työsuhteita vaikka ruuhkabussissa istuessasi.

10. Pääset tekemään merkityksellistä työtä vaihtuvissa työtehtävissä

Seurelaisena olet mukana turvaamassa monien kunnallisten peruspalveluiden tuottamista – Pääset siis tekemään todella merkityksellistä työtä! Keikkatyö on loistava väylä tutustua erilaisiin työpaikkoihin ja työyhteisöihin ja saada yleiskuvaa siitä, minkälaiseen tehtävään ja työkulttuuriin itse sovellut parhaiten. Moni seurelainen on myös työllistynyt vuokratyön jälkeen vakituiseksi työntekijäksi tuttuun työkohteeseen.