Katriinan sairaalassa tiimityö toimii

Katriinan sairaala Vantaan Seutulassa on monen seurelaisen päivittäinen työpaikka. Keikkalainen valitsee itse työkohteensa, ja Katriina valitaan usein.

Katriinan sairaalan Osasto 3:n osastonhoitaja Eija Jaakkola kertoo työstä ja työpaikastaan:

Katriinan sairaalassa on 8 eri osastoa, jotka ovat profiloituneet esim. haavaosastoon, neurologiseen kuntoutusosastoon, ortopediseen kuntoutusosastoon, saattohoitoon jne. Minun osasto on Osasto 3, joka on neurologinen kuntoutusosasto. 

Katriinan sairaalaan on helppo tulla

Sairaalamme sijaitsee Vantaalla Seutulan maalaismaiseman ympäröimänä. Tänne on erittäin helppo tulla autolla sekä etelästä että pohjoisesta ja meillä on työntekijöille ilmaiset parkkipaikat. Myös julkinen liikenne toimii, eli bussit kulkevat hyvin. Kivistöön pääsee junalla ja siitä on helppo tulla lyhyt matka bussilla. Aamuaurinkoa ihastellessa matkat taittuvat nopeasti. 

Toivekeikkalaisemme on täsmällinen, tarttuva ja rohkea

Työyhteisömme toivoo, että noudatat työaikoja. Olet ajoissa paikalla. Olet reipas ja rohkea. Kysyt, otat selvää asioista. Teet työsi niin hyvin kuin pystyt ja olet ahkera, oma-aloitteinen ja olet vuorovaikutuksessa muiden moniammatillisen tiimin jäsenten kanssa. Omia puheluita ja asioita voit hoitaa tauon aikana.

Tiimityö tekee työstä meillä varmaa ja sujuvaa

Meidän osastolla parasta on hyvä tiimityö, mahtava ilmapiiri ja avunanto ja saanti. Työvuoroissa joustetaan parhaamme mukaan. Potilaat ovat tarvitsevia ja se tekee meidät jokaisen tiimiläisen erityisen tärkeäksi. 

Monipuolisuus tekee työvuorosta mielenkiintoisen

Työnkuva on laaja. Työ sisältää sairaanhoitajalle ja lähihoitajalle paljon samoja asioita. Sairaanhoitajalla on vuorovastuu ja suonensisäiset lääkehoidot. Lähihoitaja saa hoitaa lääkehoitoa ja jakaa omien potilaiden lääkkeitä vuorokohtaisesti. Työ sisältää perushoidon lisäksi mm. kirjaamista, lääkehoitoa, arviointien tekemistä (esimerkiksi tilannearvio, RAI, Barthel), yhteistyötä ja kommunikointia sekä omaisten että moniammatillisen tiimin kanssa, kokouksia, koulutuksia jne. Työtä ja päivää saa itse suunnitella oman työparin kanssa.

Työ Katriinan sairaalassa soveltuu sairaanhoitajille ja lähihoitajille, sekä myös esimerkiksi opiskelijoille. Riittävä suomen kielen taito on tärkeä, jotta pystyt kirjaamaan ja kommunikoimaan tiimin ja potilaiden kanssa. Tukea ja apua saa, täydellinen ei tarvitse olla. Asenne on tärkein!

Mikä on työyhteisönne supervoima?

– Tiimityö, hyvä työilmapiiri, huumorintajuinen, auttava ja monikulttuurinen työyhteisö.

Kurkistetaan vielä kahvihuoneeseen

– Tunnelma kahvihuoneessa on taatusti rento, nauravainen ja jaetaan juttua toisen osaston työntekijöiden kanssa. Aina löytyy naurua ja iloa. Välttämättä ei kahvia 🙂

Työvuoroja Katriinan sairaalaan on tarjolla monipuolisesti. Osa vuoroista tulee tarjolle vasta saman työpäivän aamuna, joten seuraathan tarjontaa OmaSeuresta.

Tutustu työkohteisiin